Savivaldybės įstaigose įrengs stalus kūdikiams

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narė, liberalė Jurgita Choromanskytė pasiekė, kad kai kuriose Savivaldybės įstaigose atsirastų bent jau kūdikių vystymo stalai.

Joe Shlabotnik (flickr.com) nuotr.

Politikė savo „Facebook” puslapyje pasidalino Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės pasirašytu atsakymu, kuriame vardijamos įstaigos ir jose numatyti darbai.

„Tapusi Klaipėdos miesto tarybos nare pažadėjau sau ir savo vaikams, kad kiek įmanydama stengsiuosi, kad Klaipėdos miestas būtų draugiškas šeimoms auginančioms vaikus. Suprantama, kad šiuo klausimu galima dirbti ilgai ir nuolatos. Bet pradėti nusprendžiau nuo mamų/tėvų ir kūdikio kambarių, kurių Klaipėdoje kaip ir nėra (neskaičiuojant didžiųjų prekybos centrų – ačiū jiems už tai). Labai džiaugiuosi, kad į mano raštus Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nenumojo ranka, ir kad mano iniciatyvą – pradėti nuo Klaipėdos miesto savivaldybės įstaigų – palaikė ir Klaipėdos miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, kurio nare esu.  Suprantu, kad tai nėra tobula, bet nuo kažko pradėti reikia”, – rašo J. Choromanskytė, pernai iškėlusi atitinkamą iniciatyvą

Minėtajame N. Laužikienės rašte rašoma, kad kūdikių vystymo stalus ar lentas artimiausiu metu planuojama įrengti Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekoje,  jos Meno, Vaikų ir jaunimo, Pempininkų ir Girulių skyriuose. Jie taip pat atsiras Etnokultūros centro ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus moterų tualetų prieškambariuose.

Klaipėdos koncertų salės ir Žvejų rūmų administracijos kūdikių vystymo lentas planuoja įrengti neįgaliems asmenims skirtose sanitarinėse patalpose. Kultūrų komunikacijų centre bei Tautinių kultūrų centre planuojama sumontuoti atlenkiamus vystymo stalus.

„Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykloje nėra galimybių įrengti mamos ir kūdikio kambario, tačiau mamoms pamaitinti ar pervystyti vaikus bus sudarytos sąlygos mokyklos mergaičių persirengimo kambaryje. Klaipėdos „Gintaro” sporto centro administracija artimiausiu metu planuoja įrengti kūdikių vystymo stalą neįgaliems asmenims skirtose sanitarinėse patalpose. Šiuo metu yra baigiamas rengti Futbolo sporto mokyklos rekonstrukcijos projektas, pagal teisės aktų reikalavimus mokyklos patalpose turėtų būti numatytas mamos ir kūdikio kambario įrengimas. Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras, įvertinęs galimybes ir atsižvelgdamas j tai, kuriose sporto bazėse yra vykdomi renginiai, planuoja įrengti kūdikių vystymo stalus sporto bazėse Dariaus ir Girėno g. 10, Sportininkų g. 46, Taikos pr. 61A. Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla artimiausiu metu planuoja įrengti patalpą mamoms su mažamečiais vaikais minėtos reikmėms užtikrinti”, – rašoma minėtame atsakyme.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Kultūros maištas prieš autokratiškus Klaipėdos mero siekius (atnaujinta)

„Autoritarizmo stiprėjimas, – paprašytas įvertinti Kultūros ir meno bei kitų visuomeninių tarybų naikinimo procesą uostamiestyje Europos vietos savivaldos chartijos kontekste ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This