Priėmimas į mokyklas: laiškai jau plaukia

Svarbu, Švietimas

Savivaldybės administracijos specialistams trečiadienį pranešus, kad ateinantiems mokslo metams teikiant prašymus priimti į mokyklas pirmiau eilėje atsidurs atsiųstieji registruotais laiškais, virtualioje erdvėje tarp tėvų kilo šioks toks sąmyšis.  Jį pakurstė mokyklų atstovai, matyt, susidūrę su informacijos stoka.

„Trokštamiausių” mokymosi įstaigų – „Verdenės” ir Simono Dacho progimnazijų direktorės – penktadienį ryte „Atvirai Klaipėdai” sakė jau prieš porą dienų sulaukusios Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus el. aiškų su informacija, kad reikia saugoti tokius laiškus iki oficialios priėmimo pradžios – vasario 19-osios. Tačiau kaip juos reikės registruoti į eilę, direktorės sakė dar neįsivaizduojančios ir vylėsi, kad tai oficialiai išaiškins Švietimo skyrius.

Mokykloms buvo staigmena

Klaipėdos miesto taryba priėmimo į mokyklas tvarką pakeitė dar gruodžio 21-ąją. Viena iš esminių jos naujovių yra tai, kad Savivaldybės administracijos direktoriui suteikta teisė nustatyti priėmimo į mokyklas datą. Iki tol ji būdavo fiksuota – pirmoji metų darbo diena. Taip pat naujojoje tvarkoje buvo numatyta galimybė prašymus atsiųsti registruotais laiškais.

Sausio 3 dieną, 11 val., Savivaldybės administracija surengė spaudos konferenciją, kurios metu Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė bei  Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė informavo, kad  registruotais laiškams pateiktiems prašymams bus teikiamas prioritetas lyginant su pateiktais „gyvoje eilėje“.

Tądien apie 13 val. „Atviros Klaipėdos” žurnalisto kalbintai „Verdenės“ progimnazijos direktorei Rimai Bėčiuvienei tokia informacija buvo naujiena Pasak jos, prieš šventes Švietimo skyriaus vedėja laikėsi pozicijos, kad registruotais laiškais atsiųsti prašymai neturės pirmenybės prieš pateiktus „gyvoje eilėje“.

Matyt, tai naujiena kitų mokyklų atstovams dar buvo ir ketvirtadienį, nes tądien socialinėje erdvėje tėvai dalinosi savo nerimu ir nežinia, kaip elgtis, nes mokyklų atstovai, anot jų, nieko dar negalėjo pasakyti apie laiškus ir sakė, kad net ir juos atsiuntus vis tiek reikės ateiti bei pildyti prašymus.

Lauks išaiškinimų

Penktadienį ryte  tiek „Verdenės“ progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė, tiek S. Dacho progimnazijos vadovė Daiva Marozienė sakė, kad mokyklos sulaukė Švietimo skyriaus el. aiškų su informacija, kad reikia saugoti tokius laiškus.

„Elektroninis laiškas atkeliavo praktiškai iškart po pokalbio su jumis. Jame nurodyta, kad iš tiesų bus registruojami ir taip atsiųsti prašymai. Tačiau kaip tai turės būti daroma, dar neaišku. Gal bus tikslinamas miesto Tarybos sprendimas. Čia jau Švietimo skyrius turėtų komentuoti”, – sakė ji.

R. Bėčiuvienė teigė, kad mokykla jau yra sulaukusi tokių laiškų, bet dar „nedaug”.

S. Dacho mokyklos direktorė D. Marozienė sakė, kad iki penktadienio ryto buvo gauti 4 laiškai su prašymais.

„Registruojame, saugosime ir lauksime nurodymų, kai reikės elgtis. Kol kas apie tai tik spaudoje skaitome”, – sakė D. Marozienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytojas: „Mano tikslas – kad kiekvienas patirtų sėkmę“

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, minimai spalio 5-ąją, uostamiesčio savivaldybė antradienį tradiciškai pagerbė Klaipėdos pedagogus. Ir jos atstovai, ir 23-iuoju miesto ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

Švietimas

S. Dacho progimnazija: nebejaučiame didelio nerimo dėl rudens

Nuo rugsėjo 1-osios 1, 3, 5, 7, 9 ir III gimnazijos klasių mokiniai mokysis pagal atnaujintas ugdymo programas. Kitose klasėse ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Keturioms Klaipėdos mokykloms perkama nauja sporto įranga

Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė nauja sporto įranga aprūpinti  „Verdenės“ „Smeltės”, Liudviko Stulpino progimnazijas bei „Varpo“ gimnaziją.  Šios ugdymo įstaigoms bus ...
2023-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This