Manekenės žūties byloje – jokių poslinkių

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nors nuo jaunos merginos žūties, jai dar 2017 m. lapkričio 20 d. iškritus iš „Amberton Klaipėda“ viešbučio balkono, praėjo pusantro mėnesio, tyrimui vadovaujantis prokuroras didesnių naujienų apie tyrimo eigą pateikti negalėjo.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius pirmadienį „Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė, kad vis dar tebetiriamos merginos žūties aplinkybės.

„Tyrimas nėra perkvalifikuotas į nužudymą“, – sakė  prokuroras, nors šio skyriaus pareigūnai paprastai žmogaus mirties priežasčių netiria, o vadovauja sunkių nusikaltimų – nužudymų, išžaginimų, kūno sužalojimų – tyrimams.

 

Arūnas Saunorius nuo komentarų, ar tyrimas gali būti perkvalifikuotas į nužudymą, susilaikė, autorės nuotr.

„Yra nustatyti ir apklausti visi tą dieną su ja bendravę asmenys, vyksta kitų liudytojų apklausa“, – sakė prokuroras.

Jo teigimu, kol vyksta tyrimas, jis negalįs detalizuoti nustatytų asmenų skaičiaus, nes įvykis esąs rezonansinis, jis plačiai buvo nušviestas spaudoje, jame dominuoja visuomenėje žinomi asmenys, pramogų verslo atstovai.

Pasak A. Saunoriaus, šiuo metu yra išsiųsti pavedimai pareigūnams į Vilnių apklausti kitus įvykio liudytojus, jų esą yra daug, nes prieš tai žuvusioji bendravo su vilniečiais pramogų, šou pasaulio atstovais. Be to, atliekami ir kiti procesiniai veiksmai.

Prokuroras, paklaustas apie viešojoje erdvėje keltas versijas esą mergina galėjo būti apsvaiginta psichotropinėmis ar narkotinėmis medžiagomis, sakė, jog iki šiol nėra gauti jos kraujo tyrimo rezultatai. „Kartais tyrimai Vilniuje užtrunka iki 3-4 mėnesių“, – sakė A. Saunoriaus.

Vietoj Milano – Klaipėda

22 metų užsienyje modeliu dirbusi lietuvė Dovilė D. buvo rasta negyva Klaipėdoje Naujojo Sodos g. 2017 m. lapkričio 20 d. vakare,  apie 19.35 val.

Nustatyta, kad mergina iškirto iš „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono, į kurį buvo išėjusi parūkyti. Ar mergina iškrito pati, ar jai kas nors „padėjo” – tebesiaiškina tyrėjai.

Skelbta, kad viešbučio kambaryje ji buvo apsistojusi kartu su žinomu uostamiesčio prodiuseriu Ričardu P. , o lapkričio 20-ąją viešbutyje su jais esą buvo dar vienas asmuo.

Kodėl mergina, jau nusipirkusi bilietą vykti į Milaną, kur dirbo modeliu, po žinomo dizainerio Juozo Statkevičiaus rūbų kolekcijos pristatymo Vilniuje netikėtai išvyko į Klaipėdą – iki šiol lieka paslapty.

Kraupus sutapimas: praėjus vos savaitei po manekenės žūties, lapkričio 29 d., nuo to paties viešbučio stogo, kaip įtariama, nušoko ir užsimušė 27 metų vaikinas, viešbutyje dirbęs durininku.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This