Iškilmingai startavo Sporto metai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sekmadienį spustelėjęs šaltukas neišgąsdino „Klaipėdos – Europos sporto miesto 2018“ dalyvių: atidarymo renginys praėjo skandžiai, jame netrūko ne tik pačių eisenos dalyvių – uostamiesčio sporto mokyklų, sporto klubų, organizacijų – atstovų, bet ir šalčio nepabūgusių žiūrovų.

Autorės nuotr.

Tiesa, ne visi mažieji sportininkai sulaukė simbolinio olimpinio deglo atnešimo į aikštę – dalį jų, jau visai sušalusių, mamytės nusitempė į automobilius pirma laiko, tačiau didžioji dalis stoiškai atlaikė visas atidarymo iškilmes. Juoba, kad eisena tiesiogiai buvo transliuojama dideliame ekrane Atgimimo aikštėje ir jame save išvydę mažieji sportininkai entuziastingai mojavo.

Šaltis, ko gero, patrumpino ir miesto mero Vytauto Grubliausko sveikinimo kalbą. Jis sakė: „Sportininkai yra veiksmo ir rezultato siekiantys žmonės, todėl ilgų kalbų nereikia. Europos sporto mieste sporto bus tiek, kiek mes patys įsileisime sporto į savo gyvenimus, į šeimas, į bendruomenes, į kolektyvus“.

Mero teigimu, sporto miesto startas esąs įspūdingas, net nesitikėta tokios dalyvių gausos, „tačiau metus vertinsime pagal finišą“.

„Todėl būkime aktyviais, būkime sveikais, būkime savo miestą ir šalį mylinčiais žmonėmis“, – susirinkusiuosius ragino miesto meras.

Europos sporto miesto vėliavą patikėta iškelti sunkiaatlečiui, pasaulio, Europos ir olimpiniam čempionui Aurimui Didžbaliui. Po to buvo uždegta simbolinė olimpinė ugnis bei sutikti iš Girulių atbėgę Laisvės gynėjų dienai skirto bėgimo dalyviai.

Pirmieji šeši finišavę (atskirai tarp vyrų ir moterų) buvo apdovanoti. Beje, tarp pasiekusiųjų finišą buvo ir miesto Tarybos narys, sąjūdininkas Algirdas Grublys.

Autorės nuotr.

Vienintelio šalyje Europos sporto miesto atidarymo iškilmes vainikavo sportiškiausios dainuojančios šeimos – klaipėdiečių Violetos ir Viliaus Tarasovų koncertas bei ugnies šou.

Sporto miesto renginiams iš miesto biudžeto šiemet bus skirta 300 000 eurų, iš viso per metus numatyta per 70 pačių įvairiausių renginių – pradedat nuo profesionalaus sporto ir baigiant bendruomenių fizinio aktyvumo skatinimo veiklomis. Plačiau apie tai skaitykite ankstesnėje mūsų publikacijoje. 

Neringos Rimgailės nuotr. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”14908,14909,14910,14911,14912,14913,14914,14915,14916,14917,14918,14919,14920,14921,14922,14923,14924,14925,14957,14958,14934,14926,14927,14960″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This