Baseinas atsivers pavasarį

Fotoreportažai, Miestas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naujojo 50 m ilgio baseino su sveikatingumo centru statybos Klaipėdoje turėtų būti baigtos vasarį, skelbia uostamiesčio Savivaldybė savo pranešime. Planuojama, jog duris lankytojams šis objektas atvers pavasarį.

Daugiafunkcį kompleksą ties Taikos prospekto ir Dubysos gatvės sankryža statanti bendrovė „Axis Industries“ atlieka paskutinius statybos darbus.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

„Rangovai patikino, jog jau vasario mėnesį objektą galės perduoti Savivaldybei. Tad atlikę reikiamas procedūras, pavasarį miesto bendruomenę jau galėsime pakviesti į baseiną. Tikiu, kad šis objektas tenkins ir reikliausių plaukikų, ir kiekvieno plaukimui neabejingo miestiečio poreikius“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Statybų eigoje kartu su užsakovu įgyvendinome net keletą pagerinimų, kurie atvers naujų galimybių būsimiems lankytojams. Išplėtėme baseino funkcionalumą – įrengėme priešsrovės sistemą, kuri skirta plaukti vietoje, patobulinome pirčių zoną ir taip padidinome pirčių erdvę. Taip pat parengėme vietą automobilių greito įkrovimo stotelei. Šiuo metu  baigiame smulkius  apdailos darbus, o mėnesio pabaigoje pradėsime kompleksinį visų naujojo baseino sistemų sąveikos bandymą. Stebėsime, kaip atskirai ir tarpusavyje veikia valdymo automatika, vėdinimas, gaisrinės saugos sistema ir elektrotechnikos dalis. Po to ruošime  dokumentus objekto pridavimui“, – pasakojo „Axis Industries“  statybų direktorius Mantas Bagdonavičius.

Trijų aukštų, 7400 kv. metrų ploto, daugiafunkcis centras yra suskirstytas į keturias zonas: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą zoną. Centre įrengtas 10 plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas. Jame pirmą kartą Lietuvoje panaudotos pakeliamų dugnų technologijos, kurios baseiną leidžia padalyti į kelias dalis. Kadangi specialus kilnojamas baseino dugnas leis reguliuoti baseino gylį, jį bus galima pritaikyti įvairiausioms rungtims ir vandens užsiėmimams. Daugiafunkciame centre taip pat yra įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis siekia 9 m, o plotis – 8 m. Ji bus pritaikyta ir profesionalių narų rengimui. Vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 16,2 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projekto įgyvendinimui skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų iš valstybinių lėšų. Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 4,1 mln. eurų.

Šio mėnesio miesto Tarybos posėdžiui turėtų būti pateiktas Finansų ministerijos jau aprobuotas 15 metų trukmės koncesijos sutarties variantas. Ji bus pasirašoma su „Švyturio“ areną ir Kauno „Girstučio“ baseiną valdančiais verslininkais. Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, susidomėjimą koncesija rodė keletas verslo subjektų, tačiau pasiūlymą pateikė vienintelis konsorciumas, kurį sudaro UAB „Vakarų infrastruktūra“ ir „Sporto infrastruktūra“.  Konsorciumas baseinui valdyti steigtų atskirą įmonę.

Savivaldybė sutartimi įsipareigotų iš koncesininko per metus nupirkti apie 13 000 valandų laiko baseine antrokų mokymui plaukti, senjorų rinktinei, neįgaliesiems ir kt. Tai būtų vienintelis mokėjimas koncesininkui, kuris pats turėtų išlaikyti visą infrastruktūrą savo lėšomis. Teigiama, kad Savivaldybei pasiūlyta kaina – 14 Eur/val. už takelį yra labai gera, nes Kaune ji siekia 26 eurus.

Miesto tarybos narys Vygantas Vareikis svarstant koncesijos sutartį domėjosi, kaip bus vadinamas baseinas.  Pasak E. Simokaičio, kaip ir arenos atveju, pavadinimą rinks koncesininkas, bet jis turės būti derinamas su Savivaldybe.

2015 m. įsteigtas bendroves „Vakarų infrastruktūra“ ir „Sporto infrastruktūra“ valdo vienintelis akcininkas – UAB „Infrastruktūra LT“. Pastaroji turi du akcininkus – po 50 proc. akcijų valdo Vitalijus Kuodis ir Paulius Baltrėnas.

„Švyturio“ arenos koncesininkės – UAB „Klaipėdos arena“ savininkai yra tie patys V. Kuodis ir P. Baltrėnas, valdantys po 24 proc. bendrovės akcijų ir UAB „Klaipėdos infrastruktūra“ (52 proc. akcijų), kurios vienintelis akcininkas yra „Infrastrutūra LT“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”15370,15371,15372,15373,15374,15375,15376,15377,15378,15366″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This