Už Norvegijoje pavogtus drabužius – griežtesnė bausmė

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas atsižvelgė į Klaipėdos apygardos prokurorės Dalios Stonienės argumentus ir sugriežtino bausmes vogtus vyriškus drabužius Norvegijoje įgijusiai ir į Lietuvą juos parsigabenusiai trijulei – Plungės rajono gyventojui Evaldui Bumblui, klaipėdiečiui Rolandui Trimailovui ir Klaipėdos rajono gyventojas Arūnui Tebelški.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo įtarta, kad dar 2015 metais susitarę veikti bendrai vyrai Norvegijoje įgijo 4016 dėžių vyriškų drabužių, kurių vertė siekė 188 tūkst. eurų, ir krovinį į Lietuvą parsigabeno nuomota puspriekabe. Nustatyta, jog vyrai žinojo, kad drabužiai vogti. Parsigabenę krovinį, dalį drabužių realizavo, dalį nešiojo patys ir kūrė planus, kaip dar iš jų pralobti.

Kretingos miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą praėjusių metų rugsėjį visus kaltinamuosius pripažino kaltais ir paskyrė laisvės atėmimo bausmes, tačiau jų vykdymą atidėjo. Taip pat teismas tik E. Bumblį įpareigojo sumokėti puspriekabės vertę atitinkančią 26 tūkst. eurų sumą.

Apeliaciniu skundu prokurorė D. Stonienė teismo prašė E. Bumbliui skirti realią laisvės atėmimo bausmę. Vyras anksčiau teistas net 8 kartus ir visais atvejais teismas jam skyrė pinigines baudas. Tad prokurorė akcentavo, jog išvadų kaltinamasis taip ir nepadarė. Šiuo metu jis laukia nuosprendžio dar vienoje panašaus pobūdžio byloje.

Apeliaciniu skundu prokurorė Klaipėdos apygardos teismo taip pat prašė 26 tūkst. eurų siekiančią sumą priteisti visiems trims bendrai veikusiems kaltinamiesiems.

„Tokio pobūdžio bylas tirti labai sunku. Sunku įrodyti asmenų kaltę buvo ir šioje byloje, mat, kaip įprasta, kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta ir visaip bando išvengti baudžiamosios atsakomybės. Tai pareikalavo be galo didelių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų laiko ir darbo sąnaudų. Daug dėmesio buvo skirta ir bendradarbiavimui su Norvegijos pareigūnais. Tyrimas didelės apimties, atlikta daug ikiteisminio tyrimo veiksmų, surinkta daug dokumentų, o tai ir lėmė tyrimo sėkmę“, – prokuratūros pranešime cituojama Dalia Stonienė.

Išnagrinėjęs prokurorės ir E. Bumblio apeliacinius skundus, Klaipėdos apygardos teismas pritarė prokurorės argumentams ir E. Bumbliui, kaip ir buvo prašoma, skyrė realią dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. 26 tūkst. eurų siekianti suma solidariai priteista visiems trims kaltinamiesiems.

Šis teismo nuosprendis jau yra įsiteisėjęs ir negali būti skundžiamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This