Konfliktas darželyje: komentuoja specialistė

Švietimas

Prieš porą dienų, reaguodami į mums atsiųstą tėvų skundą, publikavome straipsnį apie konfliktą uostamiesčio lopšelyje darželyje „Puriena“.

Ikimokyklinės ugdymo įstaigos vadovybė ir Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius operatyviai reagavo į mažiausiųjų – lopšelinukų – grupės septynių mamų skundą dėl neva netinkamo jaunos auklėtojos elgesio – ketvirtadienio vakare surengė susirinkimą su „Žvirbliuko“ grupės tėvais.

Autorės nuotr.

Susirinkime dalyvavusi Švietimo skyriaus vedėjos vyresnioji patarėja Virginija Kazakauskienė „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad pokalbis buvo pozityvus ir geranoriškas, jam buvo tinkamai pasiruošta.

„Direktorė dėl didelių darbo apimčių pripažino tam tikrus neįdirbio dalykus, nes šį rudenį įstaiga patyrė didelius iššūkius – vietoj buvusių dviejų grupių buvo suformuotos septynios pačių mažiausiųjų grupės“, – sakė Švietimo skyriaus atstovė.

V. Kazakauskienės teigimu, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms labai trūksta auklėtojų, todėl lopšelinukų auklėjimas buvo patikėtas jaunai, tik šiemet pedagoginius mokslus baigusiai merginai, kuriai, akivaizdu, pritrūko praktinių bendravimo su mažais vaikais įgūdžių.

Švietimo specialistė pasidžiaugė, kad iškart po konflikto direktorė savo įsakymu jaunai pedagogei paskyrė globėją ir kad iki vasario vidurio jos veikla bus stebima, kartu jai suteikiant labiau patyrusių kolegių pagalbą.

„Kiekvienas mes, kurie baigiame mokslus, nesame gabūs iškart. Kaip sakoma, teorija – sausa šaka, o gyvenimo medis vaisingai žydi“, – Gėtę citavo specialistė, turėdama galvoje, kad neretai jauni specialistai dėl nepatyrimo padaro tam tikrų klaidų, o patirtis ateina su metais.

Susirinkime su grupės tėvais dalyvavusiai Švietimo skyriaus atstovei susidarė įspūdis, kad ir skundą parašiusios mamos, tarp kurių irgi yra turinčių pedagoginį išsilavinimą, nebuvo nusiteikusios agresyviai, atvirkščiai – jos buvo linkusios ieškoti konsensuso.

„Pokalbis buvo labai racionalus, buvo kalbamasi susėdus ratu, ramiai išklausytos abi pusės. Aš ir pati kalbėdama sakiau: niekas, joks Dievas iš viršaus problemos neišspręs, problemą turi spęsti patys žmonės“, – susirinkimo atmosferą apibendrino V. Kazakauskienė, pridūrusi, jog „ši aukšto kultūros lygio įstaiga“, beje, didžiausia uostamiestyje, turinti net 330 auklėtinių, sugebės kilusį konfliktą išspręsti taikiai, jei tik abi pusės bus nusiteikusios geranoriškai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Vairuotojas grasino pistoletu

Klaipėdos policija informavo šeštadienio vakarą gavusi 43-iejų vyro pranešimą, kad apie 21 val. Mokyklos gatvėje jam vairuojant automobilį BMW, iš ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This