Slengių švietimo įstaigoje tiksi emocinė bomba?

Svarbu, Švietimas, Temos

Slengių mokyklą-daugiafunkcį centrą lankančių darželinukų tėvai skambina pavojaus varpais dėl to, kad, anot jų, įstaigą masiškai palieka auklėtojos ir kiti darbuotojai. Pasak tėvų, dėl to kalta įstaigos psichologinė aplinka.

Tiek įstaigą jau palikusios, tiek prašymus iš darbo išeiti jau parašiusios pedagogės anonimiškai kalbėdamos su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu patvirtino tėvų žodžius ir teigia iš vadovybės patiriančios psichologinį smurtą, vadinamąjį mobingą.

Asociatyvi nuotrauka (tolamcho, pixabay.com).

Įstaigos direktorė Laima Anužytė-Kilnė neatsakė, kiek darbuotojų pastaruoju metu paliko darbą ir teigė, kad jų kaitą lemia situacija švietimo sektoriuje. Ji taip pat tvirtina, jog iš darbuotojų tiesiog „nori kokybiško darbo” bei akcentuoja, kad įstaigoje yra „labai stipri motyvavimo sistema”.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius tikina, kad panašių skundų buvo tik prieš dvejus metus, tačiau jie esą nepasitvirtino. Tačiau kalbintos pedagogės teigia, kad skundai pasitvirtinti ir negalėjo, nes tyrimas buvo atliekas „susodinus darbuotojas prieš direktorę”.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, kuruojanti švietimo sritį, neslėpė, kad iki šiol švietimiečiai nebuvo jos informavę apie tokią situaciją ir žada užtikrinti objektyvų jos tyrimą.

Tėvų pozicija

„Mūsų auklėtojos bėga lauk iš darželio. Jau išėjo keturios, kiek žinau, dar keturios jau parašė prašymus. Kai pradėjome domėtis, kas čia vyksta, moterys prasitarė, kad išeina dėl komplikuotų santykių su direktore. O jos tikrai puikios pedagogės. Gaila ir jų, ir, aišku, kad pirmiausia vaikų, kurie nuolat turi taikytis vis prie naujų auklėtojų. Koks ten psichologinis klimatas? Grupės perpildytos, tad ir taip jau sunku pedagogėms dirbti. Apie vadovybės požiūrį tikriausiai liudija ir faktas, kad mūsų grupei laimėjus vieną konkursą ir gavus bilietus į kiną, darželio vadovybė neskyrė turimo autobusiuko važiuoti į „Akropolį”. Tėvai patys samdė”,  – pasakojo viena mama.

Ji tikino, kad darželyje yra ir kitokių problemų – esą šiemet negauta jokių naujų ugdymo priemonių, tėvai turi pirkti ir nešti tualetinį popierių bei rankšluosčius, iki šiol klausimų kelia maitinimas.

„Visiškas komunikacijos nebuvimas su darželio vadovybe. Mums jau kelis kartus buvo žadėta, kad atidarys naująjį darželį sausį, bet gruodžio pabaigoje klausėme ir niekas neatsako. Klausėme, kokiais kriterijais skirstys vaikus į naują ir į seną darželį – irgi jokio atsakymo. Tačiau dabar labai neramina masinis auklėtojų išėjimas iš darbo, o direktorė nesiteikia informuoti, kodėl. Ji mano, kad tėvų neverta informuoti apie tai. Švietimo skyriui irgi nereikšmingai atrodo, kad tiek darbuotojų praktiškai vienu metu išeina iš darbo. Bet ar nebus taip, kad už savaitės nebus kam dirbti?”, – teigė kita mama.

Trečioji pasakojo, kad pirmasis signalas buvo, kai prieš porą metų išėjo jos vaiko mokytoja. Ir tik vėliau esą paaiškėjo, kad dėl tokių pačių bėdų kaip dabar. O paskui ją esą į Klaipėdą išėjo vos ne pusė klasės vaikų.

„Dabar išeina dvi auklėtojos iš skirtingų grupių. Tai tėvų bendruomenė jau sukilo, nebenori tyliai paleisti tokių gerų pedagogų. Direktorė turėtų kurti bendruomenę, o priešingai – viską griauna. Giriamasi nauju būsimu darželiu, bet naujos sienos ir lubos nieko nepakeis – kas bus viduje? Kas dirbs? Kokia bus atmosfera? Visiškai nesaugo savo darbuotojų ir jų neaugina”, – sakė mama, kurios kitos atžalos dabar lanko darželį.

Ką kalba pedagogės

Viena iš auklėtojų, dabar dirbanti, bet parašiusi pareiškimą išeiti iš darbo, sakė tokį sprendimą padariusi net dar neturėdama jokios kitos darbo alternatyvos.

„Apsisprendimą lėmė psichologinė atmosfera, konfliktiškas vadovių bendravimas, demonstruojama nepagarba. Direktorė ir pavaduoja šiuo atžvilgiu yra kaip vienas kumštis. Čia net negali nieko klausti, nes esi tokiu atveju tiesiog žeminamas. Taikomas psichologinis smurtas. Atėjau čia dirbti iš kitos įstaigos ir net negalėjau suvokti, kaip čia taip galima. Nėra ir jokio palaikymo auklėtojų iniciatyvoms. Tai rodo ir tėvų minimas pavyzdys su išvyka į kiną”, – sakė auklėtoja.

Kita, jau išėjusi iš darbo mokytoja vardijo lygiai tokias pat priežastis.

„Direktorės emocijų nevaldymas. Posėdžio metu tranko kumščiu į stalą. Šaukia ant darbuotojų. Prieš mane dėl to jau išėjo dvi auklėtojos, viena mokytoja”, – sakė moteris.

Analogiškai kalbėjo ir trečioji auklėtoja, kurią pavyko pakalbinti žurnalistui. Ji irgi yra parašiusi pareiškimą išeiti iš darbo, nors dar neturi kito pasiūlymo dirbti.

„Dedasi labai negeri dalykai. Išeinu dėl tos pačios priežasties, dėl kurios išeina ir visi kiti darbuotojai – dėl nuolatinės įtampos, dėl vadinamo mobingo, psichologinio smurto iš vadovės ir jos pavaduotojos. Kažkodėl Švietimo skyrius niekada neklausė, kodėl ten taip keičiasi darbuotojai. Vis pateikiama, kad mes išeiname kur geriau. Beje, čia visada ir mums, ir tėvams, turintiems pretenzijų atsakoma – „nepatinka, ieškokis, kur geriau, nepatinka – eik lauk”. Tai kaip gali neiti lauk, jei vadovo toks požiūris?  Iš nervų net susergi ir šeima mato tai, tad ragina pagaliau išeiti. Ir praktiką esu atlikusi vienoje įstaigoje, ir dirbusi prieš tai kitur, niekur nemačiau tokių dalykų, nemačiau, kad mokytojos per susirinkimus verktų. Nesu mačiusi, kad šitiek žmonių kasdien kalbėtų, kad nori išeiti iš darbo ir tai yra pagrindinė jų diskusijų tema, o ne vaikų ugdymas. Niekada nesu patyrusi tokių dalykų, kad negali paklausti, nes į klausimus sulauksi tik pašaipos, ironijos. Švietimo skyrius bandė aiškintis prieš porą metų, bet įsivaizduokite – atvažiavo Petravičius (Švietimo skyriaus vedėjas – autor. past.) pasodino visus pedagogus, direktorę ir sako kalbėkitės. Koks čia buvo sprendimas? Kaip darbuotojai prie direktorės, su kuria reikės dirbti toliau išsakys savo nuomonę?” – pasakojo auklėtoja.

Beveik prieš porą metų iš įstaigos išėjusi mokytoja sakė negalėjusi pakelti, kad iš jos „tiesiogine žodžio prasme tyčiojosi”.

„Tai buvo tikrai apgalvotas, sistemingas vadovų elgesys. Atsirado sveikatos problemos, nemiga, prabusdavau išpilta šalto prakaito, tiesiog bijodavau į darbą eiti. Vis susirasdavo auką, kuri iniciatyvi, veikli, ir lyg kokią konkurentę bandydavo sudoroti. Vien prie manęs išėjo, berods, trys buhalterės. Po kiekvieno pirmadienio pasitarimo išeidavo viena ar dvi verkdamos. Bandydavo išardyti bet kokias grupeles, draugystes. Buvom pradėję galvoti, kad net pokalbius įrašinėja, nes labai daug sutapimų. Vėliau pradėjome įtarinėti vieni kitus. Paskutinis lašas man buvo, kai pradėdavo tiesiog niekinti su tėvais įgyvendinamas iniciatyvas. Ir visada sakydavo – „nepatinka, susirinkite meškeres ir žvejokite kitame ežere”. Visas kolektyvas nepatenkintas, bet taip ir nesiryžo veikti vieningai, tad galiausiai aš apsisprendžiau išeiti”, – sakė moteris.

Jis stebėjosi, kaip Švietimo skyrius nesidomėjo nei didžiule darbuotojų kaita, nei tuo, kad vienu metu išėjo pusė mokinių klasės.

Jau pasirodžius publikacijai pavyko pakalbinti dar vieną pedagogę, taip pat jau parašiusią pareiškimą išeiti iš darbo ir dirbančia paskutines dienas, kurias įpareigoja atidirbti Darbo kodeksas. Pasak jos, be emocinės situacijos apsisprendimą palikti darbą esą lėmė ir tai, kad naujajame darželyje nebuvo pasiūlyta dirbti ilgamečiams darbuotojams, „pakėlusiems įstaigą”, o ieškoma naujų.

„Direktorė žadėjo: „mergaitės, jums bus pirmenybė”, o esmė tokia, kad nė vienas senas darbuotojas nenusipelnė naujo darželio. Likome visi neįvertinti – ir auklytės, ir auklėtojos. O kalbant apie bendrą atmosferą tai viskas taip ir yra – ten turi būti viskas gerai, jei pasakysi žodį prieš – tave pradeda ignoruoti nebesiskaityti. Jei papriekaištavai, tai žinok, kad tau kelias pro duris. Taip, moterys iš pasitarimų tikrai išeina verkiančios”, – sakė ji.

Direktorės pozicija

Įstaigos direktorė Laima Anužytė-Kilnė telefonu kalbėtis su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu atsisakė, nes teigė negalinti būti tikra, jog kalbasi būtent su žurnalistu, bet sutiko atsakyti į klausimus raštu. Pateikiame jos atsakymus:

Ar tiesa, kad pastaruoju metu Jūsų vadovaujamoje įstaigoje yra nemenka personalo kaita? Kiek ir kokių darbuotojų pasikeitė per pastaruosius metus? Kokios buvo darbo sutarčių nutraukimo priežastys?

Kaita visada neišvengiama, kai išauga vaikų skaičius ir darbų apimtys (pas mus statomas naujo darželio pastatas). Kaitos priežastys – ikimokyklinio ugdymo auklėtojų trūkumas ne tik Klaipėdos apskrityje, bet ir visos Lietuvos mastu, nelieka konkurencijos ir darbo sutartys nutraukiamos įvardijant išėjimą savo noru.

Esami ir buvę pedagogai tvirtina, kad iš vadovybės pusės jaučia psichologinį smurtą. Kaip tai galite pakomentuoti?

Pirmiausia turėtume apsibrėžti sąvoką :”Psichologinis smurtas”. Jei iš žmonių nori kokybiško darbo, tai nereiškia, kad reikalaujama kažko neįmanomo. Jei kalbėti plačiau apie įstaigos požiūrį į darbuotojus, mano pozicija priešinga. Pas mus labai stipri motyvavimo sistema. Pvz.: organizuojamos ekskursijos, išvykos, seminarai bendruomenei, padėkos vakarai, teikiamos premijos.

Jūs kaltinama emocijų nevaldymu. Kaip tai vertinate? Ar yra pagrindo tokiems teiginiams?

Klausimas neturi pagrindo.

Ar esate daužiusi kumščiu į stalą per susirinkimus?

Klausimas ir teiginys pakankamai vaikiškas, bet atsakysiu. Ne.

Ar šaukiate ant darbuotojų?

Aš pakankamai aiškiai kalbu.

Kodėl įstaiga nesuteikė turimo autobusiuko konkursą laimėjusiai grupei nuvažiuoti pažiūrėti filmo į „Akropolį”?

Vaikai laimėję konkursą  yra ikimokyklinio amžiaus  ir pagal mokyklinio autobuso vežiojimo tvarką mes negalime jų vežti  ir rizikuoti vaikų saugumu, nes autobusas tam nepritaikytas. Auklėtojos ir tėvai tai puikiai žino. Manau, kad klausimas neturi pagrindo.

Ar tiesa, kad šiais metais įstaiga dar negavo naujų ugdymo priemonių?

Kiekvienų kalendorinių metu pabaigoje visos grupės aprūpinamos priemonėmis. Taip pat ir šie metai – ne išimtis.

Ar tiesa, kad darželinukų tėvai turi atnešti tualetinio popieriaus ir rankšluosčių?

Nei tualetinio popieriaus, nei rankšluosčių nereikalaujame ir neprašome ir tėvai neprivalo jų nešti. Jei geranoriškai atneša, jiems už tai didelis „Ačiū”.

KOMENTARAI

Negavome jokių raštų ar skambučių

Algirdas Petravičius, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas

Prieš dvejus metus buvo atgarsių apie tokius galimus dalykus kolektyve, bet buvau ir aš, ir kiti Švietimo skyriaus atstovai, ir Tarybos narys iš tos teritorijos, peršnekėjome su kolektyvu ir tikrai nepajaučiau, kad būtų ten kokių nors negerų dalykų. O dabar ir direktorė minėjo dėl to, kad pora auklėtojų išeina, bet kiekvieno specialisto išėjimo negali žinoti. Direktorės minėtos priežastys mane įtikino – kad viena Klaipėdoje gyvena ir nepatogu važinėti, o kita yra nuo Palangos. Bet negavome jokių raštų ar skambučių, kad galėtume pakalbėti su žmogumi, tai jokios informacijos. Gal dabar yra situacija ir su naujojo darželio statybomis, nes ji įtempta, ir iš tėvų pusės spaudimas yra, tai gal tą įtampa persidavė ir į kolektyvą. Visi kaltina direktorę, kad ji nepasako, kada atsidarys darželis. Niekas negali dabar pasakyti, kada tiksliai tas darželis atsidarys.  Jei komisija priims, gal vasario 1-ąją ir atsidarys. 

Bet kokiu atveju, dabar tikrai pasižiūrėsime visus duomenis, kiek darbuotojų išėjo, kokios priežastys. 

Tikrai įsigilinsime

Ligita Liutikienė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja

Turiu pripažint, kad tokios žinos man yra naujiena ir labai keista, kad Švietimo skyriaus vedėjas iki šiol dar manęs apie tai neinformavo. Tikrai įsigilinsime į šią situaciją, išklausysime visas puses ir galiu užtikrinti, kad nešališkai bandysime išspręsti problemas, jei jos yra. 

63 Comments

  1. Meniu

    Cia geras, cipsus ir cola uzdraudem, bet darzeli gauna sausu pusryciu ir bulkuciu. Cia sveikata 🙂 o jei rimtai, ryte buvo gaila ziuret i du veidus 🙂

    Reply
  2. Tiesiog nesaliska

    Ar gali būti, jog viskas taip blogai? Kas paneigs , jog tai nėra sąmokslas prieš mokyklos vadovybe?Ar iš tiesu šios moterys nėra nieko gero padariusios. Puolimas į vienus vartus atrodo itartinai.O gal čia uoliai ” dirba” niekur nedirbančios mamos, kurios viską žino geriausiai, tačiau su savo atžaloms nesusitvarko?

    Reply
    • Taip pat nešališka

      Dirbau toje mokykloje, bet ne prie šitos vadovybės. Todėl vis dar domiuosi mokykla, kurioje prabėgo jaunystė. Pažįstu ne vieną bendruomenės narį, dirbusius mokytojus. Ir ponią Kilnę pažįstu nuo vaikystės. Meilumas, lipšnumas liejasi per kraštus, kai esi jai reikalinga, bet saugok galvą, jei reikės per ją perlipti, lips be skrupulų. Moytoją, vaikų mylimą mokytoją išgujo, nors moteris atidavė mokyklai ne vieną dešimtmetį. Teisingi ir komentatorių pastebėjimai apie pompastikos vaikymąsi. Kaip anksčiau sakydavo „pakazucha” svarbiau už darbą. Na, tokie rajono švietimo skyriaus vedėjui patinka. Gal ne viską jis žino apie direktorės darbo stilių ir metodus, priėmimo į darželį, mokyklą sąlygas, bet tikrai daug ką bent jau numano. Tai nenustebsiu, jei išsisuks ir šį kartą ponia.

    • Mama

      O jūs galite pasidomėti ar jos dirba ar dirbo! Juk turite dokumentus kur reikėdavo nurodyti tėvų darbovietes darželio ir mokyklos dokumentuose. Gal galvojate, kad visi kėsinasi į direktorės vietą ? Juk negi ištikro gali taip būti, kad p. Direktore jau seniai nesiskaito su savo darbuotojais, ju negerbia, visus “pamaitina” tik pažadais, visi darbuotojai, nors gyvena prie pat mokyklos – bėga lauk kitur ? Kodėl direktore bandot pati save apgauti? Kodel nematot kuom baigėsi jūsų priespauda? Kodel nesuprantat, kad cia yra ne “ jūsų “ centras- ne verslas, o vieša įstaiga, kurioje renkasi mūsų ateitis, kad mes patikim pedagogams ir jums savo vaikus. Pedagogams mes neturim priekaištų, nes jie atlieka savo darbą puikiai, bet kai matom, kad jiems visiems negerai ne nuo mūsų vaikų, o nuo jūsų nuolatinio spaudimo – jie masiškai bėga lauk. Mes, kaip tėvai, turime kažką daryti, nes jūs mūsų irgi nenorite girdėti, kažką keisti bendrom jėgom ( jei tevams rupi – reiškia jie nedirba – kodel vidury dienos turi rūpėti kažkokie vaiko klausimai? Kodel turi rūpėti kodel vaikas visą dieną darželyje nieko nevalgo? Kodel duona su pelėsiu? Kodel grupės perpildytos? Kodel pavaduotoja be jokio atsiprašymo mokytojai gali įsivaryti vidurį pamokos ir nieko nepasakius mokytojai dalinti vaikams kažkokius lapelius, o mokytojai paklausus ką cia dalį at? atsakyti “ ne tavo reikalas!” ir t.t. Taip tęstis nebegali!!! Pedagogai bijojo prarasti darbą jei kam nors pasiskųs- dabar ir jų taurė persipildė – nebebijo nieko prarasti vardan tiesos! Tai kur jūs įžvelgiate sąmokslą?

    • Nedirbanti mama

      Čia ne uoliai ” nedirbančių mamų” sąmokslas, o tėvų bendruomenės susrinkimo metu, į kurį neatvyko direktorė kai buvo kviečiama, sprendimas tiesiog paviešinti situaciją. O direktorė jau turėdama 4 darbuotojų prašymus išeiti iš darbo , pamelavo, atrašydama kad tos pačios aukletojos užbaigs mokslo metus savo grupėse, norėdama eilinį kartą užglaistyti pūlinius savo įstaigoje. Situacija kritinė. Viliuosi kad atsiras kas pakeis išeinančias auklėtojas.

  3. kas yra kas parodytų ŠMM auditas.

    yra nuomonė, jog reikia iš Vilniaus inicijuoti detalų tiek šios įstaigos, tik viso rajono švietimo skyriaus veiklos patikrinimą – tarkim už paskutinius penkerius metus. viešieji pirkimai, paslaugų sutartys, darbas su personalu, kas ir kokiu būdu laimėdavo konkursus įstaigų pareigoms užimti.
    Nes jei bent dalis iš to, kas teigiama, pasitvirtins, vadovams gresia ne papeikimai, ir pabarimai, o baudžiamoji atsakomybė.

    Reply
    • Mama

      pritariu tokiai nuomonei

    • Nesvarbu

      Pritariam

    • Tevas

      Pritariame. Reikia tik oficialaus rasto. Imkites iniciatyvos.

    • Iš sono

      Konkursą direktore tikrai sąžiningai laimėjo.Ne kiekvienas praeina testavima, kuris vyksta Vilniuje. Brangieji tėveliai, įsijaute į kaltinimus, neieškokite samokslo, kur jo nėra.Siandien jus jaučiatės teisus ir piktas džiaugsmas jaučiasi jūsų komentaruose, bet ar žinote, kad į direktoriaus pozicija dabar nėra daug pretenduojančių, nes nepraeina Vilniaus.Nenoriu aklai užstoti mokyklos vadovybės, bet lygiai tokia PAT nepagarba, arogancija jaučiasi ir iš jūsų puses.Jusu komentarai tikrai nespindi tolerancija, pozityvumu ir tt.

  4. Tėtis

    Ką jus kalbat? Direktorė niekada nėra atsisakiusi padėti, visada ir visas problemas sprendžia.

    Reply
    • Pažadas

      Gal galima konkrečiau kaip išsprendžiamos visos problemos? Kaip išspręsta problema dėl wc dangčių? Kaip bus įvykdytas pažadas perkelti visas “ senas” auklėtojas į naują darželį ( kiek teko girdėti, kad nebus įvykdytas! ). Manau gali tėvai ir pedagogai tada išsiaiskinti žiniasklaidoj visus pažadus ir jų įgyvendinimo būdus ir tada sužinoti kaip kas supranta problemų sprendimo būdą.

  5. ana

    Žadėjau eit darbintis į šį darželį…..
    Gerai, kad to ir nepadariau.
    Būčiau pabėgus nuo vilko ant meškos, kaip sakoma.
    Pati kažkada ėjau į šia mokykla, buvo smagu. 🙂 ir turėjo nuostabią direktorę Danutė Ona Svobonienė
    Tikiuosi laikui einant pasikeis vadovai ir ten bus galima dirbti.
    Dirbantiems šiai dienai žmonėms, kuo didžiausia užuojauta.

    Reply
  6. Slengiskis

    40 komentaru su atvira tiesa ir pora direktores pavaldiniu :)))))

    Reply
    • Iš sono

      Minios jausmas pats baisiausias iš visu.Minia nebūtinai neša tiesa, bet ji pasižymi didele jėga.Problema ta, kad ar kiekvienas iš tu 40 savo nuomone galetu išsakyt į akis ir paremt ją faktais. Be faktų-viskas tik dideliu, neskaniai kvepiančiu pletkų jūra.

    • Ne iš šono

      O jums atrodo, kad žmonės neturi ką veikti… Tiesiog pasakoja su kuo susidūrė. Pasakoja, kad įžeidinėja… Kažkam atrodo pletkų jūra. Tai kodėl žmonės išeina iš darbo? Dėl ko su tėvais direktorė ir pavaduotoja geranoriškai nebendradarbiauja? Į susirinkimus neateina… Į visus klausimus turi atsakymą “nepatinka, eikite kitur”. Čia akmens amžius? Čia privati firma? Čia reikia bijoti ir nieko neklausti… Visada šviesu, kur gėris. Yla anksčiau ar vėliau iš maišo išlenda.

  7. Darbuotoja nr.

    Gerbiamieji tėveliai ir kt…., esu viena iš darbuotojų ir matau realų vaizdą šios įstaigos darbe. Yra patarlė „Nėra namų be dūmų”. Noriu pasakyti savo nuomone, kad visas centro sukūrimas ir gyvavimas, puoselėjimas pirmiausia vadovių dėka ir nuostabių centre dirbusių, dirbančių bei ateinančių čia dirbti.
    Jų organizuotumas, kartais žodis griežtesnis, tikrai davė rezultatus ir šiandiena akivaizdžiai matome. Turime jau naują pastatą, ateina nauji darbuotojai, nuotaika tikrai gera. Džiaugiamės. Aš ir kitos bendradarbės džiaugiasi, kad mes galime čia dirbti.
    O kad mokytoja (kuri išėjo, teko šalia dirbti ir dabar išsako savo nuomone), aš jai sakau – „Brangioji, kai dirbai įnešdavai tokį disbalansą ir šalia dirbusiems. Kai išėjai, atėjo kitos darbuotojos ir pasidarė žymiai ramiau. Ir visi tai puikiai žino. Tik gal Tau išėjusiai nepasako. Ir tėveliai pasidžiaugia naujomis mokytojomis, nes pas tave buvo nustatyta tėvų pirmenybės eilė ir kitų peripetijų.” Tai susimąstykime ir paklauskime savęs, ar realias spalvas piešia auklėtojos. Jei vadovas pareikalauja, įpareigoja atlikti darbus, o išgirsta „nespėju, nedarysiu, nenoriu”, jei niekas nieko nenori daryti vardan centro veiklos, vaikų gerovės, tai lieka vadovui???? Norėčiau paklausti tėvelių, dėl sulūžusių dangčių ir kitos „netvarkos”, paklauskime vaikų, kaip jie „gražiai” elgiasi, kai klozete duona atrandama, obuolys, kaip šokinėjama ant klozetų, suolų, o kalbėjimas tarpusavyje ir su kitais……. Vadovai ir mokytojai, auklėtojos rengia tolerancijos dienas, moko gražių žodžių bet tai turbūt dauguma vaikų palieka užmarštyn. Grįžę namo mokinasi iš artimųjų. Apie maistą- kai pradėjau dirbti buvo tikrai skanus valgiaraštis, tėvams neįtiko (ypač keli aktyvistai), o dabar net juokinga, tėvelis, kuris dalyvvavo naujo valgiaraščio tvirtinime, pritarė naujam valgiaraščiui, o tos pačios šeimos mama jau garsiai sako neskanu, kad valgiaraštis blogas. Tai būkite vieningi šeimose. Manau perdaug ieškoma naujų maistų patiekalų nes vaikai nevalgo, o tenka matyti kaip tiem patiems mūsų centro vaikučiams (sutinkame) perkami čipsai, cococolos…. Na tai viską paaiškina, kodėl neskanus valgiaraštis ir kodėl centro vadovai blogi, ir išeinančios auklėtojos jau tokios geros, kad tik nepersidirbtų, o „popierizmo”tvarkymą ir kitus darbus tegul atlieka vadovai. Tai va čia iškyla klausimas, kodėl??? Išeinančiai auklėtojai (išdirbusiai daugiau metų) – vaikų grupėje buvo nedaug, ir jūs buvote 3 žmonės vienu metu, išsivedi jauną žmogų, kuri tik pradėjo dirbti, gal ji būtų busvusi nuostabus darbuotojas, bet tu pasidalinai savo patirtimi, nuteikei ją padaryti beprasmišką žingsnį. Ateitis manau parodys. O dabar visam kolektyvui stiprybės, vadovams kantryvės ir stiprybės, dievas mato ir žino. Ačiū Jums direktore, pavaduotoja, ir kitiems darbuotojams, kad esame dirbame ir manau dirbsime, toliau puoselėkime savo CENTRĄ. AČIŪ visiems, kurie esate su kolektyvu.

    Reply
    • mama

      Žuvis pūva nuo galvos, toks ir komentaras.Šiame centre reikalai juda nežinia kieno interesams…tai bus ir aiškinama.
      Tikrai nuostabios mokytojos dirba, ir nuostabūs vaikai, kurie yra vaikai, ir jie auga ir ugdosi šioje įstaigoje…ir jie kaip visur ir namie nulaužta ar išpylė sugadina…nekaltinkim, ieškokim priežasčių, čia ne UAB, o valstybinė įstaiga…

    • Darbuotojas Nr.2

      Tai čia jau kokia ūkvedė :))))) Eikit popierius susitvarkykite.

    • Dirbusi

      100% rašo komentarą direktorė arba pavaduotoja (žodžiai, sakiniai, mintys). Žmogiškumas ir bendravimas buvo su kolegėm, mokiniais ir mokinių tėvais, dabar yra ir visada bus. Nebejuokinkite…

    • Aktyvistė

      Išėjusios mokytojos blogos, vaikai neišauklėti – maitinami tik cipsais ir cocacola namie 😀 Cia tai geras! Kiek prašėm vakarienės ( rašo aktyvi mamyte, kuri yra bloga kaip ir išėjusios mokytojos, nes rūpi vaikų gerovė), surinkom parašus ar tėvai sutinka primokėti už karštą vakarienę- sutiko visi tėvai! Nuvažiavo kito vaiko mama ( irgi aktyvistė ir tokio pat blogumo) į Plikius suderinti dėl vakarienės, suderino viską su virtuve, bet po to atskirai nuėjo direktorė ( viską girdėjo blogoji mama) ir pasakė virtuvėj, kad “apsieisim be jokių vakarienių! “- taip ir matė vaikai tas vakarienės….Taip kad neklauso tos mamos ir pedagogai direktores!!!! Šokinėja visi ant tualetų!!! Išmoksta šokinėti ir cipsu valgyti namie ir ateina į mokyklą: kas dirbti, o kas šokinėti ! Juk negi apkaltinsi prastos kokybės dangtį ar kad nieko nėra amžino ir viskas lūžta ir viska galima pakeisti. Perspektyva tokia: tėveliai patys moko vaikus ( nes mokytoju ir auklėtoju nebebus), pasigamina maisto patys, kokio nori. Viską nuperka “geranoriškai (!)” pagal išdalintos direktores sąrašus patys, jei trūksta lovų – atsivežat savo! Turit kokiu klausimu – sprendziat patys ( nekvaršinat galvos administracijai su savo “durnais “ klausimais, nes kitaip tapsit blogi- būsit pažymėti “ aktyvistu tėveliu”!
      O šiaip Ačiū visoms auklėtojoms, kurios padėjo augti mano vaikams: ( Virginijai, Jurgitai, Ingridai, Giedrei); padėjėjoms: Virginijai, tetai Rūtai ( kaip visada mokėdavot nuraminti verkiantį vaiką, arbatos su juo atskirai atsigerti), mokytojai Indrei uz tai, kad jai vaikai – svarbiausia! Matėm, kad ir kitos mokytojos Virginija su Aušra – superinės! Ačiū ir kitiems pedagogams, kurių nepamibėjau! Mes išėjom, bet dėkingi likom visiems pedagogams- tik patys šilčiausi prisiminimai! Ačiū!

    • Dirbantis asmuo įstaigoje

      Bent nebijotumėte rašydamos komentarą Ponia Pavaduotoja ir Ponia Direktore atsakyti už savo žodžius. Rašot už kolektyvą, nors jau vien iš žodžių bei minčių dėstymo aišku kas parašė! Čia galite išsisakyti slapta, išsilieti, juk į akis neturite drąsos skleisti netiesos, o už akių juodinti žmones sekasi puikiai! Šypsotis turbūt ir apsimesti laimingomis prieš darbuotojus sunku ? Tiesa ? Dega užpakaliai, bet negi parodysi, kad suklydai ar esi neteisus. Sėkmės šitam spektaklyje ponios, ne ilgai su karūnom vaikščiosite. Bendruomenė čia vieninga šiuo klausimu, kad jūsų tendemas čia netinkamas vadovauti.

    • Seklys

      Pagalvokime, kas čia tokį ilgą laišką rašo (išsiųsta 14.05 val.), pradėjo rašyti apie 13.30 val. auklėtojos migdo vaikučius, mokytojos dar veda pamokas, stresuoja ką pasakys susirinkime (kurie vyksta pirmadieniais)… kas sėdi kabinetukuose ir rašo ir rašo… o kiek informacijos pateikta, auklėtojos ir mokytojos pirmą kartą išgirdo (kas tiek viską žino ir kieno fantazija tokia laki?).

  8. Viktorija

    Mano jaunesnysis brolis paliko šią mokyklą dėl direktorės ir jos požiūrio į dirbančius pedagogus. Labai teisingai pasakyta, iniciatyvių pedagogų ir kažko pasiekti norinčių vaikų ten nevertina. Mes išėjome kartu su mokytoja į Klaipėdos mokyklą, taip buvo sunku, bet rezultatais esame be galo patenkinti.

    Reply
  9. Pagarba

    Šaunuoliai tėvai ir pedagogai, kad “ pramušėt ledus”, nes jei yra problema – reikia nebijoti ją spręsti. Visur turi būti pagarba : darbe, namie, gatvėj. O jei situacija tokia bloga, kad Jums nebepakeliama – nebijokit pakovoti už save ar kolegą. Mes lietuviai dažnai visko bijom, o po to gailimės, kad kažko nepadarėme. Būkite aktyvūs jei jums tai svarbu! Keiskite tai šiandien – nepalikite kitai dienai!

    Reply
  10. plikiskis

    grazinti plikiams, pas venskiene bulviu skusti

    Reply
  11. Magdeliete

    Sveiki. Mielos aukletojos ir gerbiamieji teveliai, nejau nebera metodu tokioms akiplesoms sudrausminti. Juk dabarties toks technologiju amzius, pakanka viena slapta irasa padaryti jos arogancinei kalbai ir pakanka, o zodinis teigimas lygus nuliui. Taip kad nesnauskite ir veikite su protu, o kitu atveju liksite smeizikemis, tuo labiau , kad poniute yra palaikoma rajono svietimo skyriaus vadovybes. Bukite palainti ir sekmes tiesos ieskojime.

    Reply
    • Oficialu

      Manau, kad jei visi pedagogų ir tėvų skundai pasiektų teismą – įrodytų daug daugiau tiesos ir viskas būtų oficialu ir legalu nei komentarai žiniasklaidoje.

    • Tėvas

      Tai gi liepdavo darbuotojom rankinukus su telefonais palikti uz duru pas ja einant. Suprantat !!!!!

  12. Mama

    Direktorė su naujai atėjusių vaikų tėvais elgiasi itin maloniai, tačiau į jokias diskusijas niekada nesileidžia, prieštaravimų nepriima, į „nepatogius“ klausimus neatsako, jai paprieštaravus, ant tėvų kelia balsą (tiesiog šaukia prie visų). Visiškai nekomunikuoja jai nepatogiais klausimais. Prašant susirinkimo – neateina jei jai nenaudinga. Tačiau labai puikiai organizuoja renginius, ypač mėgsta pompastiką (rengia rajoninio lygio konkursus, mokiniai atidarinėja per renginius duris, kabina drabužius, rugsėjo 1 visada atvažiuoja seimūnai (pvz. Gražulis) ir t.t.). Jei būsite naudingas arba Jūsų vaikas garsins darželį, būsite labai mylimas. Žino kaip „daryti verslą“ ir gauti darželiui kuo daugiau pinigų. Šiaip, gal būtų puiki UAB direktorė, bet čia juk biudžetinė įstaiga, o elgiasi su visais lyg visi jai esame kažką skolingi, nors mes jai mokame atlyginimą. Mėgsta daug taisyklių, tvarką, švarą ir diktatūrą. Vaikas pavėluos kelias minutes į pamokas, į m-klą įleistas nebus. Pavėluosite dieną sumokėti už darželį, būsite viešai linksniuojamas grupėje prie visų tėvų ir t.t. Apie elgesį su auklėtojomis nežinau, bet visos (bent penkios) atsiliepia taip, kaip parašyta straipsnyje. Beje, tai, jog auklėtojos masiškai išeina iš darbo, jai atrodo nereikšminga ir neverta informuoti tėvus. Teko pažint 10 auklėtojų. Tikrai nuostabios. Atsakingos, švelnios, malonios. Todėl be galo skaudu, kad jos masiškai išeina. Neramu kokios bus naujos ir kiek ilgai jos užsibus darželyje. Nemanau, kad tokia kaita teigiamai veikia vaikus.
    – Rajono švietimo skyriaus vedėjas visomis keturiomis už direktorę, todėl jei turite kokių problemų su direktore ar darželiu, siūlau kreiptis į bet ką, tik ne į jį.

    Reply
    • auklėtoja

      Visiškai pritariu, dėkui kad taip konkrečiai viską parašėt. Manau dar reikia pakalbinti praeitą jos darbovietę Plikiuose, kaip iš ten išėjo .

    • Auklėtojai

      Kiek teko girdėti, kad Plikiuose džiaugėsi, kad ji išėjo.

    • Palaima

      Pritariu. Kreipkitės į bet ką, tik ne į Petravičių. O geriausiai – tiesiai Merui

  13. Zita

    Tokiai poniai reikia dirbti vienai nes toks žmogus negali dirbti kolektyve o apie vadovavima negali būti net kalbos.Užuojauta darbuotojoms..

    Reply
  14. Mama

    Iš pirmo žvilgsnio, p. Kilnė, kaip lapė: gerutė, miela, draugiška.Tik problema-ir atsakymai:”ar aš kalta, kad kaime gyvenat?”Būtinai kreipsimės toliau, nes neįmanomas bendravimas tarp pedagogo ir tėvu be jos priekaištu.

    Reply
  15. Indrė

    Apie pedagogų kompetenciją galima pasidomėti (magistro laipsnis, išorionio audito įvertinimai, direktorių rekomendacijos). Pasirodo Slengių mokyklos- daugiaf. centro direktorės “aukštesni” reikalavimai- paklusnumas, nuolankumas, neprieštaravimas, reikalingi žmonės be nuomonės, idėjų. Visos idėjos išjuokiamos, viešai iškritikuojamos, dažnai ir pasisavinamos. Anot, mokyklos vadovės “ žmonės visada renkasi, kur geriau”. Gyvenu Slengių kaime, renkuosi ten, kur galiu dirbti, iš manęs nesityčioja, esu saugi ir be galo laiminga. Nenoriu prisiminti to košmaro… Smagu, kad bendruomenė vienijasi. Sėkmės!!!

    Reply
  16. Rasa

    Teko ir man susidurti su sia arogancija, atvykus i darbo pokalbi, apacioje vyko susirinkimas, tai girdejosi ponios monologinis rekavimas ant darbuotoju, kaip toks zmogus gali vadovauti istaigai, dumiau isten kuo greiciau, nors gyvenu Slengiuose ir butu palanki vieta darbui… Gaila pedagogu ir vaiku. Ponia Kilne turetu iseit, o ne pedagoges!

    Reply
  17. Kaimynas

    Pažįstu šitą save įsimylėjusią karjeristę. Visi komentarai teisingi.

    Reply
  18. Andrius

    Man keista, kodėl šioje ugdymo įstaigoje mokytojai persiunčia tėvams el. laiškus apie bendras naujienas/pasikeitimus įstaigos viduje? Čia jų darbas ar įstaigos administracijos? Pedagogai turi užsiimti vaikų ugdymu, o ne administraciniu darbu.

    Reply
  19. Kodel

    Teisybe straipsnyje. Ir dar dadesiu – jeigu elito vaikas teriruzuoja kita vaika, tai elito tevai net nekvieciami, kazin kodel? Kodel aukletojos per susirinkimus ne aptaria su tevais klausimus o pradeda kalba taip- “direktores prasymu”….jokiu ideju, bureliu idomiu…degradacija vyksta toje mokykloje, ir jaunesnio vaiko ten nevesime, bent jau kol direktore bus Kilne su klapciuku

    Reply
  20. mama

    Jei problema yra!!!Paskutinieji žodžiai!Ar jūs nematot kad jų daugybė, bet niekam neįdomu!Visas Klaipėdos rajono ministrai ir minstrės, politinių partijų atstovai, kuriems rūpi tikrai ne mūsų vaikai.Yra daug kitų. interesų, apie kuriuos nutylima, kad darbo vieta sukurta būtent jai!
    Visi komentarai tiesa!Dėl aprangos, dėl renginių, dėl psichologinės atmosferos.Direktorės arogancija stebino visus tėvus, o ypač skaudino mokytojas ir vaikus!
    Ir ypatingai jautės darželyje, per vaiko elgesį, kuris ypatjngai šiuo metu pasikeitęs.
    Švietimo ministerija manau greit sureaguos, ir suras naują vadovą, ne partijos atstovą ir ne iš Klaipėdos rajono, kuris rebilituos mokyklos bedruomenę.

    Reply
  21. Iš Slengių

    Pritariu visiems komentarams. Direktorė, buvusi etikos mokytoja, gavusi antpečius pavirto į nuosavos įmonės savininke, kurioje naudoja ne tik psichologinį smurtą, bet ir visišką nesiskaitymą ir patyčias su visais (buvusi ETIKOS mokytoja, ką ji iš vis išmano apie tai). Tik valstybinėje įstaigoje gali vykti tokie dalykai. Ir pats švietimo skyriaus vedėjas p. A. Petravičius glaisto savo darbo trūkumus. Jei jis nesugeba pastebėti tokių svarbių dalykų, kurie vyksta jau daugiau nei 2 metai, tai ir jį reikia atleisti… Kol dirbs tokie brūdai, kaip L. A. Kilnė ir jos pavaduotoja (nerealus tandemas), tol visa mokykla ir kaimo bendruomenė kentės. P.s. Mes kaip ir dauguma, su daug problemų turinčią L.A. Kilne neprasidėjome, o išėjome į kitą mokyklą. Dar noriu pagirti mokytoją, kuri išėjo prieš 2 metus. Iš pašaukimo dirbanti mokytoja, didžiulės jei sėkmės.

    Reply
  22. Vulpe

    Problema – ne direktorė ir ne pavaduotoja. Abi puikiai dirba ir atitinkamai reikalauja iš kitų. Problema – iš kur tarp švietimo ir ugdymo sistemos darbuotojų tiek daug emociškai ir psichiškai nestabilių asmenų? Kurie į elementarias pastabas reaguoja ašarom ir pareiškimais dėl atleidimo?

    Reply
    • Anonimas

      O Jūs ar dirbote šioje įstaigoje, ar pajutote direktorės ir pavaduotojos patyčias? Šis psichiškai asmenų nestabilumas slypi vadovuose.

    • Anonimas

      Asaros yra bejegiskumo israiska, o ne psichinio nestabilumo, deja.. Kaip bebutu gaila, dirba zmones, ne robotai, su jausmais, sirdimi, svajonemis, tikslais…

    • Jone

      Prašymai dėl įstaigos infrastruktūros buvo adresuoti pavaduotojai – vaisių nedavė. Vienas atsakymas – „Nieko nežinau”. Eita tada pas direktorę. Jos atsakymas – „Nepatinka, galite rinktis kitą įstaigą”. Į jokius kompromisus nesileido į diskusiją ir pasiūlymų nenorėjo klausyti.
      Pedagogai puikūs ir vaikas patenkintas. Dėl šios įstaigos vadovybės vaikui reikia keisti mokymosi įstaigą? Vaikui tai į gerą? Atsibuskit!

    • Gail

      Ar ne laikas pareiskima tau rasyti direktore, o ne komentarus peikus….

    • To vulpe

      iš Vulpes komentaro galima spėti, kad pati direktore sau pasirašė šį komentarą, nes daugiau niekas taip puikiai apie ją negalvoja 🙂 O dėl ašarų – tai buvo įskaudinti ir stipriai įžeidinėjamo žmogaus ašaros. Direktore, kodėl liepdavot telefonus palikti už jūsų kabineto durų? Atsakymas: kad neįrašytų jūsų pokalbių, kaip jūs žeminat, rėkiat ir t.t.

    • Psichiskai stabili

      O jūs daktarė kad žmonėm ligas nustatote? Atsargiau su žodžiais. Gali tekti už juos atsakyti ?

    • Anonimas

      Cha cha cha! Tu tikriausiai lape snape, apie tave man daug kas sakė!

    • Ats

      Ačiū, ponios Kilne ir belakstanti iš paskos pavaduotoja, už nuomonę apie save. Mes puikiai žinome, kad jūs save laaaaaabai mylite ir esat pačios sau “fainos” 😀

  23. Gail

    Gaila, kad viskas uzvire tik dabar. Ir 5 iseinanciu auksiniu aukletoju nebematysime. Dudodu 100% naujam centre ne visi darbuotojai bus su atitinkama kvalifikacija.

    Reply
    • Anonimas

      Reikia ne atleisti vadziu ir užsakyti patikrinimus

  24. Tėvas

    O kaip pasireiškia ” labai stipri motyvavimo sistema” ir pastačius darželį neperkelia nei vienos auklėtojos su savo grupėm????kokia ten motyvavimo sistema kumščiu į stalą??? Gal atsakingi asmenys norėtu poniai Kilnei kumščiu į stalą patrankyt???? Prašome naujo vadovo, supratingo, gerbiančio savo aplinką ir darbuotojus, viskas prasideda nuo pedagogų, jie augina mūsų jaunąją kartą, reikia šviesaus ir nuostabaus šiuolaikiško žmgaus, kad laikytų ir saugotų ir ištikrųjų motyvuotų savo darbuotojus. Reikia naujo vadovo kuris taip sparčiai augančiame rajone iškeltų Slengių daugiafunkcį centrą suburtų bendruomenę. Ir mes” ne prasiskolinę ubagai” pone Kilne, o tėvai ginantis savo vaikus, nusipelniusius pedagogus ir savo aplinką.

    Reply
  25. Martynas

    Reto izulumi persona. Meluoja i akis be skrupulu, pavaduotoja karksedama pritaria is paskos. Akivaizdu kad lesas skirsto ne pagal paskirti, galetu atitinkamos institucijos patyrineti sia istaiga, rajono savivaldybe is to pacio katilo valgo tad veiksmu turetu imtis ministerija.

    Reply
  26. Rasa

    Būtent dėl šių priežasčių ir pakeitėme ugdymo įstaigą. Vaikas lankė Gindulių darželį, susidūrus su šiokiom tokiom problemom teko pabendrauti su ponia Laima Anužyte – Kilne, iškart po pokalbio parašėme prašymą dėl vaiko išėjimo iš įstaigos. Tikiuosi ši vadovė bus atleista iš pareigų.

    Reply
  27. Anonimas

    Dėl motyvavimo, skatinimo – jo nera!!!! Išėjusi mokytoja sugebejo vesti tokius originalius renginius, kad nelikdavo laisvos vietos žiūrėti, ruošdavo vaikus olimpiadoms, o pačiai net neleido nuvykti ten kartu- vežė tik vadovybe, mokytoja “ nei prie ko”. Mokytoja per 3 darbo metus nera gavusi nei vieno padėkos rašto ar pagyrimo. O nuveikė žiauriai daug. Todel apie kokia motyvacija šneka direktore – neturiu jokio supratimo.

    Reply
    • Jolanta

      Nuostabi mokytoja Indrė, kokia jauki klasė jos kurta, renginiai, įtraukta bendruomenė, puikūs 2metai, kai tik atsidarė po renovacijos Slengių mokykla daugiafunkcis centras. Paskui viskas iširo…

  28. Anonimas

    As irgi turiu daug informacijos apie direktore. Teisybe sako pedagogai. Buvau kelis metus tėvu komiteto pirmininke. Dėl autobusiuko, dėl ventiliacijos, maisto, “ rekimo pertraukų”,dekoracijų plėšimu, nuolatinio pedagogu verkimo ( mačiau ne karta ir ne du kaip verkia leisdamiesi laiptais žemyn is direktores kabineto). Pati direktore prašė manęs parasyti prašymą dėl autobusiuko, dėl ventiliacijos. Autobusiukas sake bus visiems – darželiui ir mokyklos. Su kitos mamos pagalba parasem prašymą ir rinkau parašus darželyje ir mokykloje. Padėjo rinkti ir darželio aukletojos. Autobusiuką gavom, o darželiui tipo nebepriklauso. Likau melage pries visus darželio tėvus. Ventiliacija – vėl tas pats : rašėme prašymą, rinkom parašus, o kai gavom – nejungia ventiliacijos – daug elektros sunaudoja ( pagal direktore), po to pareiškė, kad įjungia valanda per diena. Apgavo vėl, nes per stipriai šildomos patalpos radiatoriai plius grindinis) ir trūksta oro nuolat, tėvai net yra nualpe per susirinkimą, o vaikai buna visa pusdienį ir net iki vakaro. “ Rėkimo pertraukos”- buvo pries kelis metus kas antra savaite tokia pertrauka, kur isrikiuodavo koridoriuje direktore visus vaikus ir aptarinedavo rėkdama kas kaip apsirengęs :” kur tavo batai? Gal tėvas apsimove?” Ir pan.. Visi kiti klausydavosi. Mamo vaikas bijojo marškinius languciais užsidėti, nes privalėjo buti vienspalviai pagal direktore! Sukale aukletojos su kažkieno pagalba daržą sodinimui , kad žiūrėtų si vaikais kaip dygsta sėklos ), mes šalia gyvenam , tai atvežem kiek truko žemių- direktore panaikino neužilgo, nes jai atrodo “ kaip kapines” po langais. ….. Maistas – direktore sako: pas ja visi dokumentai tvarkingi! ( cia toks problemos sprendimo būdas). O kotletai 3-4 kartus per savaite-kaip vienas vaikas pasake:” kotletu daugiafunkcis centras”. O visi pedagogai nerealus ir sako tiesą! Mokytoja, kuri išėjo ir davė interviu – nereali. Sugeba sukurti namų atmosfera, bet jei turi savo idėjų ir nuomone – būsi sugniuždytas, pastatytas i vieta. Dar girdėjau, kad direktore mėgsta naudoti fraze tevams, kurie turi savo nuomone ar geriau gyvena: “ prasiskolinę ubagai”. O pedagogams: “ vyniokit meškeres jei nepatinka”, “ nevykėliai”, “ lendat tevams i sub….” ir pan. :)) Mes išėjom, galvojom, kad tik mums ji atrodo nederama eiti tokias pareigas, bet istorija kartojasi – problemos liko tos pačios.

    Reply
    • Anonimas

      O viešpatie šiandien mus priėmė tai apsidžiaugiau ,bet kai paskaičiau visa šita šokas

  29. Gyventoja

    Turbut direktore turi svietimo skyriuje uznugari, todel gali sau leisti nesiskaityti nei su darbuotojais nei su tevais. Nes kitaip jau po tokiu tevu skundu butu nuleista ant zemes senai. Ypac uz rinkliavas. Pinigus gauna higieninem prekem bet jas panaudoja kazkur kitur….. klaipedos savivaldybe butu senai paspirginus uzpakali tokiai direktorei !!!!

    Reply
  30. Mama

    Laba diena! Pagaliau, šios mokyklos-darželio situacija pasieks daugeliui žmonių! Mano giminaitė dirbo šioje įstaigoje. Galiu drąsiai ir atvirai teigti, kad ji patyrė smurtą iš direktorės ir pavaduotojos! Buvo nuolat tyčiojamasi, trukdoma atlikti savo darbo funkcijas. Ji nuolat jausdavo įtampą, stresą ir buvo gniuždoma! Kaip ji gali ištransliuoti gerą emociją, ugdyti vaikus kai nėra palaikoma vadovybės!
    Kodel niekas nieko nemato, nedaro, nesidomi kuom gyvena, alsuoja ši įstaiga? Nuo atsakingų institucijų aplaidumo ir neveiklumo Kenčia daug žmonių! Jiems reikia pagalbos ir Jūsų sprendimų!!!! Atsibuskite! Greičiau keiskite mokyklos direktorę ir pavaduotoją. Mes norime aplinkos, kurioje gera visiems žmonėms!

    Reply
  31. Nesvarbu

    Žurnalistams reikėjo pasižiūrėti kokia ne tik darželio, bet ir mokyklos situacija. Mano vaikas negali eiti į tualetą mokykloje, nes klozeto dangčiai nulužę. Neleidžiama vaikams pasigirti popieriaus, kurį patys perkame, kad nereikėtų sėsti ant sanyo unitazo. Smarvė. Kita situacija buvo kai ponia direktorė ir pavaduotoja važinėjo mokykliniu autobusiuku, kad ne duok dieve vairuotojas nepavezetų vaikų, kurie nepakliuna į vežamų vaikų sąrašą, nors ir yra laisvų vietų. Mokyklos maistas siaubingas. Susirinkimų metu bandėme aptarti situaciją, bet buvo kategoriškai direktorės pasakyta, kad viskas tvarkoje, ir nors buvo dauguma prieštaraujančių, direktorė pasakė,,kitas klausimas”. Ne vienam tėvui kalbantis telefonu direktorė leidžia sau pasakyti, kad jei nepatinka kažkas, ciuozkit is cia.
    Tokias pareigas uzimciam žmogui gėda turėtų būti. Bendravimas kaip kaimo mužikes . Visiškas nesiskaitymas ne tik su darbuotojais, bet ir su vaikų tėvais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas

Raudonojo Kryžiaus planuose - įkurtuvės ir Klaipėdos rajone

Humanitarinę ir socialinę pagalbą visos šalies gyventojams teikiantis, įvairias akcijas vykdantis Lietuvos Raudonasis Kryžius ieško būdų įsitvirtinti ir Klaipėdos rajone. ...
2023-01-06
Skaityti daugiau

Regionas

Ieško rangovo Jokšų tilto rekonstrukcijai

Ruošiamasi unikalaus kultūros paveldo objekto – Jokšų tilto – rekonstrukcijai. Savivaldybė paskelbė konkursą ir ieško rangovo, kuris padėtų atstatyti tiltą, ...
2022-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This