„Neptūnui” prognozuoja pirmą pralaimėjimą namie

Sportas

Sekmadienį „Švyturio” arenoje susitiks pirmenybių lyderiai – Klaipėdos „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“. Namuose klaipėdiečiai laimėjo visas 9 rungtynes ir yra vienintelė „Betsafe–LKL“ komanda, savų žiūrovų akivaizdoje dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio.

LKL.lt kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikė šios dvikovos prognozę.

Kauniečiai rugsėjo pabaigoje Klaipėdoje rezultatu 64:73 pripažino „Neptūno“ pranašumą bei įsirašė pirmąjį sezono pralaimėjimą. Jis yra vienas iš dviejų, kuriuos „Žalgiris“ patyrė šį sezoną – 17 pergalių per 19 susitikimų iškovoję žalgiriečiai žingsniuoja pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, o tris pralaimėjus patyręs „Neptūnas“ yra antroje vietoje.

Gruodį per trijų savaičių laikotarpį Klaipėdos ekipą paliko trys svarbūs žaidėjai, tačiau kovingumą demonstruojanti ekipa toliau skina pergales. Pajūrio komanda šiuo metu turi ilgiausią pergalių seriją pirmenybėse – 8 iš eilės nepralaimėtos dvikovos.

„Neptūnas“ yra šaunuoliai, – tinklalapiui LKL.LT teigė Šarūno Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas. – Mes ruošiamės mačui, tad mačiau jų rungtynes su Liudvigsburgo ir Gaziantepo ekipomis. Nepaisant išvykusių kai kurių lyderių ir sumažėjusios rotacijos, jie toliau kaunasi ir žaidžia aktyviai. Su tokia maža rotacija jie žaidžia net labai aktyviai. Kiek užteks jėgų, tai jau yra kitas klausimas. Kazys Maksvytis daro gerą darbą – krepšininkai žaidžia motyvuotai ir iš tikrųjų kaunasi.“

Į išvykusių Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus vietas atvyko amerikietis Brandonas Fieldsas bei iš Libano į gimtinę sugrįžęs Vytautas Šulskis. Visgi naudingiausio lygos krepšininko Juano Palacioso nepakeitė niekas, tad natūralu, kad priekinėje linijoje atsivėrė skylė.

„Varžovų žaidime mes visada ieškome silpnų vietų ir kol kas jų randame, galbūt tik ne visada pavyksta tuo pasinaudoti. Faktas, kad jų priekinė linija yra viena tų vietų, per kurią mes mėginsime atakuoti. Mes planą visada turime, turėsime jį ir šioms rungtynėms“, – mintimis dalijosi D. Maskoliūnas.

„Neptūnas“ priekinėje linijoje dabar turi Simą Galdiką, Edgarą Želionį, traumą besigydantį Mindaugą Kačiną bei jaunąjį Matą Juciką. Ketvirtuoju numeriu nemažai laiko žaidžia ir V. Šulskis.

Vienas iš bandančių užkamšyti J. Palacioso netekį – 207 cm ūgio E. Želionis.

„Mano rolė šiek tiek pasikeitė, atsirado truputį didesnė atsakomybė, – tinklalapiui LKL.LT sakė E. Želionis. – Komandoje darbinės nuotaikos, emocijos dėl išvykusių žaidėjų nurimusios. Naujokams dar reikia laiko, jiems sunku priprasti prie mūsų žaidimo. Tikimės, kad jie greitai su mumis susiderins ir susižais. Tuomet bus žymiai geriau.“

Lyderio vaidmenį uostamiesčio ekipoje perėmė žalgiriečiams puikiai pažįstamas Renaldas Seibutis. 32-ejų gynėjas Kauno ekipos marškinėlius vilkėjo 2015-2017 metų sezonuose.

R. Seibutis per pastarąsias ketverias rungtynes pelno po 16 taškų, atkovoja po 4,5 kamuolio, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus bei renka po 25,3 naudingumo balo.

Šiuo metu R. Seibutis yra ketvirtas rezultatyviausias krepšininkas lygoje (vid. 13,4 tšk.) bei šeštas naudingiausias (vid. 15,4 naud. bal.).

„Renaldas žaidžia puikiai, labai gerai atrodo. Matosi, kad jaučiasi užtikrintai ir yra aiškus lkomandos lyderis. Jis turi aiškią rolę ir kuo puikiausiai ją vykdo“, – komplimentus buvusiam auklėtiniui žarstė D. Maskoliūnas.

Dvikova su „Neptūnu“ bus penktasis Š. Jasikevičiaus kariaunos mačas per 9 dienas. Į „Eurolygos” atkrintamųjų etapą besitaikantys kauniečiai stengiasi išnaudoti ir didelę rotaciją, taip suteikdami poilsio svarbiausiams žaidėjams.

Neplanuoto papildomo nuovargio sulaukė ir „Neptūnas“, kuris po dvikovos Gaziantepe kelionėje užtruko para ilgiau, nei planuota. 

„Tai jėgų jiems tikrai nepridės, – apie prailgusią klaipėdiečių kelionę kalbėjo D. Maskoliūnas. – Faktas, kad į Klaipėdą mes važiuojame pergales, tačiau taip pat mes spręsime problemas su kai kurių žaidėjų mikro traumų gydymų ir kai kurių žaidėjų poilsiu. Bandysime savo rungtynių planą susidėlioti taip, kad visi šie dalykai mums pavyktų. Sužaidėme daug rungtynių per trumpą laiko tarpą, manau, kad visi, kas supranta šį sportą, žino koks tai didelis krūvis.“

„Neptūno“ namų rungtynes vidutiniškai stebi 3938 sirgaliai, o tai yra antras rezultatas, atsiliekantis tik nuo „Žalgirio“ – 4325.

„Žiūrovai mums prideda daug energijos, jų palaikymas tikrai labai svarbus, – sakė E. Želionis. – Dvikovoje su „Žalgiriu“ privalome žaisti su dideliu užsivedimu, noru, energija ir pasitikėjimu savimi. Pažiūrėsime, ar to užteks iškovoti pergalę.“

Dvikovos pradžia – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This