Vaidilos aikštė: projektas neįtinka verslininkams?

Miestas

„Atvira Klaipėda“ neseniai rašė apie miesto valdžios planus sutvarkyti teritoriją, esančią tarp Vaidilos aikštės ir Sausio 15 –osios g.

Penktadienį miesto savivaldybėje Vaidilos aikštės projektuotojai MB „Pupa – strateginė urbanistika“ savivaldos atstovams pristatė savo priešprojektinius pasiūlymus. Tada ir paaiškėjo, jog sumanymas vietoj dabartinės šalia Taikos pr. esančios automobilių stovėjimo aikštelės padaryti vientisą poilsio zoną, einančią iki Ąžuolyno parko, kertasi su „Technoramos“ verslininkų norais ir planais.

„Šioje vietoje yra rengiami du projektai: jau užbaigtas dviračių ir pėsčiųjų tako nuo Sausio 15- osios gatvės iki Vaidilos aikštės projektas ir Vaidilos skvero sutvarkymo projektas“, – Atvirai Klaipėdai“ sakė pasitarime dalyvavusi Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Projektuotojų planams vietoj dabartinės automobilių stovėjimo aikštelės padaryti poilsio zoną nepritaria „Technorama” – jai šioje vietoje esą būtinas pravažiavimo kelias. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jos teigimu, prieš pradedant aikštės projektą, buvo nuspręsta panaikinti čia esančią automobilių stovėjimo aikštelę, ją perkeliant arčiau Paryžiaus Komunos g., o jos sąskaita padidinti poilsio zoną – ji prasidėtų iškart nuo pėsčiųjų ir dviračių tako ir eitų iki Ąžuolyno parko.

„Šiame skvere galėtų vykti įvairūs renginiai ir jis puoštų miestą“, – pirminį Vaidilos aikštės „patraukimo” arčiau gatvės sumanymą komentavo direktoriaus pavaduotoja.

Tačiau diskusijos eigoje paaiškėjo, jog kitaip šią vietą mato dabartinėje Vaidilos aikštėje veikiančios elektronikos ir buities prekių parduotuvės „Technorama“ savininkai. Savivaldybė raštu yra gavusi jų prašymą, kad parduotuvės darbuotojai ir jų klientai galėtų nuo „Technoramos”, šalia kurios projektuojamos darbuotojų automobilių stovėjimo vietos, tiesiai pasiekti naująją automobilių stovėjimo aikštelę šalia Paryžiaus Komunos g., t. y. prašoma čia padaryti susisiekimo kelią.

„Mes pasiūlėme projektuotojams dar patiems pasikalbėti su verslininkais ir rasti tą sprendinį, kuris būtų gražus, kad skveras būtų maksimaliai išnaudotas ir kad kartu būtų suderinti verslininkų pageidavimai“, – sakė E. Mantulova, pridūrusi, jog susitikime buvo išsakyta daug abejonių dėl būtinybės čia daryti tokį susisiekimą.

„Jeigu verslo noras būtų kategoriškas, pakankamai argumentuotas tai daryti, galbūt reikėtų tą pravažiavimą daryti ne asfalto dangos, o tokį patį, kaip skvero, tik sutvirtintą“, – samprotavo Savivaldybės atstovė.

Jos teigimu, šis kelias jokiu būdu neturėtų tapti magistraliniu, nes „tokiu atveju pati filosofija sklandžiai iš dviračių tako pereiti į Vaidilos aikštę ir per ją pasiekti projektuojamą Ąžuolyno giraitę taptų sunkiai įgyvendinamas“.

Vaidilos aikštės projektavimo darbus planuojama baigti šiais metais, pasak E. Mantulovos, „apie trečią – ketvirtą ketvirtį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Miestas

Meras surašė lūkesčius Jono bažnyčios bokšto statytojai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus lūkesčių rašte VšĮ „Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios bokšto atkūrimas” nurodo, kad ji turi iki 2027-ųjų kasmet ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This