Daugiaaukščio „parkingo” nestatys

Miestas, Svarbu

Laidojamas architektų kritikos ir klaipėdiečių nuostabos internetinėje erdvėje sulaukęs Klaipėdos valdžios užmojis Bangų gatvėje, šalia Kultūros fabriko statyti daugiaaukštį garažą, kuriame būtų ne ką daugiau vietų nei dabartinėje aikštelėje.

Už tokio projekto parengimą reikės sumokėti 24 805 eurus, tačiau miesto valdžios atstovai sako, kad kitaip esą nebuvo galima nustatyti, ar įmanoma čia statyti tokį objektą.

„Atvira Klaipėda” gruodžio pradžioje rašė, kad pagal konkursą laimėjusios bendrovės „Eksploit“ parengtus projektinius pasiūlymus paaiškėjo, jog vietoje dabartinės apie 65 vietų automobilių aikštelės čia galima įrengti tik 100 vietų daugiaaukštį garažą.

„Viena tokia automobilio vieta atsieina apie 60-70 tūkstančių eurų. Tai būtų visiškai nelogiška ir absurdiška miesto investicija. Protu nesuvokiama“, – tada vykusio Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO) architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos posėdžio metu teigė architektas Romas Gailius.

Tačiau Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas tvirtino, kad tokios sumos yra laužtos iš piršto. Esą preliminariai vienos vietos įrengimas turėtų atsieiti 3-4 kartus mažiau – iki 14 tūkstančių eurų. Be to, tokia kaina susidaro dėl ypatingų reikalavimų išorės fasadams bei būtinų šioje vietoje atlikti archeologinių tyrimų.

Visgi Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas teigia, jog jau yra priimtas politinis sprendimas tokio objekto nestatyti.

„Taip, projektavimui pinigai išleisti, bet čia kaip ir su butu – gali turėti įvairiausių norų jo remontui, bet tik specialistas gali pasakyti, ką galima, o ko negalima ar neįmanoma. Projektas bus, jei ateityje kam nors kiltų noras, galės jį realizuoti”, – sakė A. Šulcas.

Projektuotojų vizualizacija

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Pristato dar vieno „Trinyčių“ daugiabučio viziją

Architektai buvusią „Trinyčių” fabriko teritoriją valdančių verslininkų užsakymų parengė ir visuomenei pristato jau penktus projektinius pasiūlymus dėl daugiabučių statybų. Pirmieji ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This