Prokuratūra siekia peržiūrėti teismo sprendimą dėl sodybų klastočių

Regionas

Prokuratūra praneša, kad generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, gindamas viešąjį interesą, kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus su prašymu atnaujinti procesą civilinėje byloje dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo atkuriant sodybą Pajūrio regioninio parko teritorijoje.

Minėta byla 2014 m. jau buvo išnagrinėta Klaipėdos rajono apylinkės teisme ir, remiantis 2013 m. atliktais archeologiniais tyrimais, konstatuota, kad 10 ha žemės sklype, esančiame Klaipėdos rajono Karklės kaime, buvo sodyba.

Teigiama, kad Kultūros paveldo departamentas informavo Pajūrio regioninio parko direkciją dėl galimo archeologinių tyrimų duomenų klastojimo, neadekvataus tyrimų rezultatų vertinimo. Minėta direkcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti tyrimą ir kreiptis į teismą dėl proceso atnaujinimo išnagrinėtoje civilinėje byloje. Pagal Lietuvos teisės aktus atkurti sodybą valstybės saugomose teritorijose galima tik vietoje buvusios sodybos.

Prokuroro nuomone, tyrimo metu surinkti nauji įrodymai, įvertinus juos kartu su kitais civilinėje byloje esančiais įrodymais, kuriais vadovaudamasis Klaipėdos rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą nustatyti juridinę reikšmę turintį faktą, neleidžia daryti tokios pat išvados, kurią 2014 m. padarė minėtas teismas, jog prašomas nustatyti juridinę reikšmę turintis faktas egzistavo. Klaipėdos rajono apylinkės teismo 2014-03-05 sprendimas, kuriuo nustatytas juridinę reikšmę turintis faktas, kad bendrovei nuosavybės teise priklausančiame 10 ha žemės sklype, esančiame Karklės k., buvo gyvenamasis namas su jo priklausiniais, negali būti paliktas galioti.

Siekiant apginti viešąjį interesą generalinis prokuroras E. Pašilis kreipėsi į teismą, prašydamas atnaujinti procesą išnagrinėtoje civilinėje byloje ir išnagrinėjus bylą panaikinti Klaipėdos rajono apylinkės teismo 2014-03-05 sprendimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo, sakoma prokuratūros pranešime.

Po kurio laiko Klaipėdos apylinkės teismas pranešė, kad minėtoje byloje paskirtas teisėjas Vytautas Pliuskevičius. Byla bus nagrinėjama Klaipėdos rajono rūmuose, kol kas posėdžio data nepaskirta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Apie didžiulius prokurorų darbo krūvius ir jų „apgailėtinus" atlyginimus

Kai po žodžio nesugebančio suregzti buvusio generalinio prokuroro Dariaus Valio, savo nevykusiu vadovavimu iš prokuratūros sistemos išvaikiusio prokuratūros profesionalų elitą, ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvęs Seimo narys neišsisuko ir nuo dar vieno teistumo

Buvusiam Seimo nariui, klaipėdiečiui Ričardui Žurinskui bei kartu su juo dirbusiam Sauliui Lenkauskiui ir Apeliaciniame teisme nepavyko įrodyti, kad jie ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Arvydas Daugėla lieka nuteistas už vairavimą išgėrus

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė Arvydo Daugėlos, buvusio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo, prieš tai vadovavusio Klaipėdos apygardos teismui, skundą dėl ...
2022-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This