Jachta „Lietuva”: laukiama biudžeto patvirtinimo

Uostas ir jūra

Prie Klaipėdos miesto tarybos veikianti Jūrinės kultūros koordinacinė taryba antradienį buvo informuota, kad kapitalinio legendine vadinamos jachtos „Lietuva“ remonto planai nesikeičia.

VšĮ „Ostmarina“ nuotr.

Žinia, dar pernai spalį miesto Tarybos Kolegija priėmė sprendimą investuoti ir sutvarkyti kapitalinio remonto reikalaujantį laivą.

Savivaldybės administracijos turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis informavo, kad lėšos remontui suplanuotos, kitą savaitę miesto Taryba turėtų patvirtini šių metų biudžetą ir iškart žadama skelbti remonto darbų konkursą.

„Ko gero, bus tarptautinis konkursas. Skaičiuojame, kad gali prireikti apie 200 000 eurų. Remontas prasidėtų buriavimo sezonui pasibaigus, reikės kelti ant kranto ir pradėti kapitalinį remontą. Į valstybės šimtmečiui skirtą plaukimą per Baltijos uostus jachta turėtų išplaukti šiek tiek paremontuota”,  – sakė E. Simokaitis.

„Conrad 54“ tipo burinė jachta naudojama jau beveik 42-erius metus. Pagal panaudos sutartį ją eksploatuoja VšĮ „Ostmarina“.

Pernai Klaipėdos savivaldybė buvo sulaukusi beveik 90-ies buriuotojų pasirašyto kreipimosi dėl jachtos, nes jos būklė jau yra prastoka.

Atlikta defektacija parodė, kad būtina atlikti korpuso, variklio ir kitus remonto darbus. Prasčiausia padėtis yra su deniu.

Savivaldybė buvo siūliusi perimti jachtą Vyriausybei ir perduoti Jūrų muziejui, bet atsakymo pernai taip ir nesulaukta, tad miesto Tarybos Kolegija priėmė sprendimą remontui skirti Savivaldybės lėšas.

INFORMACIJA

,Lietuva“ – pirmoji lietuvių jachta, apiplaukusi pasauli ir nešusi žinią apie atgimstančią Lietuvos valstybę. Nuo 2004 metų laivas kasmet dalyvauja pasaulinėse burlaivių regatose ,,The Tall Ships Races“ ir ne kartą iškovojo prizines vietas, reprezentuoja Klaipėdą ir šalį asociacijos ,,Baltic Sail“ renginiuose. Jachtoje buriavimo praktikos sėmėsi daugiau nei 1000 buriuotojų – daugiau nei pusė visos Lietuvos buriuotojų bendruomenės. Kasmet laive patirties įgauna apie 15-25 buriavimo naujokai.

1 Comment

  1. Klaipėdskas

    Tai kam ta jachta priklauso, kas ir kokiu pagrindu ja naudojasi (eksploatuoja), ir kodėl savivaldybė skiria pinigų jos išlaikymui ? Belekas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This