Po konflikto įtarimai pareikšti dviratininkui

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Šiuo metu Tauragės apylinkės prokuratūroje tiriamas dar praėjusių metų lapkričio mėnesį uostamiestyje įvykęs konfliktas.

Tada ginčas kilo tarp Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės padėjėjos ir dviratininko, bandant išsiaiškinti, kuris iš jų pažeidė Kelių eismo taisykles. Dėl to Tauragės prokuratūroje atliekami du ikiteisminiai tyrimai, abu – dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Asociatyvi nuotr.

Pasak tyrimams vadovaujančio prokuroro Nomedo Metrikio,  pirmame ikiteisminiame tyrime, kuriame nukentėjusiąja pripažinta Klaipėdos apylinkės vyriausiosios prokurorės padėjėja Daiva Bukobienė, įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas – aut. pst.) yra pareikšti dviratininkui.

„Kitoje byloje dar įtarimo pareikšta nėra, bet bus, dėl to dviratininko sužalojimo dar laukiam ekspertizės išvadų“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė prokuroras. Jo teigimu, įtarimai antrajame tyrime greičiausiai bus pareikšti D. Bubokienės draugui, kuris, kaip įtariama, sumušė dviratininką.

Prokuroras teigė negalįs prognozuoti, kada šie tyrimai galėtų būti baigti ir pasiekti teismą. „Neįsivaizduoju, dar trūksta tam tikrų tyrimo veiksmų”, – sakė jis.

Kaltino vienas kitą

Dar gruodžio mėnesį prokurorės padėjėja D. Bubokienė „Atvirai Klaipėdai” guodėsi, kad uostamiestyje Jurginų g. ją, važiavusią automobiliu, užpuolė ir sumušė neatsakingai gatve važiavęs dviratininkas.

Pasak pareigūnės, kai ji, išlipusi iš automobilio, dviratininkui dėl to padarė pastabą, tas „klykdamas šaukdamas” esą ją pastūmė, smogė į veidą ir prakirto lūpą. Moters teigimu, jos mobilusis telefonas buvo išsikrovęs, ji niekam negalėjusi paskambinti, užtat iškart po konflikto nuvykusi į darbą, o iš ten –  į policiją rašyti pareiškimo dėl sumušimo.

Prieš du mėnesius kalbėdama su „Atvira Klaipėda” D. Bubokienė buvo labai susijaudinusi ir dėl, jos teigimu, neteisingai interpretuojamo bei komentuojamo minėto konflikto socialiniuose tinkluose.

Mat Lietuvos dviratininkų bendrijos atstovas Saulius Ružinskas savo „Facebook“ paskyroje dviratininko užpuolimu apkaltino pačią D. Bubokienę, teigdamas, kad ji iš įvykio vietos, dviratininkui iškvietus policiją, pabėgo, o dviratininką stipriai sumušė jos iškviestas draugas. Dėl to tarp dviratininkų socialiniuose tinkluose buvo kilusios gana emocingos diskusijos.

Tuoj po įvykio generalinė prokuratūra tyrimą atlikti buvo pavedusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros padaliniui Gargžduose, bet po kurio laiko persigalvojo.

Pasak Tauragės apylinkės prokuroro N. Metrikio, generalinė prokuratūra „dėl objektyvumo” šių ikiteisminių tyrimų kontrolę nusprendė perduoti Tauragei, mat Gargždų padalinys priklauso Klaipėdos apylinkės prokuratūrai, kurioje dirba D. Bubokienė.

Tada išplatintame pranešime generalinė prokuratūra teigė, jog sprendžiamas klausimas ir dėl galimo tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

Generalinės  prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė antradienį mus informavo, kad toks tarnybinis patikrinimas buvo atliktas.  Konstatuota, kad D. Bubokienė padarė tarnybinį nusižengimą, už kurį generalinio prokuroro E. Pašilio įsakymu jai skirta tarnybinė nuobauda – pastaba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Didesnis parkavimo mokestis gali ir padėti verslui. Bet yra sąlygų

Man keista, kad senamiesčio verslininkai priešinasi tam, kad į senamiestį galėtų atvažiuoti daugiau klientų automobiliais. Ir ką gali duoti nemokamas ...
2021-02-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po 180 tūkst. eurų investicijos P. Lideikio gatvėje - didesnis greitis

Prieš gerą mėnesį P. Lideikio gatvėje sumontuoti išmanieji kelio ženklai pagaliau pradės duoti naudą. Jais greitis bus reguliuojamas ant P. ...
2021-02-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Populiariame Klaipėdos dviračių take – problemos dėl kioskų

Į Šiauriniame rage esančią Senąją perkėlą važiuojantys dviratininkai prašo iš jų tako pašalinti kliūtis – greta stovinčius prekeivių kioskus. Jie ...
2020-11-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This