Diegiama moderni dingusių vaikų paieškos sistema

Kriminalai ir nelaimės

Vidaus reikalų ministerija (VRM) praneša, kad kartu su Policijos departamentu bei Dingusių žmonių šeimų paramos centru sutarta, jog jau kovo mėnesį Lietuvoje bus paleista nauja moderni dingusių vaikų paieškos sistema „AMBER Alert Facebook“.

Teigiama, kad šio modernaus paieškos įrankio pagalba informacija apie dingusį vaiką bus dalinamasi kur kas greičiau, nurodant konkrečią Lietuvos teritoriją, kurioje dingo vaikas – tai leis pareigūnams operatyviau reaguoti į situaciją, užkirsti kelią nelaimei.

„AMBER Alert Facebook“ paieškos sistema padės aktyviau, ieškant dingusiųjų, prisidėti ir visuomenei: socialinio tinklo vartotojai Lietuvoje savo naujienų sraute matys pranešimus apie ypatingus vaiko dingimo atvejus, pareigūnams turint informacijos, kad vaiko sveikatai ar gyvybei yra iškilęs pavojus. Turėdami svarbios informacijos, gyventojai galės nedelsdami ja pasidalinti su policija pranešime nurodytais kontaktais.

Nors Daniilo artimieji jo aktyviai ieško visur, net ir Latvijoje, kol kas rezultatų tai neatnešė

„Tokiose situacijose, kaip vaiko dingimas, kai siekiant išvengti nelaimės kiekviena minutė yra svarbi, pareigūnų ir visuomenės bendradarbiavimas yra ypač svarbus ir reikalingas“, – VRM pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pranešama, kad Lietuvoje 2017 metais dingusiais paskelbta 1980 vaikų, iš kurių beveik visi pareigūnų sėkmingai surasti ir grąžinti artimiesiems. Tačiau daugiau nei 100 nepilnamečių iš bendro dingusių vaikų skaičiaus ieškota ilgiau nei mėnesį.

Tarp jų – ir Klaipėdoje dar sausio 10-ąją iš namų Varpų gatvėje išėjęs ir iki šiol nerastas septyniolikmetis Daniil Aleksander Demiaškin Ignacio.

Antradienį Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė „Atvirai Klaipėdai” jokių naujų žinių apie dingusįjį pateikti negalėjo – jo vis dar tebeieškoma.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Kapelionams atlyginimą mokės iš biudžeto: kaip balsavo klaipėdiečiai

Nors klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas ragino nepritarti Vidaus reikalų ministerijos norui valstybės biudžeto lėšomis apmokėti religinių darbuotojų paslaugas, Seimas šio ...
2019-07-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Gelbėtojus įvertino ir ministras

Kovo 11-osios minėjimo proga vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas įteikė padėkas 12-kai pareigūnų ir žmonėms, kurie vasario pabaigoje Klaipėdoje, prie ...
2019-03-12
Skaityti daugiau

Transportas

Vežiotis dokumentų nebereikės

Vidaus reikalų ministerija (VRM) praneša, kad nuo liepos 1 d. įsigaliojus Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams vairuotojams nebebus privaloma ...
2018-06-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This