Dingusiojo tėvai: „Sūnus yra priklausomas nuo interneto”

Svarbu, Temos

Praėjus šešioms paroms po netikėto septyniolikmečio vaikino dingimo, vis mažiau lieka vilties, jog jis yra gyvas ir sveikas.

Tačiau vaikino tėvai tuo neabejoja, nors pripažįsta, kad Daniilas buvo labai uždaras bei priklausomas nuo kompiuterinių žaidimų ir interneto. Tėvai neigia policijos informaciją neva jų sūnus dingo po konflikto su mama – jie nepraranda vilties ir tiki, kad jų sūnus anksčiau ar vėliau grįš namo.

Išklijavo skelbimus

Skelbimai apie dingusį Daniilą išklijuoti autobusų stotelėse, autorės nuotr.

Daugelis Varpų g. gyventojų savaitgalį prie savo laiptinių rado skelbimus su ieškomo vaikino nuotraukomis. Tokie pat skelbimai buvo išklijuoti ir daugelyje autobusų stotelių.

Policijai nerandant dingusio vienuoliktoko, berniuko tėvai patys ėmėsi aktyvių veiksmų surasti sūnų, bet kol kas rezultatų tai nedavė.

Antradienį „Atvirai Klaipėdai” pavyko pakalbinti abu Daniilo tėvus – patėvį Kirilą ir mamą Olgą.

Kirilas su mumis telefonu kalbėjosi pakeliui į Norvegiją – ten vyras dirba virėju.

„Ne, deja, neatsirado“, – paklaustas, ar dar neatsirado sūnus, sakė vyras. Jis paneigė sklandančią informaciją, kad Daniilas neva dingo po konflikto su mama.

Daniilą laiko sūnumi

„Ten nebuvo jokio konflikto. Jam buvo atostogos, jis žaidė kompiuterinius žaidimus. Mes nuolat jo prašėme – Dani, baik žaisti. Žinot, jis neišsimiega, naktimis žaidžia, o po to vėluoja j į mokyklą“, – sakė vienuoliktoko patėvis. Daniilas yra jo žmonos Olgos sūnus iš pirmos santuokos.

Tikrasis tėvas, kurio tautybė yra filipinietis, pasak mamos, sūnumi nesidomėjo ir į Klaipėdą su kruiziniu laivu atplaukė po 12 metų vien tam, kad gautų jos sutikimą skirtis. Tačiau ir Kirilas, ir Olga teigė, jog Daniilas gerai sutarė su patėviu, su juo nekonfliktavo.

„Mes eidavome su juo žvejoti, buvau jį pasiėmęs į Norvegiją kartu padirbėti“, – sakė patėvis, save vadinantis Daniilo tėvu. Pora dar turi bendrą mažametę dukrą.

Olga irgi teigė, kad kai prieš 9 metus jų šeimoje atsirado Kirilas, sūnus buvo labai laimingas. Deja, bet paskutiniu metu sūnus praktiškai su niekuo nebendravo, jis visą savo laisvalaikį skirdavo vien tik kompiuteriniams žaidimams bei dalyvavimui specialioje uždaroje internetinėje grupėje, į kurią priimami ne visi.

Gyveno internete

„Tai nėra paprasti kompiuteriniai žaidimai, ten yra uždara grupė, ten net galima išlošti kokį daiktą, o po to tą daiktą parduoti. Yra pas juos ten visokie  čempionatai – turnyrai, būna, kad jie kol nebaigia žaidimo, tol negali atsitraukti, pasišalinti, o mes čia nuolat su tėvu raginame jį baigti žaisti. Pasakyčiau taip – mes ne konfliktavome, o buvome nepatenkinti, kad sūnus nuolat sėdi internete”, – galimas netikėto sūnaus dingimo priežastis bandė įvardinti mama.

Jos manymu, išeiti iš namų sūnus planavo iš anksto, kadangi visą informaciją ištrynė iš kompiuterio, o su savimi pasiėmė tik telefono SIM kortelę. Ji samprotavo, kad sūnus gali būti pas kurį nors iš jo virtualios realybės draugų, „ten, kur yra internetas ir kur galima netrukdomai žaisti”.

Moteris teigė bandžiusi pokalbių forumuose užmegzti ryšį su galimais virtualiais sūnaus draugais, tačiau esą jie yra labai atsargūs, svetimų neprisileidžia, tad jokių žinių apie sūnų iš jų jai nepavyko gauti.

Olgos teigimu, ji su Daniilu daug kalbėjosi apie jo priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų, jis esą suprato, kad tai yra didelė problema, kad tai nėra realus pasaulis, bet realybės jis labai vengė, bandė nuo jos atsiriboti.

„Per atostogas jis gal kartą nuėjo į parduotuvę ir vos kartą išvedė pavedžioti šunį, o visą kitą laiką sėdėjo prie kompiuterio”, – sakė dingusiojo mama.

Sūnus tikrų draugų, su kuriais būtų palaikęs ryšį realiame gyvenime, neturėjo ir su jais nesusitikinėdavo. „Jis buvo labai uždaras, gyveno naktinį gyvenimo būdą”, – sakė Olga.

Moteris teigė sutikusi kalbėtis su „Atviros Klaipėdos“ žurnaliste vien dėl to, kad įspėtų kitus tėvus, kurie yra susirūpinę savo vaikų priklausomybe nuo kompiuterinių žaidimų ir internetinio bendravimo, kad jie į tai nenumotų ranka ir anksčiau atkreiptų dėmesį bei imtųsi atitinkamų priemonių.

Kartu ji apgailestavo, kad Klaipėdoje esą nėra gerų specialistų, kurie galėtų pagelbėti į virtualią internetinę priklausomybę įklimpusiems jauniems žmonėms.

Beje, abu tėvai pabrėžė, kad Daniilas yra labai gabus, jis mokėsi gerai, namų darbus atlikdavo per trumpą laiką, greitai įsisavindavo naują informaciją. Tėvai planavo, kad, baigęs mokyklą, sūnus galėtų studijuoti užsienyje.

Policija nelinkusi spėlioti

Ikiteisminį tyrimą dėl septyniolikmečio dingimo atliekantis Klaipėdos miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus tyrėjas Nerijus Mendelis „Atvirai  Klaipėdai” antradienį priešpiet sakė, kad dingusio jauno klaipėdiečio pėdsakų kol kas neaptikta. Dalintis net mažiausiomis tyrimo detalėmis pareigūnas teigė negalintis ir griežtai atsisakė spėlioti, ar vaikinas galėtų būti negyvas. Tyrėjas tik patikino, kad dingusio nepilnamečio yra intensyviai ieškoma.

Ką nors žinančius apie vaikino buvimą vietą prašoma skambinti ne tik nurodytais policijos telefonais 8 700 62040, 8 618 20077  ir 112, bet ir mamai tel. 8 695 03555. Tačiau maloniai prašoma skambinti tik tuo atveju, jei informacija yra vertinga, galinti padėti surasti ir grąžinti namo Daniilą.

INFORMACIJA

Daniil Aleksander Demiaškin Ignacio, gimęs 2000 m., dingo sausio 10-osios naktį. Iš namų Varpų g. Klaipėdoje jis išėjo tarp 01-07 val., artimiesiems  nieko nepasakęs.

Nepilnametis yra apie 176 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, juodų plaukų. Vilkėjo tamsiai mėlynos spalvos striukę iki kelių su gobtuvu (gobtuvo kraštai padengti kailiu), chaki spalvos laisvalaikio kelnes, tamsiai mėlynos spalvos sportinį megztinį su gobtuvu (megztinio viduryje yra pavaizduota Norvegijos vėliava). Avėjo rudus aulinukus.

P. S. Po poros dienų paskelbta, kad dingusiojo jau ieškoma ir Latvijoje. Sausio 19 d. vakare jis dar rastas nebuvo.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

„Palūžo" Klaipėdos savivaldybės interneto svetainė

Antradienį nebuvo galimybės pasiekti Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės. Žiniasklaida negavo ir įprastinio kasdienio pranešimo apie tai, ką šiandien veikia ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kiek ir kokiais tikslais lietuviai naudojasi internetu

Statistikos departamento duomenimis, 2022 metais asmeninius kompiuterius Lietuvoje turėjo 80 proc., interneto prieigą – 88 proc. namų ūkių. Mieste kompiuterius namuose turėjo 84 proc., ...
2022-08-19
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Hitleris ir Putinas atėjo palaiminti bažnyčių arba Klaipėdos politikai - verslininkai tebepildo kraugerių iždą

Nors tikinčiųjų apologetai mėgsta tvirtinti, kad Dievas yra su kūrėjais, o ne su griovėjais, griovėjus laimina jų bažnyčios. „Got mit ...
2022-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This