Trijose mokyklose – ugdymo naujovės

Švietimas

Klaipėdos miesto Taryba trečiadienį pritarė, kad trijose uostamiesčio mokyklose nuo naujų mokslo metų būtų pradėtos taikyti naujos ugdymo programos ar „elementai”.

Hagerty Ryan (pixnio.com) nuotr.

Pavienėse Baltijos gimnazijoje klasėse bus pradėtos įgyvendinti „pagrindinio ugdymo II dalies ir vidurinio su inžineriniu ugdymu programos”. Aiškinamajame rašte rašoma, kad gimnazija yra pasirengusi numatomiems pokyčiams – joje dirba aukštos kvalifikacijos mokytojai, vykdomas pilotinis bandymas fizikos, chemijos pamokose, bendradarbiaujama su verslo atstovais, Kauno technologijos universitetu, tariamasi dėl bendradarbiavimo sričių su Klaipėdos universitetu.

Akcentuoja, kad šalia esančioje Martyno Mažvydo progimnazijoje inžinerinio ugdymo kryptis įgyvendinama pradinio ir pagrindinio ugdymo I dalies programose jau nuo 2016 metų, tad miesto mokiniams dabar bus sudaryta galimybė nuo 1 klasės iki mokyklos baigimo plėtoti inžinerinę kompetenciją.

Simono Dacho progimnazijoje nuo šių metų rugsėjo pavienėse klasėse bus pradėti taikyti „novatoriško verslumo ugdymo sampratos elementai”. Akcentuota, kad čia jau sėkmingai taikomi patyriminio mokymosi (per praktinę veiklą) metodai, bendrojo ugdymo dalykuose plačiai naudojama tiriamoji veikla, bendradarbiaujama su Oksfordo, Vilniaus ir Klaipėdos universitetais, verslo partneriais.

O „Versmės“ progimnazijoje nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. pavienėse klasėse bus pradėti taikyti „klasikinio ugdymo sampratos elementai”. Specialios darbo grupės nariai progimnazijos vadovui rekomendavo per metus bendruomenėje aiškiau susitarti, kurie sampratos elementai bus taikomi, koks šių elementų pagalba bus formuojamas ugdymo turinys, kokie mokinių poreikiai ir gebėjimai, vertybinės nuostatos bus plėtojamos. Taip pat buvo pasiūlyta konsultuotis su „Žemynos“ gimnazijos pedagogais, kurie tokiu elementus ugdymo procese taiko nuo 2016 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Baltijos gimnazijoje - tradicinis šokių konkursas

Aistra šokiui, įspūdingi pasirodymai užbūrė tiek žiūrovus, tiek vertinimo komisiją tradiciniame Baltijos gimnazijos organizuojamame Klaipėdos miesto ir apskrities konkurse-festivalyje ,,Baltijos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This