Už sunkų mažametės sužalojimą – švelnios bausmės

Kriminalai ir nelaimės

Nors Klaipėdos rajono apylinkės teismas nepatikėjo mamos ir patėvio tvirtinimais, jog jų dvimetė dukra susižalojo pati, tačiau kaltininkams už sunkų mergaitės sužalojimą skyrė švelnias bausmes: 22-erių mamą nuteisė lygtinai, o net 9 kartus teistą jos 25 metų sugyventinį – 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme.

commons.wikimedia.org nuotr.

Abu nuteistieji dar turės atlyginti Ligonių kasoms už mergaitės gydymą priteistus 2000 eurų – po 1000 eurų kiekvienas, nors Ligonių kasų ieškinys siekė per 20 000 eurų.

Nelaimė nutiko Gargžduose 2016 m. spalio mėn., kai mažametė mergaitė buvo palikta namuose su patėviu. Esą besimaudant duše mergaitė nenustygo, šokinėjo ir paslydo, atsitrenkdama galva į sienelę ar grindis, tada tapo vangi ir nebesikėlė. Tokia buvo patėvio versija. Be to, paaiškėjo, kad prieš tai jis dar iš rankų paleido ir sužalojo vos 2 mėn. mergaitės broliuką.

Mergaitė buvo išvežta į Klaipėdos vaikų ligoninę ir, nustačius sunkią galvos smegenų traumą, skubiai operuota.

Vėliau jos mama teigė, kad dukra neva pati buvo susižalojusi ir anksčiau, kai iškrito iš vežimėlio ir iš jos rankų.

Vaiką operavusio gydytojo nuomone, tokių sužalojimų duše parvirtęs vaikas nepatiria, o trauma, jo teigimu, buvo patirta prieš kelias dienas, ne prieš pat atvežant į ligoninę. Nors teismo medicinos specialistų išvadoje irgi nurodyta, kad traumą vaikas patyrė anksčiau, tačiau joje teigiama, kad „buvo nustatyti du trauminiai poveikiai – kaktoje ir kairiajame pakaušio šone, kurie galėjo būti tiek nuo sudavimo, tiek nuo griuvimo ir atsitrenkimo į kietas grindis“ (iš teismo nuosprendžio – aut.pst.)

Teismas operavusio gydytojo parodymus įvertino „kaip mediko nuomonę“ ir rėmėsi teismo med. ekspertų išvada.  Mergaitė sužalojimo pasekmes jaučia iki šiol – sunkiai vaikšto.

Mergaitės mama pripažinta kalta tik dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Teismas, skirdamas jai 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metamas, atsižvelgė į tai, kad jauna moteris dirba, augina mažametę dukrą, anksčiau teista nebuvo.

Vyras nuteistas ir dėl  sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, ir dėl nežymaus  sveikatos sutrikdymo.  Skiriant 1 metų ir 9 mėn. bausmę, įskaitytas  ir suėmime jo išbūtas 9 mėnesių laikotarpis.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Pažįstamą sumušę salantiškiai susitiks teisme

Šių metų balandžio mėn. populiariame socialiniame tinkle išplatintas vaizdo įrašas, kuriame buvo matyti, kaip neblaivių jaunuolių grupė smurtauja, tyčiojasi ir ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra ginčija vietoj kavinės Juodkrantėje išdygusių apartamentų faktą

Viešojoje erdvėje paskelbus apie Juodkrantėje, įtariama, neteisėtai rekonstruotą kavinę, vietoj kurios atsirado apartamentai, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog Viešojo intereso ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This