Visuomenininkams pagailo storosios liepos

Miestas

Viena seniausių Lietuvoje augančių liepų vadinamą Minijos gatvėje augantį medį visuomenininkai suskubo gelbėti nuo druskų, kurias ant jo taško kelininkai, o vėliau ir pravažiuojantis transportas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ketvirtadienį vakarop iniciatyvos autorė, palangiškė aplinkosaugos aktyvistė Laura Čilinskaitė kartu su dar dviem bendražygiais, kurių vienas buvo ir žinomas visuomenininkas Virginijus Partaukas, ant arčiausiai Minijos gatvės esančios Senąją liepą juosiančios medinės tvorelės vidinės pusės pritvirtino permatomą polikarbonato plokštę.

„Norime taip bent jau atkreipti atsakingų asmenų dėmesį į tai, kokią žala daroma medžiui. Iniciatyva gimė „Facebook” grupėje „Apginkime Klaipėdos miesto medžius”. Dar perduosime informaciją Lietuvos arboristikos centrui”, – sakė L. Čilinskaitė.

V. Partaukas savo ruožtu teigė, kad ši iniciatyva visgi yra tik laikina priemonė – jo nuomone, liepą reikėtų apsaugoti aukštesne uždara tvorele. Vyras tikisi, kad tokių darbų imsis atsakingi Savivaldybės asmenys.

Gruodžio viduryje Lietuvos arboristų asociacija genėjo liepą, kad būtų sumažintas svoris centriniam jos kamienui. Pernai vasarą buvo nustatyta, kad medis yra pavojingas, gali bet kada nuvirsti.

Storosios liepos kamieno apimtis siekia 5,8 m. Manoma, kad jai gali būti 300-400 metų.

3 Comments

  1. Geras Ponas

    O kur žiūrėjo visuomeninai, kai Merija sunaikino sveikus medžius prie Pempeninkų, kituose miesto rajonuose. Panaikino gražus krūmus Naujakiemio gatvėje, prie 3-os. poliklinikos?
    Stokime visi į kovą su merija dėl medžių.

    Reply
    • >Geras ponas

      Visuomeninkai rašė raštus valdžiai ir rengė piketus.Net mitingą surengė ,,Apsaugokime Klaipėdos medžius”prie miesto Arkos.Jame dalyvavo ne tik NVO,,Klaipėdos žalieji”, ir ši jaunimo grupė bet ir kiti NVO(nevyriausybinės organizacijos), miesto visuomenė.Tiesa žmonių buvo nedaug-apie 100, bet rezoliucija buvo pasirašyta.O va kur buvote jūs-,,Geras pone”kad iki šiol nieko nežinote kas vyksta?Tai jau tikrai nežinia nei kur žiūrite, nei ką matote.Bet tikriausia jūs niekur ir neitumėt, nieko nedarytumėt tik lauktumėt kaip dabar pilnas pretendzijų tiems kas kovoja už jus ir viešą interesą.Linkiu praregėti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Kūdikiai ir vyresni mažyliai šalo ankštose patalpose

„Vaikai tame pačiame kambaryje valgo, žaidžia ir atlieka gamtinius reikalus“; „arbatą geria iš bliūdelių arba iš lėkščių“; „šildoma nepakankamai /temperatūra ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This