Visuomenininkams pagailo storosios liepos (3)

Miestas
Avatar photoMartynas Vainorius
2018-02-23

Viena seniausių Lietuvoje augančių liepų vadinamą Minijos gatvėje augantį medį visuomenininkai suskubo gelbėti nuo druskų, kurias ant jo taško kelininkai, o vėliau ir pravažiuojantis transportas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ketvirtadienį vakarop iniciatyvos autorė, palangiškė aplinkosaugos aktyvistė Laura Čilinskaitė kartu su dar dviem bendražygiais, kurių vienas buvo ir žinomas visuomenininkas Virginijus Partaukas, ant arčiausiai Minijos gatvės esančios Senąją liepą juosiančios medinės tvorelės vidinės pusės pritvirtino permatomą polikarbonato plokštę.

„Norime taip bent jau atkreipti atsakingų asmenų dėmesį į tai, kokią žala daroma medžiui. Iniciatyva gimė „Facebook” grupėje „Apginkime Klaipėdos miesto medžius”. Dar perduosime informaciją Lietuvos arboristikos centrui”, – sakė L. Čilinskaitė.

V. Partaukas savo ruožtu teigė, kad ši iniciatyva visgi yra tik laikina priemonė – jo nuomone, liepą reikėtų apsaugoti aukštesne uždara tvorele. Vyras tikisi, kad tokių darbų imsis atsakingi Savivaldybės asmenys.

Gruodžio viduryje Lietuvos arboristų asociacija genėjo liepą, kad būtų sumažintas svoris centriniam jos kamienui. Pernai vasarą buvo nustatyta, kad medis yra pavojingas, gali bet kada nuvirsti.

Storosios liepos kamieno apimtis siekia 5,8 m. Manoma, kad jai gali būti 300-400 metų.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Visuomenininkams pagailo storosios liepos”: 3

  1. Laura Čilinskaitė parašė:

    Grupė atnaujino pavadinimą, plečiame interesą Vakarų Lietuvos mastu, nes gamtai nėra miestų, sienų – jungiamės Facebook bendruomenė čia – https://www.facebook.com/groups/GyvaVakaruLietuva/

  2. Geras Ponas parašė:

    O kur žiūrėjo visuomeninai, kai Merija sunaikino sveikus medžius prie Pempeninkų, kituose miesto rajonuose. Panaikino gražus krūmus Naujakiemio gatvėje, prie 3-os. poliklinikos?
    Stokime visi į kovą su merija dėl medžių.

    • >Geras ponas parašė:

      Visuomeninkai rašė raštus valdžiai ir rengė piketus.Net mitingą surengė ,,Apsaugokime Klaipėdos medžius”prie miesto Arkos.Jame dalyvavo ne tik NVO,,Klaipėdos žalieji”, ir ši jaunimo grupė bet ir kiti NVO(nevyriausybinės organizacijos), miesto visuomenė.Tiesa žmonių buvo nedaug-apie 100, bet rezoliucija buvo pasirašyta.O va kur buvote jūs-,,Geras pone”kad iki šiol nieko nežinote kas vyksta?Tai jau tikrai nežinia nei kur žiūrite, nei ką matote.Bet tikriausia jūs niekur ir neitumėt, nieko nedarytumėt tik lauktumėt kaip dabar pilnas pretendzijų tiems kas kovoja už jus ir viešą interesą.Linkiu praregėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Apgadino 14 automobilių

Klaipėdos policija pranešė, jog šeštadienio rytą viename Minijos gatvės kieme buvo pastebėta, kad iš chuliganiškų paskatų apgadinta 14 automobilių. Dėl ...
2024-07-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Vandenilio projektas: Uosto direkcija bando paneigti gyventojų baimes 

Ketvirtadienio vakarą Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas vandenilio gamybai numatytoje vietoje – uosto laivyno bazėje – susitiko su beveik ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Laiptinėje mirė vyras

Klaipėdos policija pranešė, kad pirmadienio vakarą, apie 21 val., vieno Minijos g. daugiabučio laiptinėje mirė medikų gaivintas 46-erių vyras. Ant ...
2024-06-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This