Ispanai Klaipėdos LEZ investuoja 10 mln. eurų

Verslas

Ispanijos maisto ir kosmetikos pramonės tiekėja „Capella Baltica“ Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) investuoja 10 mln. EUR į 2500 kv. m ploto miltelių ir aliejinių ekstraktų gamyklą bei laboratoriją. Bendrovė ketina įdarbinti iki 40-ies inžinierių, biochemikų ir kitų specialistų, o produkciją eksportuoti į ES, JAV, Kanados ir Azijos rinkas, praneša Klaipėdos LEZ.

„Capella“ Klaipėdoje gamins ekstraktus maisto ir kosmetikos pramonėms naudodamasi inovatyvia dimetilo eterio ekstraktų gamybos technologija. Pastaruosius du metus tobulinusi ir patentavusi šią technologiją, „Capella“ jau kitąmet pradės aplinkai draugišką gamybą ir augalinius ekstraktus ir aliejus, įskaitant pagamintus iš kavos pupelių, tieks kosmetikos, maisto, farmacijos ir kitoms bendrovėms. Kompanija yra numačiusi 5 tonų per dieną gamybos pajėgumus.

„Capella“ generalinis direktorius Evgeny Strazding sako, kad Klaipėda gamyklai buvo pasirinkta atsižvelgus į idealią miesto geografinę padėtį ir logistikos infrastruktūrą, taip pat į kvalifikuotus uostamiesčio darbuotojus ir palankią mokestinę aplinką.

„Mūsų produkciją pirmiausia naudos kosmetikos kompanijos, todėl ir klientai bus iš sąlyginai daug kosmetikos naudojančių regionų: Europos, Šiaurės Amerikos, taip pat perspektyviu laikome Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną. Savo ruožtu žaliavą importuosime iš Pietų Amerikos. Tad žiūrint iš logistinės perspektyvos, Klaipėda yra pačioje mūsų tiekimo ir pardavimų grandinės kryžkelėje su efektyviais jūrų ir sausumos transporto sprendimais“, – pranešime cituojamas E. Strazding.

Jis taip pat pabrėžė stiprią Klaipėdos akademinę bendruomenę, jos atliekamus tyrimus ir aukštas klaipėdiečių kompetencijas inžinerijos ir biochemijos srityse. Taip pat kompanija šiuo metu analizuoja Lietuvos tiekėjų siūlomą įrangą, medžiagas ir paslaugas – E. Strazding tikina, kad pirkimų Lietuvoje tikrai bus.

„Capella“ gamyklos statybos prasidės šią vasarą, o gamybą numatoma pradėti 2019-ųjų gegužę. 2500 kv. m ploto kompanijos fabrike suplanuotos gamybos, administracinės ir sandėliavimo patalpos bei laboratorija.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ generalinis direktorius, sveikina „Capella“ sprendimą investuoti Klaipėdoje. Pasak jo, ši kompanija puikiai atitinka Klaipėdos miesto strateginį siekį plėtoti moksliniais tyrimais ir inovacijomis grįstą gamybą.

Teigiama, kad „Capella“ prisijungia prie jau 28 Klaipėdos LEZ veikiančių investuotojų.

Ši investicija – jau antroji Klaipėdos LEZ 2018-aisiais. Sausį apie 4 mln. EUR investicijas į gamybą Klaipėdos LEZ paskelbė „Focus Fabrication Group“, vamzdynų naftos ir dujų pramonei gamintoja ir tiekėja.

INFORMACIJA

Klaipėdos LEZ savo veiklą vykdo nuo 2002 m. ir yra pirmoji iš šiuo metu šalyje veikiančių šešių laisvųjų ekonominių zonų. 412 h ploto zonos specializaciją plastiko, elektronikos prietaisų, plieno konstrukcijų gamybos, taip pat energetikos, metalo apdirbimo srityse nulėmė teritorijos lokacija, regiono darbo jėgos kvalifikacija ir vystoma infrastruktūra. Šiandien Klaipėdos LEZ yra didžiausia laisvoji ekonominė zona Lietuvoje pagal pritrauktų investicijų ir sukurtų darbo vietų skaičių. Baltijos šalių regione Klaipėdos LEZ išsiskiria savo paslaugomis, kurios leidžia investuotojams sustartuoti ypač greitai. Šiemet už tai jį pelnė įvertinimą viso pasaulio laisvųjų ekonominių zonų apdovanojimuose, organizuojamuose „Financial Times“ leidinio „FDI Magazine“.

Sutartis dėl veiklos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje šiuo metu yra pasirašiusios 29 įmonės. Du trečdaliai bendrovių – užsienio kapitalo. Didžioji dalis teritorijoje gaminamos produkcijos yra skirta eksportui.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This