Dėl naujų skrydžių kreipsis į ministrą

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) skelbia, kad jų surengta verslininkų apklausa patvirtino, jog verslui būtinos skrydžių kryptys iš Palangos į Vokietiją (Frankfurtą, Hamburgą, Berlyną) ir Nyderlandus – Amsterdamą, nes iš jų sulaukiama daugiausia partnerių ir turistų, taip pat įmonės bendradarbiauja su partneriais, investuotojais ir klientais tose šalyse.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apklausoje dalyvavusieji verslininkai taip pat mano, kad būtina didinti skrydžių skaičių, vystyti kryptis į Helsinkį, Stokholmą, Varšuvą, Kijevą ir Minską.

Tad KKPAR informuoja, jog kreipsis į susisiekimo ministrą Roką Masiulį,  VĮ Lietuvos oro uostai, prašydami atkreipti dėmesį į verslo interesus ir remti patogių naujų krypčių iš ir į Palangos oro uostą atsiradimą. Finansinės paramos bus prašoma ir iš regiono savivaldybių.

Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis pernai vykusio KPPAR Turizmo komiteto posėdžio metu buvo įvardinęs, kad 2015 m. už skrydžius į Varšuvą LOT avialinijoms ir „Wizz Air” už skrydžius į Londoną buvo skirta po 200 tūkst. eurų dydžio vadinamoji de minimis parama. 2016 m. tokios pačios sumos buvo skirtos „Ryanair“ už skrydžius į Glazgą ir „Ukrainian International Airlines” už skrydžius į Kijevą, o „Belavia” už skrydžius į Minską gavo 100 tūkst. eurų paramą.

KPPAR apklausoje dalyvavo 54 Klaipėdos regiono įmonės. 75,5 proc. respondentų teigia, kad daugiausia partnerių, svečių ar turistų per praėjusius metus sulaukė iš Vokietijos, 45,3 proc. – iš Švedijos, 35,8 proc. – iš Nyderlandų, 28,3 proc. – iš Baltarusijos, Rusijos, Suomijos.

Anot apklausos duomenų, per mėnesį į komandiruotes ir įvairius susitikimus išvyksta 1-5 asmenys (82,7 proc.). Likusiose įmonėse keliaujančiųjš skaičius per mėnesį siekia nuo 6 iki 70 asmenų.

Iš apklausos taip pat paaiškėjo, kad daugumai apklaustųjų dažnai tenka naudotis jungiamosiomis kryptimis per Rygą ir Kopenhagą. 45,3 proc. teigė, kad tokiais reisais naudojasi kartą per mėnesį. 17 proc. – 2-3 kartus per savaitę, 11 proc. – kartą per savaitę.

Šiuo metu iš Palangos „Ryanair“ skraidina į Glazgą ir Londono Stanstedo oro uostą, dar skraido SAS (Kopenhagos kryptis), „NorwegianAirShuttle“ (Oslas), „AirBaltic“ (Ryga) ir „Wizz Air“ (Londono Lutono oro uostas). Tačiau, anot BBC pranešimo, Glazgo krypties gali nebelikti, nes „Ryanair” paskelbė uždarysianti ten esančią savo bazę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

„Ryanair“ keleiviams vasarą gali tekti labiau paploninti piniginę

Dėl ribotų pajėgumų atostogautojams šią vasarą gali tekti mokėti daugiau už bilietus, perspėja „Ryanair“ vadovas. Generalinis direktorius Michaelas O‘Leary sakė, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This