Rožkovų šeimos narys sulaukė išteisinimo

Kriminalai ir nelaimės

Prieš 14 metų nužudyto garsaus Klaipėdos advokato Ruslano Rožkovo sūnus Tachiras po dviejų metų bylinėjimosi proceso, per kurį byla buvo nukeliavusi iki Aukščiausiojo Teismo, sulaukė verdikto, kad nepasisavino konsultacinės bendrovės „Logfina“, kuriai vadovavo, turto.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 2016 m. birželį buvo pripažinęs T. Rožkovą kaltu ir skyrė 1506 Eur dydžio baudą bei priteisė atlyginti „Logfinai“ 3571,9 Eur turtinės žalos bei 5 proc. dydžio palūkanas. Po keleto mėnesių T. Rožkovo skundą išnagrinėjusi Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija jį atmetė. Tad nuteistasis pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui. Jis pernai gruodį nurodė bylą nagrinėti iš naujo.

Kaltinamajame rašte buvo rašoma, kad T. Rožkovas nuo 2011 m. sausio 1 d. iki 2011 m. birželio 9 d. iš įmonės sąskaitos pasiėmė 70 717,27 Lt, tačiau vėliau nepagrindė, kur išleido 12 333,08 Lt. Nuteistasis argumentavo, kad Klaipėdos teismai neįvertino sandorio dėl automobilio „Volvo C30“ aplinkybių, kurios esą rodo, kad „įmonei realiai nėra padaryta jokia turtinė žala“.

Aukščiausiojo Teismo sprendimu sugrąžintą bylą ėmėsi nagrinėti kolegija, kurią sudarė Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla, teisėjai Zigmas Pocius ir Remigijus Preikšaitis. Jie jau priėmė priešingą sprendimą nei kolegos Eduardas Maškevičius, Violeta Miliuvienė ir Dalia Kursevičienė  bei pirmąją nutartį apylinkės teisme priėmusi teisėja Viktorija Teišerskienė.

„Remiantis surinktų, teisme ištirtų ir įvertintų įrodymų visumos analize, darytina išvada, jog šioje byloje neabejotinai neįrodyta, kad Tachiras Rožkovas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį svetimą turtą”, – rašoma naujojoje nutartyje.

Akcentuota, kad nepaneigta versija, jog automobilis buvo įsigytas įmonės naudai, įmonė kurį laiką šia transporto priemone galėjo naudotis.

„Logfina” nagrinėjant bylą prašė grąžinti bylą į ikiteisminio tyrimo stadiją, nes T. Rožkovas esą galbūt pasisavino iš įmonės daug didesnę pinigų sumą. Tačiau teismas nurodė, kad apeliaciniu skundu tai negali būti sprendžiama ir nėra duomenų, kad kaltinamasis aktas neatitinka Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų.

Pats Tachiras Rožkovas trečiadienį išklausyti nuosprendžio neatvyko, posėdyje dalyvavo tik jo advokatas ir „Logfina“ atstovė Daiva Stonkutė. Ji tikino, kad nebejotinai skųs sprendimą, nes T. Rožkovas automobilio pirkimu esą dengia bent tris įsiskolinimus.

„Tyrimas atliktas ne iki galo. Jei reikės, duosime į teismą ir valstybę”, – sakė ji.

T. Rožkovas visuomenės dėmesio epicentre atsidūrė 2003-iųjų rugpjūtį, kai buvo smarkiai sužalotas per jo brolio Ruslano suorganizuotą judviejų tėvo nužudymą. Tada Ruslanas Rožkovas jaunesnysis sukurstė nepilnametį kaimyną Artūrą Strakšį nužudyti jo tėvą. Bylos duomenimis,  A.Strakšys atėjo prie Rožkovų namų, buvusių Anykščių gatvėje, o R. Rožkovas, įsitikinęs, kad tėvai ir broliai miega, įsileido žudiką. Į kambarį įėjęs A. Strakšys miegančiam R. Rožkovui vyresniajam į kaklą dūrė tris kartus. Pabudęs vyras ėmė priešintis, tačiau nepilnametis peiliu smogė jam dar 25 kartus į galvą, kaklą, nugarą. 48 metų vyras nuo sužalojimų mirė vietoje. Išgirdęs triukšmą, žudiką bandė sutramdyti T. Rožkovas, tačiau A. Strakšys tuo pačiu peiliu smogė jam 18 smūgių ir pabėgo. Nepaisant daugybinių sužalojimų T. Rožkovas išgyveno ir pasveiko.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Incidentas su agresyviu šunimi baigėsi teistumu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai paskelbė nuosprendį beveik metus laiko nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje aktyvus Smeltės individualių namų kvartalo gyventojas ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This