Šventinių koncertų bilietai: kodėl vienintelis platintojas?

Miestas, Svarbu

Šiandien 12 val. internetinėje bilietų platinimo sistemoje www.bilietai.lt startuos prekyba bilietais į Kovo 11-ajai skirtą „Švyturio” arenoje vyksiantį miesto savivaldybės organizuojamą šventinį koncertą.  Rytoj tiek pat – 3000 – bilietų irgi nuo vidurdienio bus galima įsigyti Klaipėdoje esančiose „Bilietai.lt” kasose.

Savivaldybei priklausantys Žvejų rūmai visada renkasi tik šį bilietų platintoją, tad „Atvira Klaipėda” pasidomėjo, kodėl nesudaromos galimybės bilietus pardavinėti ir kituose taškuose. Taip pat pasidomėjome, kur išleidžiama ir iš „simbolinės kainos” susidaranti suma.

„Bilietai.lt” Klaipėdoje turi 11 kasų: Švyturio“ arenoje, „Akropolyje“ („Vakarų ekspresas“), Klaipėdos koncertų salėje, Žvejų rūmuose, „Maximos“ informacijos skyriuose Taikos pr. 141, Šilutės pl. 35, Taikos pr. 61, Liepojos g. 10, Šilutės pl. 68, Šilutės pl. 40A ir „Rimi“ informacijos skyriuje Taikos g. 139. Ko gero, ir rytoj jose galima tikėtis apgulties.

Visada ažiotažas

Kovo 11 d. nuo 17 val. „Švyturio“ arenoje koncertuos electronic-pop atlikėjas Noëp (Estija) ir indie-rock grupė „Carnival Youth“ (Latvija). Lietuvai šiame koncerte atstovaus „Kiti kambariai“ (buvę grupės „Foje“ muzikantai su nauju vokalistu Žilvinu Sebeika) ir Saulius Prūsaitis. Šviesų šou kurs šiuo metu Londone reziduojanti ukrainiečių trupė „Light Balance“, savo pasirodymams naudojanti neoninius ir LED šou elementus su akrobatika bei choreografija. Po koncerto prie arenos savo šou pakartos latvių dviračių šou „Greentrials“.

Kaip ir į vasario 16-ąją vykusį Marijono Mikutavičiaus koncertą, taip ir į šį 3 eurus kainuosiantys bilietai bus pardavinėjami dviem etapais. Ketvirtadienį, kovo 1-ąją, nuo 12 val. 3000 bilietų bus parduodami internetu (vėl per bilietų platintoją www.bilietai.lt). Penktadienį, kovo 2-ąją, nuo 12 val. dar 3000 bilietų bus parduoti Klaipėdoje esančiose „Bilietai.LT“ platinimo vietose.

Prekyba bilietais tiek į M. Mikutavičiaus koncertą, tiek į pernai Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios proga skirtus Andriaus Mamontovo ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo koncertus vyko su didžiuliu ažiotažu. Žmonės skųsdavosi tiek internetinės sistemos trikdžiais, tiek kasų darbu.

„Bilietai.lt” priklauso UAB „Nacionalinis bilietų platintojas“ , kurios savininku iki 2016-ųjų spalio buvo Vitalijus Kuodis, esantis Klaipėdos areną ir baseiną pagal koncesijos sutartis valdančių bendrovių bendrasavininkiu. 2016 m. spalį iš jo valdomos bendrovės „Nacionalinį bilietų platintoją” nupirko Estijos įmonė „Baltic Ticket Holdings“.

Kokie argumentai?

Šventinius koncertus rengiančių Žvejų rūmų vadovas Alvydas Lenkauskas tikina, jog buvo analizuota galimybė bilietų prekybą į šventinius koncertus „Švyturio“ arenoje vykdyti tik per pačios įstaigos kasą ir vertinti tiek finansiniai kaštai, tiek ir „bilietų įsigijimo gyventojams patogumo rodikliai”.

„Šiandien neturime galimybių prekiauti bilietais internetu. Taip pat neturime bilietų platinimo susitarimų su kitomis bilietų platinimo vietomis Klaipėdoje. Įvertinant tai ir faktą, kad šventiniai koncertai „Švyturio“ arenoje kasmet sulaukia didelio ažiotažo, natūralu, kad tik vienoje kasoje prekiaujami bilietai sulauktų kone tūkstantinių gyventojų eilių bei keltų didžiulį klaipėdiečių pasipiktinimą dėl nesudaromų patogesnių bilietų įsigijimo sąlygų”, – teigė A. Lenkauskas.

Jis pabrėžė, kad į Žvejų rūmuose vykstančius renginius bilietai parduodami per bilietų platinimo sistemas, tad kitoks sprendimas reikštų, kad tik dviem renginiams per metus reikėtų atskirai gaminti bilietus, samdytis papildomus laikinus darbuotojus ar papildomai apmokėti už darbą jau dirbantiems kasos darbuotojams už ženkliai trumpu periodu išaugusį bilietų pardavimą Žvejų rūmų kasoje. Taip pat reikėtų pačioje „Švyturio“ arenoje savarankiškai organizuoti  bilietų tikrinimą – laikinai atskirai samdytis darbuotojus, apsaugą.

„Tokio bilieto savikaina taptų gerokai didesnė nei Lietuvoje veikiančių bilietų platinimo bendrovių teikiamos paslaugos kaina”,- mano A. Lenkauskas.

Jo žiniomis, kitų bilietų platinimo sistemų – „Tiketa“ ir „Ticket Market“ – teikiamų paslaugų kainos gana panašios ar net didesnės nei „Bilietai.lt“.

„Taip pat „Bilietai.lt“ pasirinkti ir todėl, kad būtent šiai sistemai yra pritaikytos „Švyturio“ arenos bilietų tikrinimo sistemos. Pasirinkus kitą bilietų sistemos operatorių, prisidėtų papildomi kaštai dėl laikinos bilietų tikrinimo sistemos įrengimo”, – teigė A. Lenkauskas.

Kam atitenka pinigai?

Pasak A. Lenkausko, šiuo metu vidutiniškai nuo vieno, už 3 eurus parduoto bilieto į šventinius koncertus pagal turimus sutartinius įsipareigojimus Žvejų rūmams lieka apie 35 proc. pardavimo pajamų. T. y. , pavyzdžiui, pardavus 6000 bilietų į šventinį koncertą Žvejų rūmams lieka apie 6,5 tūkst. eurų. Šios lėšos skiriamos daliai koncerto organizavimo išlaidų padengti.

Likusi suma – 11,5 tūkst. eurų atitenka arenos valdytojams už bilietų tikrinimo, apsaugos, drabužinės ir kitų paslaugų teikimą renginio metu ir bilietų platintojams. Arenos mokestis sudaro 0,9 Eur nuo bilieto, o bilietų platintojams (Bilietai.lt) taip pat atitenka 0,9 Eur nuo bilieto ir dar komisinis mokestis, kurio suma priklauso nuo parduotų bilietų (7-10 proc. nuo pardavimo sumos).

KOMENTARAS

Andrius Žiauberis, UAB „Tiketa” vadovas

Natūralu, kad gali būti kokie nors įsipareigojimai arenai dėl bilietų platinimo, bet argumentas, jog renkamasi dėl to, kad arena pritaikyta tik vienai konkrečiai bilietų sistemai šiame technikos amžiuje yra nesąmonė. Ji gal ir tiktų kokiems 1987-iesiems, bet ne dabar. Konkretus pavyzdys yra „Žalgirio” arena, kur bilietus į renginius gali platinti ir „Bilietai.lt”, ir „Tiketa”. 

Jau dabar vyksta derybos dėl galimybės ir mūsų bendrovei platinti bilietus į Klaipėdos arenoje vyksiančius renginius. Negaliu pasakyti, kaip jos baigsis. Tačiau jei jos baigtųsi sėkmingai, tokias paslaugas būtų galima pradėti teikti per porą savaičių. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Kovo 11-oji - su didžiule vėliava

34-osioms nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirtus renginius pirmadienį vainikavo klaipėdiečių eitynės nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, nešant simbolinę miesto vėliavą. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This