Atsakingas, įdomus ir kupinas iššūkių darbas

Miestas

Apie policijos reformą rašyta ne kartą, ją įvertino ir Vidaus reikalų ministras.

Klaipėdos apskrities policija pristato Klaipėdos miesto komisariato Veiklos padalinių vyriausiuosius tyrėjus – grupių vyresniuosius, teiraudamiesi apie kasdienį darbą, pokyčius ir žmones, su kuriais ir dėl kurių dirbama.

Liko du padaliniai

Pranešama, kad po pertvarkos Klaipėdos miesto policijos komisariatas buvo suskirstytas į du veiklos padalinius, padalinusius miesto teritoriją į dvi prižiūrimas dalis – šiaurinę ir pietinę, skiriamas Dubysos gatvės. Šios dienos pasakojimas – apie pietinę miesto dalį aptarnaujančius pareigūnus.

Violeta Gerasimčiuk, policijos nuotr.

Tvarką pietinėje miesto dalyje prižiūri 2-asis Veiklos skyrius, vadovaujamas ilgametę patirtį turinčio viršininko Albino Misevičiaus. Šis skyrius suskirstytas į keturias veiklos grupes, kurioms vadovauja ir darbus pareigūnams kasdien skirsto keturi vyriausieji tyrėjai, atliekantys ankščiau buvusių įgaliotinių funkcijas – Marius Buračas, Gintaras Kubilius, Nerijus Mendelis ir Violeta Gerasimčiuk. Ji kartu su vadovaujamais pareigūnais atsakinga už tvarką ir ramybę Klaipėdoje nuo I. Simonaitytės, Alksnynės g. ir Taikos pr. vidurio iki pat Pamiškės ir Rimkų gatvių.

Be to, kad atlieka ikiteisminius tyrimus, Violeta Gerasimčiuk dar skirsto darbus ir prižiūrimoje teritorijoje dirbantiems pareigūnams – pastarieji kasdien gauna užduočių sąrašus – įteikti piliečiams šaukimus, aplankyti probuojamus asmenis, atlikti patikrinimus pagal gautus skundus, taip pat nuolat tarnybiniu automobiliu patruliuoja minėtoje prižiūrimoje teritorijoje, o esant pranešimams – į juos reaguoja. Be to, kasdien į skyrių Taikos pr. 117 su įvairiomis užklausomis ir pareiškimais ateina aplink gyvenantys klaipėdiečiai, kuriems taip pat reikia padėti išspręsti kilusius klausimus.

„Man pavaldūs keturi profesionalūs, ilgametę darbo patirtį turintys pareigūnai,  – sako V. Gerasimčiuk, – jie puikiai išmano savo darbą, randa kalbą su mūsų teritorijos gyventojais, visas pavestas užduotis atlieka kokybiškai, tikras malonumas dirbti su tokiais kolegomis. Žinoma, didelis pranašumas, kad turint visą kokybišką darbo įrangą, neretai sprendimus galima priimti iškart įvykio vietoje, tarkim, žmogui nebereikia dėl kelių dokumentų surašymo ateiti pas mus į skyrių – tai galima atlikti iškart atvyks pareigūnui“.

Anot vyriausiosios tyrėjos, piliečiai kreipiasi dėl įvairių problemų – konfliktas tarp kaimynų, gyventojų keliamas triukšmas, netvarka teritorijoje ir netgi juntami įtartini kvapai – visos gyventojų problemos išklausomos, visiems stengiamasi padėti.

Kasdien į skyrių Taikos pr. 117 su įvairiomis užklausomis ir pareiškimais ateina aplink gyvenantys klaipėdiečiai, kuriems taip pat reikia padėti išspręsti kilusius klausimus. Palmiros Mart nuotr.

27 m. policijoje dirbanti moteris pasakoja, kad vyriausiojo tyrėjo darbas yra tikrai labai įdomus, bet kartu ir atsakingas. „Reikia kruopščiai planuoti savo darbą ir kolegoms pateikiamas užduotis – puikiai žinau savo komandos stipriąsias puses, tarkim jei teritorijoje iškyla rūpesčių dėl vaikų ar paauglių, užduotį pirmiausia pavesiu kolegai daug metų dirbusiam nepilnamečių reikalų inspektoriumi, be to, jei atsakingai paskirstai darbus, jie įvykdomi greitai ir kokybiškai“, pasakoja V. Gerasimčiuk.

Kolegei pritaria r kitas 2-ojo Veiklos padalinio vyriausiasis tyrėjas Gintaras Kubilius. Jis su jam pavaldžiais pareigūnais atsakingas už viešąją tvarką ir saugumą nuo Naikupės g. sankryžos iki Nemuno g., taip pat Šiaulių, Gedminų, Naujakiemio, Rambyno, Kalnupės ir kt. gatvėse.

Pareigūnas neslepia, kad vyriausiems tyrėjams tenka tikrai daug atsakomybės ir nemažas darbo krūvis, jie atsakingi ir už procesinių sprendimų priėmimą, užduočių tyrėjams paskirstymą, bylų vedimą ir ikiteisminius tyrimus, tačiau darbas įdomus ir pilnas iššūkių.

Anot vyriausiojo tyrėjo, po policijos pertvarkos tyrėjai labai nedidelę darbo dienos dalį praleidžia kabinetuose „esam aprūpinti visa reikiama įranga ir transporto priemonėmis, tad vykdant užduotis tikrai nereikia būti kabinete. Didžiąją pamainos dalį pareigūnai būna teritorijoje, patruliuoja, bendrauja su gyventojais, užtikrina viešąją tvarką, pagal poreikį reaguoja ir į iškvietimus. Tik būdamas teritorijoje tu gali pastebėti pažeidimus ar apskritai juos užkardyti “, – teigia G. Kubilius.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Ieško dingusio be žinios

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai ieško dingusio be žinios Prano Dargio, gimusio 1949 m. Vyras iš namų Laukininkų g., Klaipėdoje, ...
2019-05-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dingusiojo tėvai: „Sūnus yra priklausomas nuo interneto"

Praėjus šešioms paroms po netikėto septyniolikmečio vaikino dingimo, vis mažiau lieka vilties, jog jis yra gyvas ir sveikas. Tačiau vaikino ...
2018-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This