Gargždų karjeruose – neįgaliųjų rekreacijos bazė?

Regionas

Gargždų karjerų teritorijos vystymo darbo grupės posėdyje buvo aptarta galimybė prisijungti prie projekto „Neįgaliųjų rekreacijos bazė“ bei pritarta vandens pramogų ir kitas paslaugų Skaidriajame karjere teikiančios UAB „Ruslytas“ ataskaitai.

Posėdyje dalyvavę rajono vadovai, tarybos nariai, seniūnijų atstovai svarstė jiems pateiktą Lietuvos neįgaliųjų rekreacijos asociacijos „Dezironas“ prezidento Ginto Jonausko kreipimąsi, kuriame visų šalies savivaldybių, esant galimybei, prašoma skirti žemės sklypą panaudai.

Darbo grupės posėdyje buvo aptarta galimybė prisijungti prie projekto „Neįgaliųjų rekreacijos bazė“, rajono savivaldybės nuotr.

Šiuo metu asociacija rengia projektą „Neįgaliųjų rekreacijos bazė“, kurio įgyvendinimui reikalingas žemės sklypas nuo 0,5 iki 1 ha šalia bet kurio Lietuvos ežero su prieiga prie vandens. Pageidaujamas plotas be miško.

Planuojama, kad teritorijoje bus vykdoma įvairaus pobūdžio – sportinė, poilsinė, meninė, inžinerinė, švietėjiška, pažintinė, turistinė, kultūrinė – veikla. Šis projektas būtų vykdomas ne tik Lietuvos mastu, bet kartu su užsienio organizacijomis, su kuriomis bendradarbiauja asociacija, jį iš dalies finansuotų ir Europos Sąjungos paramos fondai. Naujoji neįgaliųjų rekreacijos bazė būtų analogiška esančiai Monciškėse, tik naujoje bazėje būtų vykdoma daugiau ir įvairesnių veiklų.

Posėdyje  nuspręsta bendrauti su asociacija, pasiūlyti sklypų Gargždų karjerų teritorijoje. Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė akcentavo, kad sprendimas su asociacija vystyti dialogą šiuo klausimu dar nereiškia, jog iš karto ir bus skiriamas žemės sklypas.

„Jei asociacija pasirinktų neįgaliųjų rekreacijos bazę kurti būtent mūsų savivaldybėje, Gargždų karjerų teritorijoje, reikėtų organizuoti susitikimus, gauti atsakymus į visus kylančius klausimus, tartis dėl planuojamos veiklos. Šiuo metu svarbu palaikyti ryšį su asociacija ir pateikti savo siūlymus dėl galimų žemės sklypų“, – pranešime cituojama L. Liutikienė.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas

Raudonojo Kryžiaus planuose - įkurtuvės ir Klaipėdos rajone

Humanitarinę ir socialinę pagalbą visos šalies gyventojams teikiantis, įvairias akcijas vykdantis Lietuvos Raudonasis Kryžius ieško būdų įsitvirtinti ir Klaipėdos rajone. ...
2023-01-06
Skaityti daugiau

Regionas

Ieško rangovo Jokšų tilto rekonstrukcijai

Ruošiamasi unikalaus kultūros paveldo objekto – Jokšų tilto – rekonstrukcijai. Savivaldybė paskelbė konkursą ir ieško rangovo, kuris padėtų atstatyti tiltą, ...
2022-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This