Maistą tikrins ir mokyklose bei darželiuose

Švietimas

Švietimo ir mokslo ministrė seka sveikatos apsaugos ministro pėdomis: pranešama, kad nuo šiol bus tikrinama, kokį maistą valgo šalies mokiniai ir darželinukai.

Švietimo ir mokslo ministerija ketvirtadienį paskelbė prisijungianti prie iniciatyvos gerinti mokinių maitinimo sąlygas ir skatina mokyklų administracijas glaudžiai bendradarbiauti su mitybos specialistais, Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojais ir nepalikti mitybos klausimo tik maitinimo paslaugos teikėjui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Girdime daug kritiškų mokinių ir jų tėvų pastabų dėl maisto vertingumo ir kokybės. Nesveiko, beverčio maisto tikrai neturėtų būti mokyklų valgyklose, juo labiau ant darželinukų stalo. Jau darželyje ir pradinėje mokykloje vaikai mokomi apie sveiką mitybą, tad ir maitinimas mokyklose neturėtų skirtis nuo to, ko vaikai mokomi“, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Pasak ministrės, vaikai turi gauti tik kokybišką ir šviežią maistą, švietimo įstaigos turėtų įsiklausyti ir į tėvus nuomones dėl maitinimo ir  aktyviai bendradarbiauti su mitybos specialistais. Juo labiau kad maitinimas švietimo įstaigose aktualus didžiajai daliai šalies vaikų.

Šiais mokslo metais 759 darželiuose ugdoma per 100 tūkst. vaikų, čia jie maistą gauna 3-4 kartus per dieną. Iš 1100 bendrojo ugdymo mokyklų, kuriose mokosi 333 tūkst. mokinių, 983 turi valgyklas.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Kas per metus įvyko švietime – trys realūs pokyčiai ir vis neapleidžiantis déjà vu jausmas

Nauji mokslo metai, naujos patirtys, naujos idėjos. O gal nieko nauja po saule? Arba – ta pati panelė, tik kita ...
2019-09-14
Skaityti daugiau

Nuomonės

Kaip teflonas virsta magnetu?

Ligi šiol Saulių Skvernelį buvo galima laikyti jei ne laimės kūdikiu Lietuvos politikoje (prisimenant, kaip kai kurios politinės partijos rėžė ...
2018-12-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Vidutinis mokytojų atlyginimas padidėjo daugiau nei 100 eurų

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia, jog perėjus prie etatinio mokytojų darbo apmokėjimo, jų vidutinė alga šiais mokslo metais padidėjo daugiau ...
2018-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This