Senasis komisariatas – maloni našta?

Miestas

„Tai yra našta, kurią reikia pakelti su malonumu”, – „Atvirai Klaipėdai“ miesto politikų sprendimą uostamiesčio reikmėms perimti buvusį senąjį policijos komisariato pastatą komentavo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Apie šio pastato perėmimą iš Vyriausybės, Turto bankui už tai perduodant keletą nenaudojamų miesto statinių, „Atvira Klaipėda” jau rašė.

Kaip bus vykdomas šis susitarimas ir kas po šių mainų galėtų atsirasti policijos komisariato patalpose, ketvirtadienį tarėsi į pirmąjį posėdį susirinkusi mero sudaryta speciali darbo grupės, tarp kurios narių yra ne tik Savivaldybės administracijos darbuotojų ir politikų, bet ir keletas menininkų atstovų.

A. Šulco nuomone, pagal optimistinį variantą komisariato pastatą Savivaldybė galėtų perimti per artimiausius 2-3 mėnesius, o pagal pesimistinį – metų pabaigoje, Martyno Vainoriaus nuotr.

Vicemero Artūras Šulco nuomone, pagal optimistinį variantą komisariato pastatą Savivaldybė galėtų perimti per artimiausius 2-3 mėnesius, o pagal pesimistinį – metų pabaigoje. Proceso sparta esą priklausys nuo to, kiek užtruks procedūros Vyriausybėje, nes pastatą galima perimti tik pagal jos nutarimą.

Darbo grupės nariai pirmajame posėdyje aptarė veiksmų planą, kaip bus užtikrinta pastato apsauga po jo perėmimo, kaip bus pajungtas vanduo, elektra, kanalizacija ir kiti su tuo susiję techniniai dalykai.

„Be to, apsitarėme, kokios galėtų būti šio pastato valdymo formos, pradedant nuo nuomos, koncesijos iki bendros įstaigos su menuomene steigimo”, – sakė vicemeras, pridūręs, jog kol kas jokio sprendimo nepriimta, diskusija šia tema vyks toliau. Nuspręsta tik, kad bus analizuojami visi variantai, neatmetant nė vieno.

„Ieškosime, kuris maksimaliausiai atitiktų tiek Savivaldybės, tiek menuomenės tikslus ir kad tas modelis būtų tinkamas investicijoms pritraukti – tiek valstybinėms, tiek fondų, tiek privačioms”, – sakė A. Šulcas.

Paklaustas, ar jau galutinai apsispręsta pastatą perduoti kultūros – meno reikmėms ir ar jis nebus per didelė našta menininkams, A. Šulcas pripažino, jog investicijos į pastatą pinigais niekada neatsipirks, bet, pasak jo, „išsilaikyti iš veiklos pastatas privalės”. Patys menininkai esą irgi pripažįsta, kad jie vieni pastato išlaikyti nebus pajėgūs, todėl į pagalbą žada kviestis verslą.

„Mes puikiai suvokiame, kad tas turtas taps Savivaldybės nuosavybe ir Savivaldybės bus reikalas daryti kapitalinius remontus, keisti stogus ir panašiai, tačiau miesto Taryba yra priėmusi tokį sprendimą ir mes dabar kuriame scenarijus, kaip ateiti iki šio tikslo”, – sakė A. Šulcas.

Jo teigimu, pradžioje galima būtų meno reikmėms, įvairiems reginiams išnaudoti gražų komisariato kiemelį,  galbūt – Sporto salę, jei ji po apžiūros bus pripažinta tinkama naudoti.

„Bet mes net neslepiame, kad tai yra sunki našta, kurią reikia pakelti su malonumu, nes tai yra istorinis paveldas, ne vieną šimtmetį skaičiuojantis pastatas, kuriame yra unikalių dalykų”, – sakė A. Šulcas, pridūręs, jog kol kas sunku pasakyti, kiek miesto biudžeto pinigų gali pareikalauti senojo pastato prikėlimas naujam gyvenimui.

INFORMACIJA

Nuspręsta, jog už senąjį komisariato pastatą, kurio bendras plotas sudaro beveik 13 000 kv. m. , Turto bankui miestas atiduos 7 nenaudojamus objektus: namus Liepojos g. 15 , Rumpiškės 14, Uosto g. 22 ir Puodžių g. 13, automobilių stovėjimo aikštelę Smiltelės g. 12, pastatus Perkėlos g. 3 ir nebaigtą statyti pastatą I. Simonaitytės g. 29A.

Anksčiau skelbta, jog senojo komisariato pastato įveiklinimas galėtų atsieiti iki 10 mln. eurų.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Per kultūrą - nušleivotais milicininko batais ir kuvaldomis

Ten, kur, galbūt, buvo reikalinga mikrochirurgija, iš peties padirbėta kuvaldomis. O Klaipėdoje reziduojantiems ar planuojantiems įsikurti meno, kultūros kūrėjams duotas ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This