Dėl galimai suklastotos sodybos baudžiamosios bylos nebus

Regionas

Balandžio 17 d. Gargžduose, Klaipėdos rajono teismo rūmuose numatytas ne dažnai teismų praktikoje pasitaikantis civilinis procesas: generalinio prokuroro prašymu iš naujo bus nagrinėjama dar 2014 metais tame pačiame teisme išnagrinėta byla, kuri tada tapo pagrindu atkurti Karklės kaime neva buvusią seną sodybą.

Parko direkciją tenkintų pripažinimas, jog ginčytinoje vietoje senos sodybos nebuvo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Toks sprendimas – kreiptis į teismą, buvo priimtas, tenkinant Pajūrio regioninio parko direkcijos prokuratūrai pateiktą skundą.

Be to, savo ruožtu aplinkosaugininkų skundą dėl galimo piktaudžiavimo ir dokumentų klastojimo ištirti buvo pavesta ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnams.

„Atviros Klaipėdos” antrąkart ta pačia tema pakalbintas šiam tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis teigė, kad ikiteisminis tyrimas dėl to pradėtas nebuvo.

Prokuroro teigimu, dėl galimų senosios sodybos archeologinių tyrimų klastočių buvo apklausti 5 liudytojai, bet jų apklausos nedavė pagrindo baudžiamajam persekiojimui. „Todėl buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius baudžiamojo nusikaltimo ar nusižengimo požymių”, – sakė  A. Velutis.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog tokia įvykių eiga juos tenkina.

„Kad STT atsisakė tirti, tame yra logikos, nes jie turėtų nustatyti korupcijos faktą, o ten yra privati kompanija ir po laiko nustatyti korupcijos praktiškai neįmanoma”, – mano E. Paplauskis.

Jo teigimu, parko direkciją tenkintų, jei civiline tvarka iš naujo išnagrinėjus bylą teisme dėl sodybos fakto nustatymo, būtų pripažinta, kad, kaip jie nuo pradžių ir teigė, ginčytinoje vietoje senos sodybos nebuvo ir dėl to jos atstatyti nebuvo galima.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš šventes - geros žinios „Jakų melagiui”

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Jakų melagis" sukasi baudžiamajame procese

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis vėl ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This