VIP asfaltas: rengs išvadas

Politika, Svarbu

Į atsakymų, kodėl 2015-aisiais buvo išasfaltuota apie 200 m ilgio Klaipėdos gatvės atkarpa Tauralaukyje, prie Seimo narės Irinos Rozovos dukros namo, paieškas įsitraukė ir atnaujinta prie uostamiesčio tarybos veikianti Antikorupcijos komisija. Ji dėl išvadų balsuos kitame posėdyje.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Lietuvos gynybos atašė Kinijoje pulkininkas Nerijus Rimkevičius šios istorijos galų ieško bemaž trejus metus.

Dalis Klaipėdos gatvės ilgai gyveno be asfalto, kol 2015 m. jis kažkokiu būdu atsirado tik atkarpoje prie nuolatiniam liberalų koalicijos parneriui Rusų aljansui priklausančios Seimo narės Irinos Rozovos dukros namų. Kaip vienas iš argumentų tai daryti buvo čia jau anksčiau įrengti gatvės bortai, kurių tuometinėje„Google street view“ nuotraukoje kažkodėl nesimato.

Išvadas rengs politikai

Antikorupcijos pirmininkas, konservatorius Rimantas Didžiokas posėdžio metu teigė, kad medžiagos, kurią pateikė Savivaldybės administracija, apimtis labai didelė, tačiau dėl dažniausiai N. Rimkevičiaus minimo epizodo –  Klaipėdos gatvės atkarpos išasfaltavimo darbų – iki šiol nėra aiškių atsakymų.

Komisijos nariams buvo pademonstruota nuasmeninta prašymo, dėl kurio prasidėjo visa ši istorija, kopija. 2014-09-08 datos prašyme, pasirašytame Klaipėdos g. 50, 51, 52, 53 ir 57 namų gyventojų, rašoma: „Turint visas miesto komunikacijas (lietaus, fekal. ir vandentiekį) taip pat yra sudėtas bordiurai Klaipėdos g-vės atkarpa nuo Uosių gatvės iki Virkučio g. (bendras ilgis apie 206 metrai) mes gyventojai prašom iš Miesto savivaldybės kelio asfaltavimą”.

Anot šio tuometinės Savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, yra spaudas, liudijantis apie gavimo datą 2014-10-06 ir registracijos numeris bei tą pačią dieną ranka pasirašytas nurodymas nagrinėti prašymą Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai ir Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui.

Pastarasis, dalyvavęs komisijos posėdyje, aiškino, kad tokių prašymų iš gyventojų gaunama dažnai ir direktorius paveda juos nagrinėti. Šiuo atveju esą L. Dūda išreiškė nuomonę, kad yra būtinybė asfaltuoti šią atkarpą ir tada jau Investicijų ir ekonomikos departamentas perėmė iniciatyvą.

„Visas kelias buvo praeitas nuosekliai, kaip ir numatyta mūsų tvarkose”, – tikino R. Zulcas.

Tuo metu komisijos pirmininko pavaduotoja antradienį išrinkta Nina Puteikienė tvirtino, kad, jos žiniomis, aplinkinių gatvių gyventojai ne kartą prašė asfalto, bet iki šiol jo nesulaukė.

Reaguodamas į tai R. Zulcas teigė, jog paprastai laikomasi praktikos, kad pirmiausia turėtų būti tvarkomos tos gatvės, kuriose jau buvo pradėti kai kurie darbai.

„Ta gatvės atkarpa kažkada jau buvo pradėta tvarkyti. Pavyzdžiui, Rokiškio gatvėje irgi jau buvo įdirbis, tad ji irgi buvo užbaigta”, – aiškino tarnautojas.

Pasak Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėjos Vaidos Lendraitienės, jei Miesto ūkio departamentas sakė, kad ten jau buvo gatvės bortai, „tai reikėtų tuom tikėti”. Esą tik vėliau, kai buvo pradėti darbai, buvo pamatyta, kad jie neatitinka reikalavimų ir bortai buvo demontuoti. Nauji lietaus tinklai čia esą nebuvo įrengiami, tik šulinukai, gatvės pagrindas irgi liko tas pat.

Už Seimo narės Irinos Rozovos dukters namo Klaipėdos gatvėje ir toliau tik žvyras. Teigiama, kad ši atkarpa galbūt bus asfaltuojama šiemet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova pripažino, kad tuo metu nebuvo atskiros tvarkos, kaip nustatyti gatvių asfaltavimo prioritetus.

„Kilus šiam klausimui ir patys pamatėme, kad palikta neaiškių vietų ir reikia reglamentuoti. Pernai Taryba patvirtino tvarką. Seimo kontrolieriaus išvadą vertiname kaip pagrįstą, esame dėkingi, kad toks klausimas iškilo ir dabar turime tvarką”, – sakė ji.

Išklausius visus paaiškinimus komisija nusprendė, kad jos pirmininkas, N. Puteikienė ir socialdemokratė Lilija Petraitienė parengs išvadų projektą, kuris turėtų būti tvirtinamas kitame posėdyje.

„Vienas žmogus nesprendžia”

„Pirmiausia buvo prašymas, bet, pirma, rezoliucinė viza buvo ne mano, o kito žmogaus. Aš, kaip ir elgiamasi tokiais atvejais, pateikiau investicinį projektą. Mūsų departamentas tik priima paraiškas ir persiunčia kitam departamentui kaip investicinius projektus. Ir šis buvo svarstomas Strateginio planavimo grupėje, kuri pritarė, kad reikia jį vykdyti. Ir toliau vykdė Investicijų ir ekonomikos departamentas. Aš tik suvaidinau tokį pasiuntinio vaidmenį, kad gyventojų prašymas pasiektų reikiamus adresatus. Aš negaliu tokių raštų paleidinėti į nežinią, su juo pasielgiau kaip ir su visais kitais panašiais. Jis nebuvo joks prioritetinis, sprendė Strateginio planavimo grupė. Nieko vienas žmogus pas mus nesprendžia”, – apie šią situaciją „Atvirai Klaipėdai” sakė komisijos posėdžio metu apkalbėtas Miesto ūkio departamento direktorius L. Dūda.

Jis tikino tuo metu nejautęs jokio politinio spaudimo dėl šios Klaipėdos gatvės atkarpos asfaltavimo.

„Bortai ten tikrai buvo, kaip ir lietaus nuotekų tinklai. Neatsimenu, kaip buvo tiksliai, bet tikrai specialistai važiavo, žiūrėjo, gal dalis bortų buvo apsinešę žvyru dėl greideriavimo. O jei jau vykdant projektą paaiškėjo, kad jie neatitinka STR reikalavimų, tai jau ne aš sprendžiau, ar juos reikia keisti”, – sakė L. Dūda.

 

 

1 Comment

  1. skaitytojas

    tikri debilai, nuotraukoje matosi kad jokiu borteliu nera!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This