Senasis komisariatas artėja į miesto glėbį

Miestas

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdyje nusprendė valstybės žinion perduoti dvylika 309,4 tūkst. eurų likutinės vertės nekilnojamojo turto objektų. Už juos mainais miestas turėtų gauti buvusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatų kompleksą Jūros gatvėje, kuriame ketinama leisti įsikurti menininkams.

Beje, tik pradėjęs pardavinėti minėtąjį kompleksą Turto bankas už jį norėjo gauti ne mažiau nei 2,16 mln. eurų. Paskutinė iš vėliau skelbtų aukciono kainų, kurią galima aptikti internete – 850 tūkst. eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Miestas valstybei nusprendė perduoti šiuo metu apleistą istorinį pastatą Uosto g. 22, įvertintą 19 650 eurų. 1910 m. iškilusiame pastate buvo įsikūręs vadinamasis sveikatingumo namas, kuriame veikė pirtis, poilsio kambariai, bilietų kasos keliaujantiems garlaiviais. Čia buvo ir vaikų darželis, kur dirbančios moterys galėjo palikti vaikus. Kai kurie šaltiniai teigia, kad tai buvo pirmas tokios paskirties statinys Baltijos uostuose. Po Antrojo pasaulinio karo pastatas buvo pritaikytas vakarinei pamaininei mokyklai.

Valstybei taip pat atiteks gyvenamieji namai Liepojos g. 15 (likutinė vertė 121,2 tūkst. eurų), Rumpiškės g. 14 (10 678 Eur), Puodžių g. 13 (įvertintas tik 2778 Eur). Perduodami ir kitos paskirties objektai: nebaigtas statyti pastatas I. Simonaitytės g. 29 (44 295 Eur), automobilių stovėjimo aikštelė Smiltelės g. 12B (37 904 Eur), pastatas Perkėlos g. 3 (38 548 Eur), šalia jo esantis sandėlis (3 329 Eur), pagalbinės patalpos (1 874 Eur), 15 110 eurų įvertinta šio komplekso tvora, 10 415 eurų vertės kiemo aikštelė ir čia esantis 3 599 eurų vertės vandens rezervuraras.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, tokiu premjero Sauliaus Skvernelio laiminamu sandoriu Turto banko atstovai nėra itin patenkinti, nes ši institucija turi grąžinti paskolą, paimtą naujojo Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato statybai. Jie kur kas labiau norėjo gauti Savivaldybės valdomų butų, kuriuos būtų labai lengva realizuoti.

Kritiškai tokį sandorį „Atvirai Klaipėdai” įvertino ir kai kurie uostamiesčio verslo atstovai, nes tiek jų, tiek ir mūsų portalo šaltinių teigimu, prieš pat premjerui priimant sprendimą jau buvo atsiradęs potencialus komplekso pirkėjas.

Miesto perimamas neogotikos stiliaus pastatų kompleksas buvo pastatytas 1862 m. Centrinėje pastato dalyje tada įsikūrė prisiekusiųjų teismas, dešinėje – teismo įstaigos. Čia buvo ir kalėjimo kameros. 1898 m. buvo pristatytas priestatas, kuriame buvo įrengti butai tarnautojams, atskiras sektorius moterims. Dar buvo pastatytos dirbtuvės. Nuo 1885 m. minėtame komplekse veikė Apygardos teismas.

2 Comments

  1. C7

    Verslas dar Klaipėdoje nesubrendęs tokio masto istorinių pastatų gaivinimui. Juk realiai tie 0,85 mln tik lašas jūroje palyginti su pastato rekonstrukcijai reikalingomis investicijomis (spėčiau mažiausiai 500-600 EUR/ kv m, taigi 4744 x 500 = 2.37 mln EUR).
    Taigi savivaldybė gelbėja pastatą nuo merdėjimo neapbrėžtą laiko tarpą.

    Reply
  2. Nojus

    Klaipėdiečių interesas, kad nemerdėtų pastatas, kaip buvęs kino teatras „Baltija”. Be abejonės, suma juokinga, tad nenuostabu, kad ir pirkėjas atsiradęs buvo. Nemažai privačių gyvenamųjų namų be tokios istorijos kainuoja keliskart daugiau. O čia, nepavykus minčiai su menininkais, rimtam investuotojui tikrai už gerokai didesnę sumą pavyktų parduoti- miestas tik uždirbtų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This