Kaip mieste judėsime 2030-aisiais?

Sveikata

Ketvirtadienį, balandžio 5 d., 17.30 val.  „Kultūros fabrike” vyks viešas Klaipėdos miesto darnaus judumo plano pristatymas visuomenei. Jame klaipėdiečiai bus supažindinti su Klaipėdos miesto darnaus judumo plano tikslais, dokumento rengimo eiga, vizija ir sprendiniais, taip pat visuomenės pateiktomis pastabomis.

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad miesto darnaus judumo planas – tai strateginio planavimo dokumentas, kurio tikslas užtikrinti šiandieninius ir rytojaus klaipėdiečių judėjimo poreikius, kurti geresnę ir sveikesnę miesto aplinką, siekti gamtosauginės, socialinės ir ekonominės darnos mieste.

Klaipėdos miesto darnaus judumo planą sudaro šios pagrindinės dalys:

  • esamos situacijos analizė ir teminių dalių analizė, kuri buvo atlikta 2017 metų pirmą pusmetį ir pristatoma Klaipėdos miesto darnaus judumo plano pirmame ir antrame tome;
  • judumo mieste 2030 metais variantai ir 2020 metų veiksmų planas, kurie pristatomi trečiajame tome.

Esamos situacijos ir teminių dalių analizių pagrindu buvo sumodeliuotas scenarijus, kuris parodė, kad nesiimant darnaus judumo priemonių diegimo Klaipėdos mieste dar labiau didėtų automobilių skaičius mieste ir mažėtų viešojo transporto naudojimas.

Teigiama, jog sujungus trijų skirtingų variantų privalumus, sukurta Klaipėdos darnaus judumo vizija, kurioje numatomos Klaipėdos miesto darnaus judumo priemonės iki 2030 metų, kurios padės didinti viešojo transporto patrauklumą ir greitį, skatins miestiečius vaikščioti pėsčiomis ar minti dviračiais.

Remiantis suformuota darnaus judumo vizija ir viso projekto metu atliktos analizės rezultatais, sudarytas išsamus veiksmų planas, numatantis projektus, padėsiančius iki 2030 m. Klaipėdoje pasiekti norimą modalinį kelionių pasiskirstymą ir kitus darnaus judumo tikslus.

 

Visi plano rengimo etapai buvo pristatyti darnaus judumo plano komitetui bei visuomenei viešuosiuose susitikimuose.

Klaipėdos miesto darnaus judumo planą rengia UAB „Civitta“, VGTU Teritorijų planavimo institutas ir MB „Pupa – strateginė urbanistika”.

Visa informacija apie projekto eigą – čia.

Jūrininkų ligoninės nuotr.

2 Comments

  1. asai

    tai kaip tik tas planas numato nauju keliu furoms statyba, kad visus tuos dviratininkus ir siaip gyventojus uzverst ju dujom, smalkem, ir betono jura. siandien kalipedos valdzia baltu vadina tai kas juoda…ir tikisi kad gyventojai nepastebes.

    Reply
  2. Komuteris

    Nenoriu būti skeptikas, bet jei toliau dienos metu mieste propaguos tų ryškiaspalvių liemenių ir šalmų dėvėjimą, nieko su tais dviračiais nebus dar labai ilgai. Jau nekalbu apie bendrą miestiečių ir valdininkų (kurie, beje, išvis nei dviratuoti, nei pėsti po miestą nevaikšto) požiūrį į dviratį kaip į transporto priemonę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Miestas

Meras surašė lūkesčius Jono bažnyčios bokšto statytojai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus lūkesčių rašte VšĮ „Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios bokšto atkūrimas” nurodo, kad ji turi iki 2027-ųjų kasmet ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This