Rezonansinis konfliktas: dviratininkas nekaltas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Dėl tarp Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiosios prokurorės padėjėjos ir dviratininko kilusio konflikto dviratininkas pripažintas esąs nekaltas: prokuratūra praneša, kad priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Priminsime, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po 2017 m. lapkričio 20 dieną įvykusio eismo įvykio, kurio metu, kaip buvo įtariama, dviratininkas Aloyzas Žiemelaitis esą kumščiu sudavė automobilį vairavusiai Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiosios prokurorės padėjėjai Daivai Bubokienei.

Asociatyvi nuotr.

Tada, praėjus trims savaitėms po įvykio, prokurorės padėjėja „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, jog jai važiuojant Jurginų gatve, jos vidury pamatė dviratininką, kuris į jos signalą niekaip nereagavo. „Už manęs dar du automobiliai važiavo, aš dar kartą pasignalinau, bet jis ir toliau važiavo gatve nereaguodamas“, – tada konflikto pradžią prisiminė  D. Bubokienė.

Atsiradus galimybei, ji dviratininką aplenkė, tačiau tuo metu jis esą pasuko dviratį į kairę ir jo rankena kliudė moters automobilį. Jai išlipus iš automobilio, pasak D. Bubokienės, „jis klykdamas šaukdamas mane pastūmė, man smogė į veidą, prakirto lūpą, mane ištiko šokas”.

Dėl šio fakto pagal prokurorės padėjėjos pareiškimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o įtarimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pareikštas dviratį mynusiam A. Žiemelaičiui.

Šis tyrimas, pasak Tauragės rajono apylinkės prokuroro Nomedo Metrikio, trečiadienį buvo nutrauktas, nes „nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių”.

Tačiau dėl to paties įvykio buvo pradėtas ir kitas ikiteisminis tyrimas. Mat, sužinojęs apie kilusį konfliktą, į jį įsitraukė D. Bubokienės draugas, kuris, netrukus atvykęs į įvykio vietą, esą sumušė A. Žiemelaitį. Nukentėjęs dviratininkas irgi parašė pareiškimą policijai.

Prokuroras N. Metrikis „Atvirai Klaipėdai”‘ sakė, jog šis ikiteisminis tyrimas dar tebevyksta, sprendimas jame turėtų būti priimtas dar šį mėnesį.

Paklaustas, ar ir šis tyrimas gali būti nutrauktas, prokuroras teigė kol kas taip pasakyti negalįs.

Po minėto įvykio socialiniuose tinkluose tarp dviratininkų buvo kilusi diskusija, kurioje teigta esą prokuratūra dengia savo darbuotoją ir reiškiami nuogąstavimai, jog dėl konflikto kaltu bus pripažintas dviratininkas.

Savo ruožtu dėl D. Bubokienės elgesio prokuratūroje buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas, po kurio konstatuota, kad pareigūnė padarė tarnybinį nusižengimą, už kurį jai buvo skirta pastaba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Po konflikto įtarimai pareikšti dviratininkui

Šiuo metu Tauragės apylinkės prokuratūroje tiriamas dar praėjusių metų lapkričio mėnesį uostamiestyje įvykęs konfliktas. Tada ginčas kilo tarp Klaipėdos apylinkės ...
2018-02-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tirs dviratininko ir prokuroro padėjėjos konfliktą

Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą, kad dėl trečiadienį paviešintos informacijos apie prieš keletą savaičių Klaipėdoje įvykusį dviratininko ir lengvojo automobilio vairuotojos, ...
2017-12-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This