Šviesi Aleksandros Butor asmeninė erdvė

Kultūra

Trečiadienio vakarą klaipėdiečių pamėgto kino klubo „8 ½” vadovas Kęstutis Meškys, prieš paskelbdamas filmo „Į asmeninę erdvę įeiti draudžiama” premjerą, sceną užleido Baltarusijos kino atstovams – žymiai šių dienų baltarusių režisierei Aleksandrai Butor, kuri į Klaipėdą pristatyti savo filmo atvyko su kūrybine grupe.

Gausiai į Kultūros fabriką susirinkusiems žiūrovams, tarp kurių buvo ir uostamiestyje gyvenančių baltarusių, sveikinimo žodį tarė ir Baltarusijos garbės konsulas Klaipėdoje Nikolajus Logvinas.

Filmo režisierė (nuotr. su mikrofonu), trumpai papasakojusi pagrindinę filmo idėją, be reikalo abejojo, ar lietuviams visos  juostoje parodytos šiuolaikinį baltarusių jaunimą kamuojančios problemos bus suprantamos.

Viskas atpažįstama iki skausmo: ir karjeros berniukų perfekcionizmas, siekiant būti vieninteliu ir nepakeičiamu savo srityje, ir provincijos paauglių noras žūt būt tapti „žvaigžde” bei būtinai patekti į „Euroviziją” ir, žinoma, bet kokio amžiaus žmonių troškimas mylėti ir būti mylimiems. O kur dar ta tiesiog fiziškai jaučiama vasaros miškų ir pievų kaitra su aplink skambančiais paukščių balsais!

Lengva, šmaikšti, graudi, tarpais – linksmai ironiška bei kartu švelniai liūdna šiuolaikinė pasaka su laiminga pabaiga savo stilistika bei sunkiai nusakomu slavišku žavesiu priminė pačią jos autorę: moterišką, patrauklią, komunikabilią ir, be jokios abejonės, talentingą ne tik režisierę, bet ir šio filmo scenarijaus bendraautorę.

Užsiminusi, kad Minske turi savo kino mokyklą, o netoli sostinės, savo giminėje, šiuo metu statosi namą (tose gražiose vietose buvo filmuotas ir „Į asmeninę erdvę įeiti draudžiama”), A. Butor pasidžiaugė ir sėkmingu bendradarbiavimu kituose filmuose su žinomais lietuvių aktoriais Juozu Budraičiu ir Nele Savičenko, nepagailėjusi jiems komplimentų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Tarpukario Klaipėdos krašto kinas - ne tik su Holivudo žvaigždėmis iš Kretingalės ir Šilutės

Žinomas uostamiesčio sinefilas, vienas iš Klaipėdos populiaraus kino bičiulių klubo „8 ½ “ įkūrėjų, kultūrininkas, žurnalistas Kęstutis Meškys ir vėl ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Siūlo įteisinti ceremoniją išėjusiems pagerbti

Gerbiami miesto Tarybos nariai, klaipėdiečiai, mieli draugai ir bičiuliai – turiu tokį pasiūlymą ir prašymą. Tai surišta su paskutinių dienų ...
2022-07-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This