„Smiltynės perkėla”: daugiau keleivių, daugiau pelno

Uostas ir jūra

AB „Smiltynės perkėla“ praneša, jog visuotiniame akcininkų susirinkime patvirtinti bendrovės 2017 metų finansinės veiklos rezultatai. Praėjusiais metais bendrovė uždirbo 11 proc. daugiau nei planuota ir gavo 59 proc. didesnį grynąjį pelną nei 2016-ais. Šiemet akcininkams už praėjusius metus bus sumokėta 523 tūkstančiai eurų dividendų, iš kurių pagrindinei akcininkei – valstybei – 518 tūkstančių.

Perkelta daugiau keleivių

Per 2017 m. perkelta 7 proc. daugiau transporto priemonių ir 6 proc. daugiau keleivių ir dviratininkų. Palmiros Mart nuotr.

Teigiama, kad 2017 metais atlikta kone 30 000 reisų – tai 12 proc. daugiau nei planuota.

Per praėjusius metus perkėlimo srautai augo visose transporto priemonių kategorijose. Lyginant su 2016-aisiais, perkelta 7 proc. daugiau transporto priemonių ir 6 proc. daugiau keleivių ir dviratininkų.

Katamarano maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Nida, lyginant su praėjusiais metais, keleivių perkelta mažiau – 13,4 tūkstančiai (2016 m. – 15,5 tūkst.). Teigiama, kad nors keleivių srautas dėl nepalankių vasaros orų buvo mažesnis, tačiau žmonių domėjimasis maršrutu neatslūgo.

Siekiant patenkinti kuo daugiau klientų lūkesčių, nuo 2017 metų gruodžio 1-os dienos Naujojoje perkėloje pradėti vykdyti ir itin pasiteisinę reguliarūs naktiniai reisai. Iki šių metų kovo mėnesio pabaigos naktiniais reisais perkelta 2115 automobilių iš Klaipėdos į Smiltynę ir 1879 automobilių iš Smiltynės į Klaipėdą.

Pernai neatlygintino perkėlimo lengvata suteikta 276 tūkstančiams transporto priemonių – tai 7 proc. daugiau nei 2016 metais. Neatlygintinai keleivių perkelta 5 proc. daugiau – 230 tūkstančių. Iš viso neatlyginto perkėlimo lengvata suteikta už 1 milijoną 919 tūkstančių eurų – 8 proc. daugiau nei 2016-ais.

Gauta daugiau pajamų

2017 metais bendrovė uždirbo 5 milijonus 86 tūkstančius eurų – tai 7 proc. daugiau nei prieš metus. Daugiau pajamų gauta ne tik iš pagrindinės (6 proc.), bet ir kitos veiklos (21 proc.): nekilnojamojo turto, infrastruktūros ir keltų nuomos, automobilių stovėjimo aikštelės eksploatavimo ir kt.

Bendrovė patyrė 4 milijonus 268 tūkstančius eurų sąnaudų – tai 1 proc. daugiau nei 2016-ais, tačiau sumažėjo finansinės veiklos, pardavimų, bendrosios ir administracinės sąnaudos.

Metinė bendrovės kapitalo grąža (ROE) 2017 metais sudarė 9,9 proc.  (2016 m. – 6,5%), turto grąža (ROA) – 7,6 proc. (2016 m. – 4,4%).

Grynasis pelnas, lyginant su 2016 metais, išaugo 59 proc. ir siekė 691 tūkstančių eurų.

„Pagrindinė priežastis, kodėl taip ženkliai išaugo grynasis pelnas – tai visose kategorijose išaugę perkėlimo srautai bei suvaldytos sąnaudos. Dėl to šiemet pastebimai išaugo bendrovės kapitalo ir turto grąža“, – pranešime cituojamas „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Planuoti Naujosios perkėlos teritorijos tvarkymo darbai nebuvo atlikti dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų. Pranešama, kad darbus planuojama pradėti dar šiemet.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ su partneriais prisijungė prie pilotinio tvaresnės logistikos projekto

Gegužę Espo mieste Suomijoje oficialiai startavo 21 partnerį iš 9 Europos Sąjungos (ES) valstybių vienijanti „Admiral“ iniciatyva, sieksianti per 3 ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos pramonininkų asociacija išsirinko naują prezidentą

Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) nariai nauju prezidentu išrinkto bendrovės „VMG Holdings Ltd” direktorių Egidijų Mockų. Jis pakeis dvejus metus asociacijai vadovavusį ...
2020-05-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This