Nori tvarkos prie šiukšliadėžių ir daugiau vietų automobiliams

Miestas, Svarbu

Piečiausiame Klaipėdos miesto Bandužių gyvenamajame kvartale numatyta įrengti per 450 naujų automobilių stovėjimo vietų, tačiau šalia Liudviko Stulpino progimnazijos parkas kol kas neprojektuojamas – ketvirtadienio vakare susitikime su šios bendruomenės nariais informavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Žmones gi labiausiai piktino laiku neišvežamos šiukšlės, duobėti kiemai ir automobilių statymo vietų trūkumas.

Bendruomenei buvo išsamiai pristatyti 2018-2020 metų strateginiame miesto plane numatyti projektai, autorės nuotr.

S. Budiną bei čia rinktą Seimo narį Dainių Kepenį į susitikimą su mikrorajono bendruomene pakvietė aktyvi Daugiabučių namų savininkų bendrijos „Bandužiai“ pirmininkė Ligita Girskienė, buvusi miesto Tarybos narė.

Administracijos direktorius, naudodamasis multimedija, gausiai susirinkusiems miestelėnams išsamiai pristatė 2018-2020 metų strateginiame plane numatytus projektus, iš kurių nemaža dalis jau baigiama, kita – suplanuota įgyvendinti ir apie kuriuos jau ne kartą rašė „Atvira  Klaipėda”: tai piliavietės, Danės skvero, Atgimimo aikštės, Jono kalnelio, Trinyčių, Skulptūrų parkų, Vaidilos aikštės ir kt. sutvarkymo darbai, planuojami ar jau baigti Joniškės, Mokyklos, Tilžės ir kt. gatvių remontai, Baltijos pr. – Šilutės pl. estakada, įvairiose miesto vietose įrengti nauji apšvietimai, požeminių komunalinių atliekų aikštelių, dviračių takų plėtra, planuojama iš esmės pertvarkyti šviesoforų valdymo mieste sistema, kitą mėnesį atidaromas naujasis baseinas Dubysos g. ir kt.

Bene didžiausia naujiena, kurią pranešė S. Budinas, kad miestas ketina įsigyti gatvių oro valymo mašinas, kurios specialiu būdu rinktų pavojingas kietąsias daleles, nuo kurių ypač kenčia Šilutės plento gyventojai.

„Jos pastoviai važinėtų po miestą ir šlapiuoju būdu rinktų kietąsias daleles, kad jų kuo mažiau papultų žmonėms į kvėpavimo organus”, – sakė S. Budinas. Šias specialias transporto priemones miesto valdžia planuoja įsigyti už europines lėšas. Taip pat numatyta atnaujinti ir autobusų parką – bus skelbiamas konkursas įsigyti 17 naujų autobusų.

Prieš susitikimą daugelis žmonių buvo apdalinti „valstiečių” laikraščiu „Bundanti Klaipėda”, autorės nuotr.

Nors beveik valandą trukusiame pristatyme administracijos direktorius pagrindinį dėmesį skyrė būtent pietinėje miesto dalyje numatytiems ar jau atliktiems gerbūvio darbams bei čia vykdomiems įvairiems statybų projektams (vardijo planuojamus darbus Vingio prekybos centro aikštėje, bibliotekos ir bendruomenės centro projektą Statybininkų pr., baigiamą Sąjūdžio parką, Žardės piliakalnio sutvarkymą, šioje teritorijoje esančių mokyklų sporto aikštelių bei apšvietimo atnaujinimą, remontuojamas Vingio g., Jūrininkų pr. ir kt.), visgi po jo kalbos vienai klausytojai susidarė įspūdis, kad miesto valdžia didesnį dėmesį skiria šiaurinei miesto daliai, o juos, gyvenančius pietinėje dalyje, esą laiko antrarūšiais žmonės.

S. Budinas su tuo kategoriškai nesutiko ir buvo priverstas, lenkdamas pirštus, dar kartą vardinti visus pietinėje miesto dalyje vykdomus bei jau įgyvendintus projektus, pridūręs, kad jis miestiečių į „geresnius” ar „blogesnius” neskirsto pagal jų gyvenamąją vietą. „Klaipėda yra visų mūsų miestas, nesvarbu, kurioje vietoje gyvename”,  – sakė jis.

Labiausiai žmonės piktinosi netvarka prie kiemuose esančių šiukšlių dėžių, skundėsi šalia jų „svetimų” paliekamomis įvairiomis atliekomis, kurios ilgai neišvežamos, iš Dumpių sąvartyno sklindančiais nemaloniais kvapais, net ir Rimkų geležinkelio pervaža – dėl jos esą iš Dituvos ir kitų aplinkinių kaimų į pamokas dažnai vėluoja Liudviko Stulpino progimnazijos moksleiviai.

Nepatiko kai kuriems miestiečiams ir tai, kad į jų kiemuose jų pačių lėšomis suremontuotas vaikų žaidimo aikšteles mokytojai veda prailgintų grupių vaikus, klausė, kada pagaliau bus lopomos duobės ne tik gatvėse, bet ir kiemuose ir t.t.

L. Girksienė norėjo sužinoti, ar yra galimybė, prisidėjus bendruomenės lėšomis, įsirengti daugiau, nei suplanuota, automobilių stovėjimų kiemuose vietų, skundėsi prasta komunikacija su savivaldybės valdininkais, prašė ją iš anksto informuoti apie numatomus duobių tvarkymo darbus, kad ji galėtų įspėti žmones patraukti iš kiemų automobilius.

S. Budinas informavo, kad kasmet kiemų infrastruktūros sutvarkymui miesto biudžetas skiria po 700 000 eurų ir šis projektas yra tęstinis. „Nėra taip, kad mes čia baigiam darbus, o vėliau nieko nebedarome, tai tęstinis projektas, kiemai yra ir bus tvarkomi nuolat”, –  sakė jis.

Į dalį gyventojų klausimų buvo atsakyta vietoje, kitus S. Budinas stropiai užsirašinėjo, žadėdamas pasidomėti ir į juos atsakyti vėliau arba perduoti pagal kompetenciją kitiems specialistams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This