Dėl gyvo pūdyto sūnaus prieš teismą nestos

Kriminalai ir nelaimės

Dėl be tinkamos priežiūros palikto sūnaus, kuris buvo pradėjęs gyvas pūti, garbaus amžiaus motinai neteks stoti prieš teismą.

Plungėje dirbanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Irena Dačkauskienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nukentėjusysis, jo atstovė bei kaltininkė susitaikė. Šį prokurorės nutarimą patvirtino ir Plungės teismo rūmų teisėjas.

Moteris prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai dėl to gailėjosi.

Prokuratūra praneša, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai šių metų sausio 17 dieną į Plungės rajono 81-erių gyventojos namus nuvykę Šateikių seniūnijos, Plungės rajono policijos komisariato ir Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai lovoje išvydo pusamžį vyrą suirusiu veidu.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir aiškinantis aplinkybes, nustatyta, kad motina ne vienerius metus neleido niekam prisiartinti prie sūnaus ir suteikti jam reikiamą medicininę pagalbą. Užsukusiems socialiniams darbuotojams moteris teigdavo, kad jokios pagalbos nereikia, kad tiek jai, tiek sūnui esą viskas yra gerai. Į namus darbuotojų ji neįsileisdavo, su kaimynais taip pat nebendravo.

Moteriai dėl to, kad turėdama pareigą rūpintis globojamu sūnumi, juo nesirūpino, nesikreipė į gydymo įstaigas, kad jam laiku būtų suteikta medicininė pagalba ir paskirtas gydymas, buvo pareikšti įtarimai.

Šių metų sausio 23 dieną Plungės apylinkės teismas nutarė taikyti laikinąsias apsaugos priemones: motina buvo nušalinta nuo nuolatinės globėjos pareigų, jas laikinai eina paskirta globėja.

Vėžiu sergantis 50-metis vyras šiuo metu gydomas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Neblaiviems vairuotojams – ne tik belangė

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad per pirmąjį šių metų pusmetį dėl kelių transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai alkoholio ...
2018-08-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This