Baigiamas tvarkyti Sąjūdžio parkas

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]”Jei orai bus palankūs, darbus baigsime liepos mėnesį”,  – „Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė „Hidrostatybos” generalinis direktorius Ignas Daunys,  pridūręs, jog ketinimams darbus Sąjūdžio parke baigti vasaros pradžioje sutrukdė lietingas ruduo bei vėlyvas pavasaris.

Palmiros Mart nuotr.

Generalinis direktorius su jį lydinčiais darbuotojais trečiadienį Sąjūdžio parko statybvietę aprodė miesto bei Savivaldybės administracijos vadovams ir atsakingiems valdininkams.

Pastarieji darbų eiga liko patenkinti, o labiausiai merą papiktino Juozapo Darbininko bažnyčios tvora. Esą su klebonu apie tai, kad šią tvorą reikia nugriauti, jau ne kartą kalbėta, tačiau bažnyčia nesitvarko. Šalia Sąjūdžio parko suplanuotos skroblų alėjos tokia tvora, kokia yra dabar, būti negalės. Vytautas Grubliauskas net nuėjo į bažnyčią dar kartą pasikalbėti su klebonu, tačiau sugrįžo nieko nepešęs – kunigo „darbe” nerado.

Priekaištų meras turėjo ir „Pajūrio” bei Prano Mašioto progimnazijų vadovams: nuo parko statybvietės viršaus atsivėrus panoramai, buvo gerai matyti apleistos šių mokyklų krepšinio aikštelės. Meras teigė kitą savaitę apie tai pasikalbėsiąs su mokyklų direktoriais.

Šiuo metu Sąjūdžio parke baigiama įrenginėti BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių aikštelė, kuri užims apie 1000 kvadratinių metrų ir bus viena didžiausių Lietuvoje. Nors ji dar nebaigta, tačiau vietos paaugliai čia jau šokinėja nuo tramplinų keletą mėnesių. Jų trečiadienį nebuvo matyti tik dėl to, kad valdininkai statybvietę apžiūrinėjo pirmoje dienos pusėje. Merui nerimą sukėlė tai, kad, vaikams susižeidus, nebūtų kam atsakyti, kol parkas oficialiai nėra priduotas.

Parke šiuo metu baigiami tiesti pėsčiųjų takai, takas dviratininkams, paruoštas pagrindas gimnastikos aikštelei. Čia numatytos zonos ir ramesnį poilsį mėgstantiems gyventojams – įrenginėjamas amfiteatras, suformuotas vandens telkinys, tilteliai.

Greta jau esančios infrastruktūros taip pat bus įrengta nauja žaidimų aikštelė vaikams, kurioje bus įrenginių, pritaikytų ir neįgaliesiems, be to, mažiesiems klaipėdiečiams bus pasiūlyta naujovė – lauko muzikos instrumentai. Parke taip pat tvarkomi želdiniai, įrenginėjami apšvietimo tinklai, planuojamas ir stebėjimas vaizdo kameromis. Bus įrengta šunų vedžiojimo vieta.

Merui prasitarus, kad kitą kartą jis jau atvyks tik į Sąjūdžio parko atidarymą, „Hidrostatybos” generalinis direktorius pajuokavo, jog jau dabar jis galįs apsižiūrėti patogesnę vietą juostelei perkirpti.

Sąjūdžio parko reprezentacinės dalies ir prieigų sutvarkymo darbų su darbo projekto parengimu sutarties vertė yra 1,1 mln. eurų.

O ar labai pasikeitė Sąjūdžio parkas nuo sausio mėn., kai iš jo darėme reportažą – galite pamatyti čia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”28027,28028,28029,28030,28031,28032,28033,28034,28035,28036,28037,28038,28039,28041,28042,28055,28238″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This