Medžių galas suplanuotas dar prieš 15 metų

Miestas

Trečiadienį sklypuose Sukilėlių gatvė 13 ir 15, kur numatom atkurti prieškarinį užstatymą ir čia buvusią Junkerių gatvę, pradėję darbuotis medkirčiai sulaukė ir neigiamos reakcijos.

„Suprantu, kad ten suplanuotos naujos statybos, bet gal nereikėjo išpjauti medžių, kurie palei pat gatvę augo?” – „Atvirai Klaipėdai” sakė klaipėdietis Juozas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad leidimas kirsti vieną gluosnį, keturias liepas ir du klevus buvo duotas vadovaujantis galiojančiu detaliuoju planu.

„Jis numato, kad čia bus atkurtas prieškarinis užstatymas, buvusi gatvė. Taip pat medžiai būtų trukdę archeologiniams tyrimams, kuriuos būtina atlikti”, – sakė R. Jievaitienė.

Jos minimas teritorijos tarp Aukštosios, Daržų, Sukilėlių, Turgaus, Mėsininkų ir Didžiosios Vandens gatvių detalusis planas buvo patvirtintas dar 2003 m. birželį. Jis numato apleisto stadiono vietoje atkurti buvusią Junkerių gatvę, teritoriją užstatyti komercinės paskirties pastatais.

Minėtuosius du ir dar šalia esančius tris sklypus aukciono būdu yra išsinuomojusi UAB „Eko žaliavos”. Jos komercijos direktorius Egidijus Žutautas kalbėjo analogiškai kaip ir R. Jievaitienė. Anot pašnekovo, medžius buvo būtina kirsti ir dėl to, kad reikės iškelti čia esančius inžinerinius tinklus.

„Eko žaliavos”, kaip ir buvo skelbta anksčiau, šioje vietoje ir toliau planuoja statyti viešbutį.

„Deramės su įvairiais tinklais, tačiau kalbėti apie statybų pradžią yra gerokai per anksti, nes nežinome, kiek truks archeologiniai kasinėjimai – metus ar du. Jau turime pavyzdį gretimame sklype. Vieta čia tokia, kad tikrai daug darbo archeologams. Bet mes žinojome, kur einame”, – sakė E. Žutautas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Suprato, kad šimtai tūkstančių - vėjais, bet sprendimui pritarė

„Pinigai – vėjais”, – taip diskusiją dėl projekto „Klaipėdos miesto savivaldybės automatinių (stacionarių) aplinkos oro kokybės stebėjimo stotelių įrengimas“ teikimo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This