Kaip darom, taip ir gyvenam

Nuomonės

Baigėsi lenininė – komunistinė talka, atsiprašau, visuotinė švarinimosi akcija „Darom“. Visi gražiai nusifotografavo, savo veidelius į feisbukus, instagramus beigi tviterius įsikėlė.

Klaipėdos policija antai nesigėdydama prasinešė, kad darbavosi darbo metu, t. y. penktadienį, matyt, prieš tai griežtai įspėjusi nusikaltėlius būti tyliai ir šiukštu tuo metu, kai pareigūnai kuops šiukšles iš pakrūmių, nevogti, nerabavoti ir kitaip nenusikalsti.

Nesvetimas, oi nesvetimas mūsų miestelio policijai senas geras sovietinis posakis „soldat spit – služba idiot“ (labai laisvas vertimas nesuprantantiems rusiškai: „šiukšles darbo metu renki, pareiginį atlyginimą gauni” – aut. pst.)

Ačiū Dievui, kad, regis, kitų valstybinių įstaigų ir įstaigėlių darbuotojai visgi pakluso visaliaudiniam reikalavimui kuoptis šeštadienį.

Žodžiu, mažumėlę apsikuopėm. Tad dabar jau kaip ir galim iš naujo šiukšlinti į kairę ir į dešinę.

Štai jums vaizdelis, darytas šio sekmadienio vidurdienį Baltijos prospekte. Saulutė šviečia, paukščiukai čiulba.

Paklauskite šalia šio šiukšlyno gyvenančių klaipėdiečių, ar jie patys nesugeba pataikyti į šiukšlių konteinerius ir visą šį brudą meta šalia jų? Ir ar jie patys čia paliko senas padangas, linoleumą ir visa kita?

„Jūs ką, kuo mus laikote?!“  – neabejokite, kad būtent taip šoktų į akis čia gyvenantieji. – Mes ne tokie, mes – tvarkingi, čia kiti, svetimi, blogiečiai primėtė.“

Būtent taip rypavo ir susitikime su Savivaldybės administracijos direktoriumi dalyvavę Bandužių gyvenamojo kvartalo gyventojai: jiems irgi prie namų šiukšlina kiti, svetimi, padangas suveža nenaudėliai sodininkai, o blogiečiai vaikučiai iš mokyklos laužo jų geriečių vaikučių sūpynes.

„Sutvarkykite mūsų šiukšliadėžes, uždrauskite blogiečiams vaikučiams lankytis mūsų kiemuose, darykite tvarką, nes mes – švaručiai, tvarkinguoliai, o visi kiti – blogiečiai, piktybiniai, lauk juos iš mūsų kiemo ir iš mūsų mikrorajono!“ – maždaug tokias mintis vienas paskui kitą kiek kitais žodžiais dėstė gausiai susirinkusieji.

Ei, tautiečiai klaipėdiečiai, pamąstom gal visi kartu: kada atsirado ši mada dėl visko, kas bloga, kaltinti kitus, tik šiukštu ne save pačius? Kada pradėjome matyti krislą kito akyje, savojoje nepastebėdami net rąsto?!

„Lauk iš Seimo tuos valgis!“ – juk ne kartą taip ir patys sakėte, ir sakant kitus girdėjote. O ar susimąstėte, prieš tai sakydami, kaip tie „vagys“ Seime atsirado? Gal su šakėm ir šautuvais Seimo rūmus šturmavo ir juos užėmė? Ne? Nepamenate tokio nutikimo? Bet buvo kitoks nutikimas, rinkimais vadinamas.

Ir jūs į tuos rinkimus ėjote, biuletenius braukėte ir patys savo rankomis balsavote už tuos „vagis“. Patys juos į Seimą atvedėte, patys į kėdes pasodinote. Arba nėjote ir nebalsavote – prabalsavo už jus kiti.

Tai kaip darom, taip ir gyvenam. Ir atėjusiu pavasariu džiaugiamės…

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kviečia švarinti Klaipėdą

Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia prisijungti prie akcijos „Švarinam Klaipėdą“, kuri vyks balandžio 26-27 dienomis talkininkauti pasirinktoje miesto viešojoje vietoje. Balandžio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas

Talkininkai nepabūgo smarkaus vėjo

Trečius metus rengiama didžiausia kopų tvarkymo talka „Kopoms reikia tavęs“ nepaisant audringo vėjo šeštadienį sutraukė per du šimtus savanorių. Bendros ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Kada kiaulės padegs Klaipėdos mišką?*

Kiaulės išsivolioja purve – žino išprusęs kaimietis. O Klaipėdos miesto kiaulės savaitgaliais mėgsta voliotis prie Mumlaukio ežero, dar vadinamu Svijane, ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This