Vienijasi Klaipėdos bendruomenės

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienio vakarą vykusios susirinkimo metu padėti pagrindai Klaipėdos bendruomenių asociacijai. Jos pirmininku išrinktas Muzikos centro (senamiesčio) seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

Kol kas į šią asociaciją įstojo Klaipėdos senamiesčio gyventojų, Girulių ir Paupių bendruomenės, o kitų atstovai žada tai padaryti, kai susitvarkys formalumus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pačią organizaciją prieš porą savaičių įsteigė R. Kulikauskas, Molo (Melnragės) seniūnaitė Marija Kalendė ir Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininkas Andrius Petraitis. Prie jos jungtis buvo pakviestos mieste esančios gyventojų bendruomenės.

Aiškindamas į susirinkimą atėjusiems jų atstovams asociacijos steigimo tikslus R. Kulikauskas akcentavo tokios struktūros galimybę bandyti daryti įtaką Savivaldybės sprendimams, kuriais kasmet skirstoma beveik 200 mln. eurų. Jis vardino konkrečius pavyzdžius, kaip iki šiol neatsižvelgiama į prašymus, siūlymus ar priimami neargumentuoti sprendimai.

„Seniūnaičiai prašė susipažinti su „Mėlynojo proveržio” veiksmų plano juodraščiu, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo. Buvo prašyta tik mėnesiui atidėti jo tvirtinimą miesto Taryboje, kad bendruomenė ir patys politikai galėtų detaliau susipažinti su šiuo dokumentu, tačiau į tai irgi nebuvo atsižvelgta. Baseino koncesijos sutartis irgi kėlė klausimų. Renkant vietas naujoms, gana didelėms ir brangioms vaikų žaidimo aikštelėms neatsižvelgta į išsamią studiją, kuri buvo parengta už miestiečių pinigus – tad dabar kalbama, kad vietas parinko po miestą pasivažinėję vicemeras Artūras Šulcas su Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Olegu Mariničiumi.  Miestai, kurių savivaldybių administracijos randa valios leisti dėl dalies infrastruktūrai skirtų pinigų panaudojimo spręsti pačioms bendruomenėms, gyvena tikrai gerai. Sukviečiami žmones, daugumos valia nusprendžiama, o Savivaldybė netgi nusikrato dalies atsakomybės ir niekas tokiu atveju nekalba apie dviejų vyrų pasivažinėjimus, kurių metu daromi sprendimai”, – dėstė R. Kulikauskas.

Jis priminė ir neseną abejones viešojoje erdvėje kėlusį miesto Tarybos sprendimą 5 mln. eurų vertės apšvietimo įrangą perduoti Savivaldybės valdomai UAB „Gatvių apšvietimas”.

„Lankantis miesto Tarybos komitetų posėdžiuose kartais kyla įtarimas, kad kai kurie politikai nebūna susipažinę su svarstomais sprendimų projektais, jie priimami tik kurio nors vieno iniciatyva, kuris sako, kad tai yra gerai. O tokia asociacija, pasitelkusi kompetetingus specialistus, galėtų teikti argumentuotus savo pasiūlymus ir vertinimus”, – sakė R. Kulikauskas, kuris registruojant Klaipėdos bendruomenių asociaciją buvo tapęs laikinu jos vadovu.

Į susirinkimą buvo atėję per 20 miesto bendruomenių atstovų. Daliai jų kilo klausimų, ar jie gali priimti tapti asociacijos nariais be atitinkamų savo valdymo organų sprendimų, tad buvo nutarta, jog dėl abejojantieji pasianalizuos savo bendruomenių įstatus ir jei reikės priims atitinkamus sprendimus.

Kol kas į asociaciją įstojo Klaipėdos senamiesčio gyventojų, Girulių ir Paupių bendruomenės. Narių sprendimu, asociacijos pirmininku buvo išrinktas R. Kulikauskas.

Šios organizacijos steigimą pasveikino susirinkime dalyvavusi  Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Reda Kneizevičienė.  Naujai įsteigta Klaipėdos bendruomenių asociacija tapo ir šios sąjungos nare.

7 Comments

  1. Oho

    Šios organizacijos steigimą pasveikino susirinkime dalyvavusi Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Reda Kneizevičienė. Naujai įsteigta Klaipėdos bendruomenių asociacija tapo ir šios sąjungos nare.
    Vadinasi viskas iš anksto specialiai suplanuota buvo! Kas užsakovas, nesunku nuspėti!

    Reply
  2. Klaipėdietis

    Tą dabartinė asociacija,taip pat dar nėra gėris,ir teisingumas.Reikia gerai apsvarstyti,ar verta į ją stoti,ir kokie jos tikslai.O tikslai dar, kol kas yra neaiškus.Kyla daug klausymų……….

    Reply
  3. Dalia

    Norėčiau žinoti ar senamiesčio gyventojai pritarė tapti asociacijos nare? Kada buvo vykdoma gyventojų apklausa? p. Petraitis irgi bendruomenę įregistravo labai paslaptingai, skambiai ją pavadinęs senamiesčio gyventojų bendruomene. Kiek senamiesčio gyventojų žino apie tą juridinį asmenį ir kur galėtų susipažinti su bendruomenės veikla? Ar bendruomenės nariai yra išties senamiesčio gyventojai įteisinę nuosavybę į būstus, kuriuose gyvena ar tik senamiesčio simpatikai?

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Turime žinoti miesto Tarybos narių pavardes ir jų nuveiktus darbus ir todėl nerinkti jų daugiau, nes tik nuveikti darbai rodo ko vertas žmogus

    Reply
  5. Melnragė

    Lankantis miesto Tarybos komitetų posėdžiuose kartais kyla įtarimas, kad kai kurie politikai nebūna susipažinę su svarstomais sprendimų projektais, jie priimami tik kurio nors vieno iniciatyva, kuris sako, kad tai yra gerai. O tokia asociacija, pasitelkusi kompetetingus specialistus, galėtų teikti argumentuotus savo pasiūlymus ir vertinimus. Pritariu Renaldo mintims. Ir kviečiu visų nenuleisti rankų siekiant bendrų tikslų. Ačiū Atvirai Klaipėdai už pagalbą.

    Reply
  6. Petras

    Kol Grubliauskas bus, tol niekas nepaeis, tik atsikračius seno pirdžiaus gali pajudėt miesto projektai ir iniciatyvos

    Reply
    • Juozas

      Niekas nepasikeis, kol savivaldybėje dirbs pasenę, stagnatoriški darbuotojai tik su viduriniu išsilavinimu, baigtu gūdžiame sovietmetyje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This