Nugriaudėjo 18-oji ŽENIA

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kasmetinis tradicinis Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtas uostamiesčio žurnalistų bendruomenės renginys ŽENIA penktadienio vakare jau aštuonioliktąjį kartą nugriaudėjo Klaipėdoje.

Šiemet į kolegas kreipėsi Angelas, Martyno Vainoriaus nuotr.

2001 metais prasidėjęs kaip kelių tuomečių jaunų žurnalistų Spaudos dienai paminėti suburtas eilinis žurnalistų tūsas, renginys išaugo į didžiulę rašančios, filmuojančios ir kalbančios uostamiesčio bendruomenės pavasarinę šventę, kurioje kelinti metai iš eilės apsilanko ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius, o ką jau bekalbėti apie miesto merą ar gausų rėmėjų būrį. Dešimtus metus renginį organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius.

LŽS pirmininkas D. Radzevičius medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai” apdovanojo ilgametę buvusią „Klaipėdos” žurnalistę Janiną Zvonkuvienę, „Bangos” redaktorę Viliją Butkuvienę ir „Pajūrio naujienų” redaktorę Vitaliją Viktauskienę bei atidavė duoklę – medalį – už jau anksčiau gautą Vinco Kudirkos premiją „Vakarų ekspreso” žurnalistei Gražinai Juodytei.

Visgi svarbiausioji Žurnalistų Entuziastų Nepriklausomų Informatorių Apdovanojimų (taip šifruojama ŽENIA) vinis yra žurnalistams skiriamos penkios pagrindinės nominacijos už metų nuopelnus: už rezonansinius straipsnius ar reportažus (Metų Knyslys), už staigiausią kilimą karjeros laiptais (Metų skrydis), už netikėtą talento proveržį (Metų atradimas), už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą ( Metų praradimas) ir už „liapsusą” (Metų praskridimas).

Nominacijos pristatomos šmaikščiai, o kasmet renginį veda vis kitas personažas, kurį įkūnija ilgametis „Lalunos” reporteris Žydrūnas Naujokas. Šiemet jis pavirto į Angelą.

Nugalėtojus demokratišku būdu išrenka patys kolegos, atsistodami už kandidatų nugarų į eilę: prie kurio susidaro ilgiausia eilė, tas ir laimi.

Garbingiausia laikoma Knyslio nominacija šįkart atiteko „Lietuvos ryto” TV reporterei Gintarei Butkienei už reportažą apie Gabrieliaus Landsbergio mamos „atsiriektą” kaimo bendruomenės kelią. Tarp pretendentų į Knyslio nominaciją buvo ir „Atviros Klaipėdos” redaktorius Martynas Vainorius.

Tačiau jis laimėjo Metų atradimo nominaciją. Be to, specialiu prizu – Nikės plunksna – kolegas pamaloninanti miesto Tarybos narė, Jūrų muziejaus atstovė spaudai Nina Puteikienė šiemet parkerį už laisvo žodžio sklaidą skyrė irgi „Atviros Klaipėdos” redaktoriui.

Metų praradimo nominacija atiteko „Vakarų ekspreso” redaktoriui Ryčiui Savickiui, paliekančiam redakciją, Metų skrydžio – „Tiesos” portalo redaktoriui,„ Atviros Klaipėdos” bendradarbiui Valdui Pryšmantui, o Metų praskridimo –  Valdemarui Puodžiūnui.

„Ačiū” nominacija, teikiama geriausiam atstovui spaudai, šiemet skirta Vaidui Klumbiui iš DFDS, o Metų žurnalistu pripažintas „Lietuvos žinių” reporteris Denisas Nikitenka. Metų žurnalistą už aktyvią ne tik žurnalistinę, bet ir visuomeninę veiklą renka LŽS Klaipėdos apskrities skyrius.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”30302,30306,30308,30309,30311,30313,30315,30316,30317,30319,30320,30322,30323,30325,30326,30327,30328,30330,30331,30333,30334,30305,30318,30366″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Nojus

    Sveikinimai Martynui 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Herodoto dvasia papasakota tarpukario Klaipėdos istorija greičiausiai turės ir tęsinį

„Mūsų istorikai rašo giliai ir nepriekaištingai, bet nepasiruošusiam žmogui istorikų knygos gali būti sunkios ir sprangios skaitymui. O Herodoto dvasia ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kultūros fabriku tapusiai „tabokinei“ teko ir karo belaisvių lagerio dalia

Lygiai prieš 70 metų tuometinė spauda pranešė, kad Klaipėdoje atgims cigarečių ir papirosų gamyba, tarpukariu buvusi tarp pramonės lyderių. Ta ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This