Savivaldybė apsižiojo per daug?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas kol kas susilaikė ir trečiadienį nepritarė Savivaldybės administracijos norui kartu su Europos Sąjungos (ES) parama rekonstruoti lopšelio-darželio „Svirpliukas“, esančio Liepų gatvėje, korpusą pristatant antrą aukštą, kuriame būtų įkurtos 95 naujos vietos darželinukams.

Politikams sukėlė abejonių, ar Savivaldybė artimiausiais metais bus pajėgi finansiškai įgyvendinti ir tuos projektus, kuriuos jau suplanavo.

Aiškėja, kad jau vien Žolynų kvartale planuojamos Šimtmečio mokyklos sąmata auga nuo 6 iki 10-12 mln. eurų, nes parinktame sklype yra „nedėkingas reljefas”, sumas augina ir inžineriniai tinklai.

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė aiškino, jog buvo nuspręsta nebeteikti paraiškos ES finansavimui Tauralaukio progimnazijos rekonstrukcijos projektui ir jį įgyvendinti tik Savivaldybės lėšomis. Toks sprendimas priimtas, nes pagal remiamo projekto reikalavimus būtų iki maždaug 25 tūkst. eurų išbrangęs vienos darželinuko vietos įrengimas. O projektą vykdant vien Savivaldybės lėšomis reikalavimai esą yra mažesni ir galima išsitekti iki 18 000 eurų.

Todėl buvo nuspręsta pasiūlyti politikams pritarti, kad ES parama vietoje Tauralaukio būtų prašomos „Svirpliuko” projektui. Jis esą atsieitų apie 1,23 mln. eurų, iš kurių parama sudarytų 879 tūkst. eurų. „Svirpliukas” pasirinktas dėl to, kad jis yra miesto centre, kur vietų poreikis yra didelis. Be to, čia yra galimybė fiziškai sukurti būtent tiek naujų vietų, kiek reikalaujama norint gauti ES paramą.

„Tauralaukio projekto nestabdome, tik keičiame finansavimo šaltinius. Atsiranda galimybė už tas pačias lėšas sukurti papildomai 95 vietas darželinukams”, – akcentavo E. Jurkevičienė.

Nors sprendimo projekte rašoma, kad jis suderintas ir su Klaipėdos mero pavaduotoja, būtent Judita Simonavičiūtė komiteto posėdžio metu pradėjo reikšti abejones dėl tokios rekonstrukcijos.

„Iš vieno projekto du atsiranda. O dar Šimtmečio mokykla Žolynuose jau matosi, kad bus gerokai brangesnė. Projektų skaičius geografine progresija auga.  Juk yra konversinė teritorija, Statybininkų prospektas, Pajūrio gatvė. Čia jau rožinių svajonių sąrašas. Po dviejų metų bus duobė, kai pinigų trūks. Pasiskolinti irgi ne išeitis – grąžinti reikia”, – dėstė J. Simonavičiūtė.

E. Jurkevičienė patvirtino, kad iš tiesų jau skaičiuojama, kad preliminari Šimtmečio mokyklos sąmata auga nuo 6 iki 10-12 mln. eurų, nes parinktame sklype yra „nedėkingas reljefas”, sumas augina ir inžineriniai tinklai.

„Pateikit mums sąrašą, koks yra lėšų poreikis visiems jau patvirtintiems projektams, kad būtų matomas visas vaizdas”, – Savivaldybės administracijos atstovams sakė komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Komiteto nariai vienbalsiai susilaikė ir taip nepritarė sprendimo projektui, kol nebus pateiktas minėtasis sąrašas.

Trečiadienį šį klausimą svarstė ir Kultūros, švietimo ir sporto komitetas. Jo nariai pritarė projektui, bet taip pat panoro susipažinti su Finansų ir ekonomikos komiteto paprašytais duomenimis.

2 Comments

  1. Mokyklos vis nėra

    Įdomu, žinoma: mokykla, kurios jau seniai reikėjo, brangsta dvigubai…. netikėta, tiesa? Visais laikais pinigus geriausia nuplauti per žemės ir statybos darbus. Kas patikrins, kodėl lygioje Klaipėdoje šioks toks iškilimas brangina viską dvigubai?

    Reply
  2. taip atrodo

    kad „nedėkingas reljefas” staiga ėmė iš kažkur ir atsirado, anksčiau jo niekas nepastebėjo 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This