Dangės skverui sužibo viltis

Miestas, Svarbu

Dar praėjusių metų pabaigoje dėl buvusių rangovų ir subrangovų ginčų strigęs Dangės skvero ir krantinių rekonstrukcijos projektas pajudėjo iš mirties taško.

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje vykęs minėto projekto sprendinių pristatymas, pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, praėjo sklandžiai. Projektuotojai – UAB „Hidrosfera” atstovai – esą atsižvelgė į anksčiau išsakytas Savivaldybės atstovų bei specialistų pastabas ir projektą nežymiai pakoregavo.

Vienas iš naujojo skvero vizualizacijos epizodų

„Realiai niekas nėra pasikeitęs nuo mūsų įsivaizdavimo, kaip turėtų atrodyti Danės skveras  – rekonstruotos krantinės, aktyvioji zona, pasyvioji zona, maksimaliai išsaugoti žalieji plotai, t. y. medžiai, kurie yra vertingi šiame skvere”, –  santūriai galutinį projekto sprendinių pristatymą komentavo administracijos direktorius.

Jo teigimu, pagal dabartinę esamą situaciją projektą planuojama baigti rugpjūčio mėnesį ir tada ketinama skelbti rangos darbų konkursą.

Savivaldybės administracija norėtų, kad konkursas įvyktų iki šių metų pabaigos. Pasak S. Budino, jeigu viskas vyktų sklandžiai, yra „tikimybė darbus pradėti jau šiais metais, jei ne – nusikeltų darbai į kitų metų pirmą ketvirtį”.

INFORMACIJA

Savivaldybės skelbtą konkursą Dangės skvero rekonstrukcijai laimėjo ir 137 940 eurų  vertės sutartį  pasirašė UAB „Hidrostatybos projektai“ jungtinėje veikloje su UAB „Hidrosfera“. Projekto sąmata, tikėtina, šiuo metu yra padidėjusi.

Pagal projektą numatyta sutvarkyti Dangės krantines, jas šiek tiek „patraukiant” link upės ir keliose vietose įrengiant terasas, skvere pasodinti gėlynų, pastatyti naujus suoliukus, įrengti modernų apšvietimą, vaikų žaidimo, poilsio aikšteles, naują fontaną, nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takus. Skvere ketinama taip pat eksponuoti ir gerai išsilaikiusius prieš karą čia stovėjusios vilos pamatus bei dalį grindų, įrengti neregiams skirtą skvero modelį ir kt.

1 Comment

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This