Pamario gatvės eismo schemos kol kas nekeis

Svarbu, Transportas

Po savivaldybėje ketvirtadienį vykusio pasitarimo, kuriame dalyvavo ir rangovai, ir transportininkai, ir policininkai, buvo nutarta bent jau iki birželio vidurio rekonstruojamoje Pamario gatvėje palikti dabar galiojančią eismo schemą, kai transportas juda abiem kryptimis, o ten, kur lieka viena juosta, eismą reguliuoja šviesoforai.

Tiesa, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) nuo birželio pradžios koreguos į Karklę vežančio 24 maršruto trasą, nes juo vežantis autobusiukas nuolat užstringa ties šviesoforais.

Automobilių kelių direkcijos portalui eismoinfo.lt jau skelbiama informacija ir apie eismo apribojimus Pamario gatvėje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius informavo, kad visų minėtojo pasitarimo dalyvių nuomone, situacija dabar yra normali ir valdoma.

„Autobusai nuo grafiko atsilieka tik apie 3 minutes, automobiliai pravažiuoja ilgiausiai per du šviesoforo ciklus. Tačiau ir toliau situaciją stebės tiek rangovai, tiek KKT ir jei bus kokių nors pokyčių, operatyviai bus sprendžiama dėl eismo schemos keitimo”, – sakė O. Mariničius.

Pasak jo, taip pat artimiausiu metu ketinama parengti ir pradėti platinti informacija miesto svečiams, kokius maršrutus Klaipėdoje geriausiai rinktis, kad kelionė būtų kuo sklandesnė. KKT jau renka ir teikia informacija Automobilių kelių direkcijos portalui eismoinfo.lt.

KKT direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas patvirtino, kad su į Girulius vežančiais 4 maršruto autobusais problemų iš tiesų nėra – net ir karštąjį savaitgalį, kai buvo paleisti papildomi reisai, jie nevėlavo daugiau kaip 4 minutes.

„Stringa tik į Karklę vežantis 24 maršruto autobusiukas, tad jis nuo birželio 2-osios, kai įsigalios vasaros tvarkaraščiai, ims važiuoti ratu – į Klaipėdą grįš per Palangos plentą”, – sakė A. Samuilovas.

Pasak jo, rangovai taip pat turėtų prie šviesoforų pastatyti laikmačius, kurie rodytų, kiek liko iki žalio šviesoforo signalo, kad vairuotojai galėtų iš anksto užkurti variklius ir būtų sutaupoma dar keletą papildomų sekundžių.

KKT direktoriaus pavaduotojas taip pat sakė, jog parkomatų duomenys rodo, kad prasidėjus gatvės rekonstrukcijai itin padaugėjo vairuotojų, kurie renkasi I Melnragę.

Pamario gatvės rekonstrukcijos darbai atsieis 5,861 mln. eurų. Juos atlieka UAB „YIT Infra Lietuva” (ankstesnis pavadinimas UAB „Lemminkainen Lietuva“).  Jie turi būti baigti per 30 mėnesių, bet terminas gali būti pratęsiamas du kartus ne ilgesniam nei pusės metų laikotarpiui.

1 Comment

  1. Anonimas

    Ar žurnalistai galėtų sužinoti, kodėl viską išrausti/iškirsti moka greit įmonės, o po to situacija atrodo sustoja ir jokie darbai nevyksta?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Būsimų vežėjų paieškas pristabdė teismas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) paskelbtam konkursui, kurio metu, turi būti išsiaiškinta, kas ateinančius 5-7 metus veš keleivius rinkai atiduodamais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This