Bausmės sukčiui nesušvelnino

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs už sukčiavimą nuteisto UAB „Klaipėdos teisininkų biuras“ dirbusio teisininko Sergej Juzik skundą, patikslino du bylos epizodus, tačiau bausmės nuteistajam nesušvelnino.

Nuosprendį Sergejus Juzik išklausė nuotoliniu būdu – per vaizdo konferenciją iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Apeliacinį skundą nagrinėjusiai teisėjų kolegijai pirmininkavęs teisėjas Linas Pauliukėnas pirmadienį paskelbė, kad Klaipėdos apylinkės teismas pernai tinkamai išnagrinėjo bylą ir paskyrę teisingą nuosprendį – skyrė ketverius metus laisvės atėmimo pataisos namuose.

Byloje fiksuoti net 27 nusikalstamos veikos epizodai, nuo sukčiaus nukentėjusiaisiais pripažinti aštuoni žmonės,  iš kurių teisiamasis išviliojo daugiau nei pusę milijono eurų. Tarp nukentėjusiųjų – ir prokuroro bei vieno buvusio aukšto policijos pareigūno pavardės.

Klaipėdos apygardos teismas susiaurino tik dviejų nusikalstamų veiklų apimtį – konstatuota, kad S. Juzik, siekdamas  sustiprinti apgaulę, dviem nukentėjusiesiems grąžino po 20 ir 12 tūkst. eurų. Tačiau tai bausmės nepalengvino, nes ji, anot teisėjų kolegijos, yra ir taip gana švelni, nes nusikalstama veikla buvo vykdyta ilgą laiką. Neatimant laisvės, anot teismo, bausmės tikslai šiuo atveju nebūtų pasiekti.

Nustatyta, kad teisininkas iš kolegų ir pažįstamų pinigus skolindavosi, sugalvojęs vis naujas istorijas. Kartą, kad pinigų neva reikią investicijoms į pelningą statybų verslą, kitą kartą, kad pinigai reikalingi jo sergančio tėvo gydymui ar žmonos firmos išpirkimui. Be to, jis esą teikdavo teisininko paslaugas, nors jų iš tikrųjų neatlikdavo.

S. Juzik dar gali skųsti tokį sprendimą kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Posėdyje dalyvavusi jo advokatė sakė, kad, ko gero, tai ir bus daroma.

Gegužės pradžioje Klaipėdos apylinkės teismas S. Juzik skyrė ir dar vieną bausmę – už kitus sukčiavimo atvejus jam  skyrė šešerius su puse metų nelaisvės ir įpareigojo nukentėjusiesiems atlyginti apie 600 tūkst. turtinę žalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This