Ambicija – pradėti stadiono projektą

Sportas, Svarbu

Nemažai įvairių sportinių objektų užsimojusi statyti ar tvarkyti Klaipėdos savivaldybė ketina judinti ir regioninio futbolo stadiono projektą, kuriam vieta yra numatyta priešais prekybos centrą „Ermitažas”.

Tokias mintis Sporto tarybai išdėstė jos posėdyje dalyvavęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, supažindinęs ir su visais kitais projektais.

„Sieksiu, kad Savivaldybės strateginiame plane jau būtų ir naujas stadionas, kad būtų galima užsakyti projektavimo darbus, nes nacionalinis stadionas nutolsta ir galima pasinaudoti jam rezervuotomis lėšomis”, – sakė S. Budinas.

Žinia, viena iš vadinamųjų dalykinių sąlygų, kurias Klaipėdos valdžia kelia Vyriausybei už pritarimą maksimaliai uosto plėtrai, numato, jog miestas už dalį „Žalgirio“ stadiono teritorijos (9 ha), kurią perduotų uosto reikmėms, norėtų gauti lėšų naujo stadiono statyboms.

Regioniniam stadionui Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi vietą šalia kelio Klaipėda-Palanga-Liepoja, priešais prekybos centrą „Ermitažas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Investuoja ir į vandens sportą

Pasak S. Budino, šiuo metu į pabaiga eina irklavimo bazės rekonstravimo rangos konkursas.

„Projektuotojas buvo silpnas (konkursą laimėjo UAB „AKIRO Projects” – autor. past.). Tikimės birželį pasirašyti rangos sutartį. Reikės apie milijono, dalį tikimės gauti iš Irklavimo federacijos”, – dėstė Savivaldybės administracijos vadovas.

Posėdžio metu buvo iškeltas ir klausimas dėl Dangės upės valymo, nes dabartinė padėtis esą kelia problemų irkluotojams.

„Buvo pirkta paslauga pasitikrinti upės dugną. Tikiuosi, kad kitąmet bus pradėti kompleksiniai darbai, nes norime Dangės uosto, laivybos kelio iki pat Tauralaukio”, – sakė direktorius

Pasak jo, vis dar vyksta naujojo baseino perėmimo procedūra, kurią tikimasi užbaigti artimiausiomis dienomis.

„Birželio pirmą ar antrą savaitę bus atidarymo renginys”, – žadėjo S. Budinas.

Paryžiaus komunos gatvės reikalai

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus, futbolo mokyklos rekonstrukcijos darbai gali prasidėti rudenį – dokumentai jau yra „Infostatybos” sistemoje, laukiama leidimo statybai.

Pasak direktoriaus, jau yra paruošti visi koncesijos konkurso dokumentai buvusios antrosios vandenvietės teritorijoje numatytam statyti didžiuliam sporto kompleksui, kurį jau siūlyta pavadinti sporto aikštelių baze.

„Dabar vyksta viešas svarstymas. Tikimės iki metų galo turėti koncesininką, bet darbų nebus galima daryti kol nepatvirtintas miesto bendrasis planas. Kitais metais statybos turėtų prasidėti. Ten būtų pilna koncesija, kai viską projektuoja ir pastato verslas. Mes įsipareigotume tam tikrą kiekį valandų nupirkti vaikų ugdymui”, – aiškino direktorius.

Šiaurėje – ir salė, ir stadionas

„Sporto salės ties Kretingos ir Šviesos gatvių sankryža projektavimo darbai jau yra įsibėgėję. Kartu sutvarkysime ir šalia esantį stadioną, bus dirbtinė danga. Tiesa, šis stadionas bus porą metrų mažesnis nei UEFA reikalavimai, nes didesnis netilptų sklype”, – sakė direktotrius.

Nauja sporto salė, anot Sauliaus Budino, bus tokia kaip LCC universiteto, su galimybe perskirti ją per pusę. Iš viso ji talpins apie 500 žiūrovų.

Pasak direktoriaus, kol nebus pastatyta ši salė, šalia piliavietės stovinti nebus griaunama.

Žinia, naują sporto salę statyti būtent šiaurinėje miesto dalyje buvo nuspręsta dėl to, kad Melnragės sporto salė pateko į „Klaipėdos naftos” (KN) suskystintųjų gamtinių dujų perpylimo stoties sanitarinės apsaugos zoną ir joje veikla nebegalėjo būti plėtojama. Tad KN sumokėjo miestui 673 tūkst. eurų kompensaciją ir perėmė šį objektą.

Tačiau posėdyje dalyvavęs Versmės seniūnaitis Vytautas Lupeika teigė, kad melnragiškiai ir giruliškiai tikrai nevažiuos sportuoti į Kretingos gatvę ir siūlė išmontuoti senąją Melnragės salę bei sumažinus jos gabaritus pastatyuti kurioje nors kitoje šios gyvenvietės vietoje. Esą salės konstrukcijos tikrai leidžia atlikti tokią „operaciją”.

Visgi S. Budinas teigė, jog tokio dalyko daryti nevertėtų vien jau dėl to, kad ši salę buvo nebeatitinkanti šios dienos standartų, labai neekonomiška ir ją išlaikyti buvo itin brangu.

Tarybos pasiūlymai

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis teiravosi, ar miesto valdžia neketina investuoti ir jau senokai keliamą idėją įsigyti vadinamąjį pripučiamą maniežas, nes žiemą dabar „gaunasi tik salės futbolas”.

S. Budinas tikino, kad ši mintis tikrai yra nepamiršta.

Tuo metu Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas Virginijus Jurgelevičius teiravosi, ar miestas neketina įkurti sporto salės ir numatomame perimti buvusiame Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

„Ten yra salytė, bet ji niekam netinama. Tai yra kultūros paveldas ir ką nors iš esmės keisti ten būtų labai sudėtinga”, – sakė S. Budinas.

Tačiau jis palaikė R. Jonaičio idėją šiame pastate skirti kabinetų visoms Klaipėdoje veikiančioms sporto federacijoms, kad jos galėtų įsikurti vienoje vietoje.  Tiesa, Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas pasiūlė idėją iš šio pastato iškelti Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrių ir į jo vietą įleisti federacijų atstovus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This