Licėjaus direktorė – vis dar įtariamoji

Svarbu, Švietimas

Prieš dvi savaites Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje vyko tradicinis Klaipėdos licėjaus renginys  – vadinamoji Mėlynojo kilimo šventė. Joje buvo pagerbti šios mokymo įstaigos įvairių olimpiadų ir konkursų prizininkai bei laureatai ir moksleivius paruošę mokytojai.

Po penkių mėnesių nušalinimo nuo pareigų gražioje mokyklos šventėje pagaliau galėjo dalyvauti ir Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė.

Mėlynojo kilimo šventėje jau dalyvavo ir į pareigas sugrąžinta Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė, klaipedoslicejus.lt nuotr.

Tačiau direktorei įspūdingą renginį, kuriame dalyvavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas bei daugelis kitų žinomų klaipėdiečių, turėjo temdyti šiuo metu jos turimas statusas – licėjaus direktorė vis dar tebėra įtariamoji Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) atliekamoje byloje dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir svetimo turto iššvaistymo.

Kad įtarimai Klaipėdos licėjaus vadovei nepanaikinti, „Atvirai Klaipėdai” patvirtino ir pati direktorė, ir tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis. Kartu prokuroras patvirtino, jog direktorė jau yra sugrąžinta į pareigas.

„Nebebuvo pagrindo ją laikyti toliau nušalintą nuo pareigų, taip, ji nuo kovo 20-os dienos jau dirba”, – sakė tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Paprašytas pakomentuoti, kada jau 7 mėnesius vykstantis tyrimas galėtų būti baigtas, prokuroras teigė negalįs to prognozuoti, nes dar tebevyksta mokymo įstaigos ūkinės – finansinės veiklos tyrimas.

„Tai užtrunka, nemenka įmonė, nemenkas terminas, o specialistų nėra daug”, – sakė prokuroras, patvirtinęs, kad įtariamajai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti – nėra panaikinta.

„Aš iš savo pusės jau viską padariau, o toliau daro tie, kurie tiria finansinius reikalus”, – tyrimo eigą komentavo A. Velutis.

Tikisi nešališko sprendimo

„Atvirai Klaipėdai” pavyko pakalbinti ir šiuo metu konsultantą iš Anglijos mokymo įstaigoje priiminėjančią Klaipėdos licėjaus direktorę R. Kontautienę.

Direktorė sakė, jog su jai pareikštais įtarimais nesutinka, tačiau bendradarbiauja su STT tyrėjais. „Teikiu jiems visą reikalingą informaciją ir labai tikiuosi objektyvaus ir nešališko, teisingo sprendimo”, –  sakė R. Kontautienė.

Paklausta apie įtarimuose minimą epizodą dėl neva už licėjaus pinigus pirktus baldus, kurie, pasak įtarimo, atsidūrė jos ir jos brolio namuose, direktorė teigė to negalinti komentuoti, kad nepakenktų tyrimui, o visą informaciją apie tai esą pateikė apklausų metu.

„Esu įspėta, kad negaliu komentuoti tyrimo”, – sakė R. Kontautienė, turinti vilčių, kad tyrimas prieš ją bus nutrauktas.

INFORMACIJA

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai dar 2017 m. spalio 17 d. paskelbė sulaikę piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir svetimo turto iššvaistymu įtariamą „vienos Klaipėdos pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigos“ vadovę. Tada skelbta, kad pasinaudodama savo pareigomis direktorė už vadovaujamos įstaigos lėšas pirko baldus, kurie nebuvo naudojami ugdymo įstaigos reikmėms ir buvo pristatyti ne į ugdymo įstaigą, o į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas. 

Po kelių dienų licėjaus direktorė buvo nušalinta nuo pareigų, jai dėl minėtų nusikalstamų veikų buvo pareikšti įtarimai. Į pareigas direktorė grąžinta šių metų kovo 20 d., bet jai tebegalioja skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.   

7 Comments

  1. pareigunas

    teisingas straipsnis,eigu ta vadinama direktore padare nusikaltyma ir dar ne išteisinta tai apie tai turi visi žinuoti , ne svarbu švente ar ne…bus pamoka jai visa gyvenima..

    Reply
  2. Klaip

    …Martinkiene, perrašėte senas naujienas, kas kituose portaluose 10 kartų aprašyta. Nauja tai, kad prie konteksto „pritempėte” gabiausių mokinių pagerbimo šventę. Ar labai „palengvėjo”? Žinau, kad įgudusiai atsilosite, tai atsakymo man nereikia ir apskritai Jūsų pasmardintam portaliukui – DELETE

    Reply
  3. Klaip

    Ponia Martinkienė, kokius niekus rašote komentare? Kokią tulžį? Ar skaitote ką parašote? Be to, tsakant, jokių naujienų skaitytojams šiame straipsnyje neatskleidėte tik perrašėte, kas žiniasklaidoje jau buvo 5 kartus aprašyta, gal pamanėte, kad savo akmenėlio dar nemetėte?

    Reply
  4. Klaip

    Jūs sąmoningai straipsnyje stengiatės talentingų mokinių pasiekimų pagerbimo Mėlynojo kilimo šventę pateikti negatyvioje kriminalinėje šviesoje ir ją sumenkinti. o teismo kaip ir nebuvo. Neapsimeskite, kad to nesuprantate ir nemokate. Dėl to ir klausiu-ar užsakovas to prašė, ar tiesiog vidinė bjaurastis išsiveržė? Seni įpročiai nedingsta, tsakant.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Bet skirtumas toks, kad aš rašau atvirai- su savo vardu ir pavarde, o jūs tulžį liejate anonimiškai…:) Bet – ačiū už jūsų nuomonę 🙂

  5. Klaip

    Martinkiene, iš kur tiek malonumo juodinti žmogų, kurio niekas dar nenuteisė? Gal užsakovas yra? Kam dergti mokinių šventę? O gal seni įpročiai ar žemi instinktai žurnalistei prarsimušė?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      „klaip”, labai norėčiau, kad pacituotumėte tą vietą, kurioje, pasak jūsų, yra dergiama ir juodinama direktorė? Tokio tikslo nėra ir būti negalėjo. Jei jūs manote kitaip – tai, deja, tik jūsų subjektyvi nuomonė.Jei byla bus nutraukta (kas man asmeniškai panašu), apie tai būtinai parašysim.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Teisiamus „Klaipėdos paslaugų” vadus gins įmonės samdomi advokatai?*

Spyglys, kaip ir kiekvienas kitas moralės sergėtojas ar padorus policininkas, atsitiktinumais netiki. Todėl kai informatoriai jam pranešė, kad savivaldybės globojami ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This