Nuteisė Autobusų parko direktorių

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį nuteisė Savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ (KAP) vadovą Vaidą Ramanauską už tai, kad jis mažamečiams sukėlė fizinį skausmą ir  nežymiai sutrikdė sveikatą.

Vaidas Ramanauskas po teismo posėdžio teigė net neturintis žodžių dėl tokio sprendimo, nes vaikų esą nemušė, o tik perdavė atvykusiems policininkams. Martyno Vainoriaus nuotr.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Gintaras Stonkus kaltinamajam skyrė 60 MGL dydžio bausmę – 2280 eurų, kuriuos jis turi sumokėti per 4 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo. Jis per 20 dienų gali būti apskųstas Klaipėdos apygardos teismui. V. Ramanauskas po posėdžio sakė tai neabejotinai padarysiantis, nes tvirtina nesmurtavęs prieš nepilnamečius, kurie galimai daužė bendrovės autobusų langus.

Teismą pasiekusi istorija prasidėjo pernai gegužės 7-osios, sekmadienio, vakarą, kai į uostamiesčio policininkus kreipėsi 33 metų moteris ir pranešė, kad šeštadienio vakarą nepažįstamas asmuo sumušė jos 14-metį sūnų tarp Garažų gatvės ir geležinkelio bėgių esančiame miškelyje – spyrė bei keliu trenkė į pilvą. Medikai jam buvo diagnozavę nosies, kaklo ir pilvo sumušimus bei išleido gydytis į namus.

Šis nepilnametis Lukas R. kartu su dar keturiais draugais tą šeštadienį buvo sulaikyti KAP darbuotojų, kurie juos įtarė įmonės teritorijoje daužius autobusų stiklus. Jie tvirtino, jog darbuotojų buvo sumušti.

Aiškindamas nuosprendžio motyvus teisėjas pabrėžė, jog nukentėjusiųjų parodymais nėra pagrindo netikėti, nors kai kurios smulkmenos ir nesutampa. Tiesa, teismas konstatavo, jog nepilnamečiams iš tiesų buvo suduota mažiau smūgių nei jie tvirtino.

Teismas visiškai patenkino ir Ligonių kasos ieškinį kompensuoti 51 euro žalą, kurią sudaro išlaidos už suteiktas medicinines paslaugas.

Teisėjas akcentavo, kad nuteistajam skiriama švelni bausmė, nes baudžiamasis kodeksas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrukdymą nepilnamečiui numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Nuosprendį išklausę dvi nepilnamečių mamos sakė, jog jas tenkina toks sprendimas. Tačiau jos teigė negalinčios pasakyti, ar jų vaikai iš tiesų daužė autobusų langus.

V. Ramanauskas sakė net neturintis žodžių dėl tokio sprendimo, nes vaikų esą nemušė, o tik perdavė atvykusiems policininkams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

ELTA

Suimtas merginos išžaginimu įtariamas vyras

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti merginos išžaginimu įtariamą vyrą. Apie tai Eltai pranešė ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This