Skelbia kovą šiukšlėms ir šiukšlintojams

Miestas

„Atvira Klaipėda” jau ne kartą rašė apie apšnerkštus kiemus, netvarka prie namų bei prastai išvežamomis šiukšlėmis skundėsi ir mūsų skaitytojai.

Palmiros Mart nuotr.

Savivaldybė skelbia, kad bendradarbiaudama su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru (KRATC) parengė veiksmų planą, kuris esą turėtų pagerinti atliekų tvarkymo kokybę.

Teigiama, kad problemiškiausiose vietose, kurias klaipėdiečiai nurodė ir savivaldybės socialiniame tinkle „Facebook“, vis dažniau ėmė lankytis Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, jose jau statomi papildomi konteineriai. Taip pat esą buvo griežtai pasikalbėta su atliekų vežėjais dėl tinkamo šiukšlių išvežimo.

Skelbiama, jog numatoma pagaminti ir kolektyvinio naudojimo konteinerių stovėjimo vietoje įrengti tokio turinio informacinius ženklus: „Draudžiama atliekas palikti prie konteinerio. Stebima vaizdo kamera. Bauda iki 140 Eur“.

Taip pat siekiant geresnio estetinio vaizdo ir saugaus naudojimo, numatoma įdiegti konteinerių dangčių savaiminio užsidarymo priemones. Bus reglamentuotos ir griežčiau kontroliuojamos tekstilės surinkimo vietos bei sugriežtinta atsakomybė už antrinių žaliavų nesurinkimą iš tam skirtų konteinerių. Numatoma užtikrinti, kad keičiant esamus konteinerius kito tipo konteineriais būtų nemažinamas jų bendras tūris.

Pranešama, kad šios priemonės bus apmokamos iš kelių šaltinių – sutaupytos vietinės rinkliavos, KRATC, savivaldybės bei ES lėšų.

Be to, turėtų daugėti pusiau požeminių ir požeminių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių. Šiuo metu yra projektuojamos 268. Jų vietos parodytos Klaipėdos miesto žemėlapyje.

Teigiama, kad šių aikštelių vietos gali kisti tik projektuotojui nustačius, kad neįmanoma įrengti konteinerių numatytoje vietoje. Šią informaciją galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This