Piketuos prieš Atgimimo aikštės rekonstrukcijos planus

Miestas

Į Klaipėdos forumo surengtą diskusiją susirinkę visuomeninių organizacijų atstovai ketvirtadienio rytą realizuos pasitarimo metu subrandintus planus surengti piketą prieš planuojamą Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektą.

Pranešime rašoma, kad 8 val. prasidėsiančio piketo metu „Klaipėdos forumas” kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis reikalaus „stabdyti Klaipėdos Atgimimo aikštėje numatyto projekto „Dangaus veidrodis“ įgyvendinimą ir požeminės automobilių aikštelės statybą”. Piketo metu bus renkami parašai dėl šio projekto stabdymo.

„Abu šie projektai nederinti su Klaipėdos bendruomene. Atvirkščiai – jie įgyvendinami prieš visuomenės valią. 2015 metais buvo parengta Atgimimo aikštės ir jos gretimybių raidos galimybių studija, pristatanti keturis aikštės projektus. Buvo atlikta visuomenės apklausa, kurioje dalyvavo daugiau nei 500 žmonių, 71,8 proc. pasisakė už nuosaikų aikštės raidos variantą – ją sutvarkyti, paliekant neužstatytą, numatant joje žaliąją erdvę, mažosios architektūros elementus, vietą renginiams, šeimoms su vaikais, jaunimui, apsaugant nuo nepalankių orų sąlygų, įrengiant tinkamą apšvietimą, suformuojant rekreacinę, aktyvią ir reprezentacinę zonas.

Šiam variantui vieningai pritarė ir politikai – Klaipėdos miesto tarybos kolegija. Visuomenė taip pat pasisakė prieš požeminės automobilių aikštelės įrengimą. Tam pritarė ir savivaldybė, akcentuodama, kad tokios automobilių aikštelės įrengimas užkirs kelią ateities kartoms aikštėje įgyvendinti naujus projektus.

Klaipėdos savivaldybė teigia įgyvendinanti darnaus judumo principus. Automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas miesto centre kardinaliai prieštarauja darnaus judumo principams, saugantiems miestų centrus nuo automobilių.

Atgimimo aikštė – tai reprezentacinė Klaipėdos miesto aikštė, kuri sujungia bendruomenę, pažymint svarbiausias šalies ir miesto šventes – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąja, Valstybės dieną. Todėl jos plėtrai ir akcentams turi būti skiriamas išskirtinis dėmesys ir privaloma diskusija su visuomene dėl jos ateities planų. Atgimimo aikštė turi vienyti klaipėdiečius, o ne skaldyti, turi atspindėti bendruomenės, o ne atskirų verslo ar kitų įtakos grupių interesus. „Dangaus veidrodžio” ir požeminės automobilių aikštelės projektai kelia ir tiesioginę grėsmę kultūros paveldo vertybėms”, – rašoma pranešime.

Jame projekto kaštai – 3 327 725 Eur (dalį sumos ketinama gauti iš europinių fondų) – vadinami lėšų švaistymu.

„Pagrindinė šio laikotarpio ES lėšų kryptis – skurdo ir atskirties mažinimas, o ne automobilių aikštelių įrengimas privatiems valdančiosios daugumo draugų viešbučiams”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė galės tęsti Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursą

Klaipėdos apygardos teismas atmetė ir dar vienos statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso. Prieš porą savaičių šis teismas ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Miestas

Teismas: : Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursas – teisėtas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog Klaipėdos apygardos teismas atmetė Kauno statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso.    Teismo sprendime ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This